Despre mine

În februarie 2017, am fost exact în locul tău. Tipicul ”nice guy”, tocmai fusesem părăsit de soție după zece ani de relație. Nu înțelegeam nimic din tot ce mi se întâmpla. Habar nu aveam ce am făcut greșit. Habar n-aveam dacă era vina mea.  
Simțeam că viața m-a înfrânt. Îmi dădeam seama că va urma o perioadă neagră a vieții mele. Nu știam cât va dura, nu știam ce am de făcut. Dar țin minte că mă simțeam ca un ratat.
Privind în urmă, prima oară vorbisem de despărțire cu 14 luni înainte. Atunci am reușit să evit dezastrul, dar simțeam că îmi trecuse glonțul pe lângă cap. Au urmat 14 luni în care am încercat în toate felurile posibile să îi arăt ce soț minunat sunt. Nu a funcționat.
Cu mulți ani în urmă primisem un sfat de la fratele meu mai mare și îi dădusem destul de multă importanță încât, în momentul despărțirii, nu m-am abătut de la el. Mi-a spus așa: „Dacă femeia pleacă de lângă tine, nu te duci după ea. Ori se întoarce singură, ori nu mai vorbiți niciodată!”
Mi-a luat 10 ani de zile și un divorț să înțeleg de ce sfatul era genial. Faptul că am respectat sfatul e cam singurul lucru bun pe care l-am făcut. În rest, am făcut greșeli multe, pe unele le-am conștientizat pe loc, pe altele mult mai târziu.
Stând pe gresia rece, imediat după ce am închis ușa în urma ei, mi-am promis că nu voi mai ajunge niciodată în situația asta. Mi-am promis că voi învăța să înțeleg femeile, mi-am promis că voi ajunge să înțeleg ce mi se întâmplă.
Singur, înfrânt, și cu privirea analitică de inginer, am căutat soluții pe net pentru problema mea. Am căutat expresia „cum treci peste un divorț” și mi-a apărut o listă întreagă de site-uri de reviste pentru femei, unde mi se prezentau „7 metode de a trece mai repede peste un divorț”. Unde eram învățat să las trecutul în urmă și să nu mă învinovățesc. Unde eram învățat „cele mai bune trucuri pentru a ne reveni după divorț”.
Cum nici unul din site-uri nu mi s-a părut serios, am căutat aceeași expresie pe youtube, dar în engleză. Dacă țin minte bine, primul video care mi-a ieșit în față a fost cel făcut de Richard Cooper pe canalul său Entrepreneurs in cars și se numește „divorce facts men need to hear”.
După cele aproximativ 30 de minute am realizat că habar n-aveam pe ce lume trăiesc și viața este mult mai complexă decât credeam. Mai departe, au urmat mii și mii de filmulețe pe youtube, multe cărți citite și cel mai important, am pus în practică ce învățam.
Dacă ești bun la engleză, poți începe cu Entrepreneurs in Cars, sunt foarte multe filme interesante. Cel mai important rol în schimbarea mea l-a avut Corey Wayne și canalul lui de youtube „Coach Corey Wayne”, iar cartea lui „How to be a 3% man” este ideală și trebuie citită de minim 10 ori, așa cum cere chiar autorul pentru că așa creezi disciplină și așa vei reuși să te controlezi mai bine în interacțiunile cu femeile, fie ele noi cuceriri sau fosta nevastă.
Ulterior am descoperit și cartea în limba română a lui Pera Novacovici „Arta Seducției 2”, care conține perfect esența schimbărilor pe care trebuie să le faci. Chiar dacă nu sunt 100% de acord cu ce spune autorul, o recomand cu drag!
Ce am înțeles în tot acest drum e că dacă nu știam limba engleză nu aș fi avut acces la toate informațiile acestea, și probabil că nu aș fi fost nici jumătate din bărbatul care sunt astăzi. De asta am vrut să dau mai departe celor care sunt în situația mea.
Dacă nu știi engleza te voi învăța ce ai de făcut, dacă o știi te voi îndruma să găsești informația de care ai nevoie. Informația va fi pe blog, e destul să o testezi și vei vedea că funcționează. Dacă știi engleză la nivel avansat mă poți contacta și te voi îndruma gratis spre informație. E destul să îmi dai un mail și te voi ajuta.
Nu sunt psiholog. Rolul meu aici nu este să te fac să te simți bine astăzi. Cel mai probabil, dacă apelezi la mine pentru consultanță, nu vei pleca ”cu inima împăcată”. Dar te asigur că vei înțelege ce greșeli te-au adus unde ești azi și care este cel mai bun plan pe termen lung. Indiferent dacă o vrei înapoi sau nu, vei afla de ce a plecat.
Probabil că nu-ți voi arăta calea cea mai ușoară. Pentru asta, apelează la un psiholog. Îți voi arăta calea cea mai bună pe termen lung. Vreau să mă asigur că nu faci iar aceleași greșeli care te-au adus unde ești astăzi. De multe ori, pentru rezultatele cele mai bune, trebuie să iei drumul cel mai greu.
Dacă te minți singur, te voi trezi la realitate. Dacă îți lipsește stima de sine, te voi certa până ți-o recapeți. Dacă nu înțelegi ce ți-a spus fosta, îți voi traduce. Dacă ai impresia că tu nu ai nici o vină, am o surpriză pentru tine. Dar, cu siguranță, nu te voi menaja doar ca să te simți tu bine pe termen scurt.
Nu am soluții magice să-ți vând, și nici ”15 trucuri să treci peste divorț fără efort”. Am muncă și  decizii grele. Dar, la final, se merită. Promit!