Ce ai de făcutFii bărbat!

Își va da seama că a făcut o greșeală

iși va da seama că a făcut o greșeală, treci peste divorț

Ca bărbați părăsiți, ne place să ne consolăm cu ideea că ea a făcut o greșeală și va realiza asta la un moment dat. Cu ce ne ajută asta? Cu mai nimic.
În primul rând, nu poți ști exact dacă a făcut o greșeală, că nu ești tu Mama Omida să prezici viitorul. În al doilea rând, pentru că nu te ajută cu nimic să ai dreptate cât timp aștepți pe hol la notar să divorțezi. 
Că ai tu dreptate sau nu, statistic vorbind, divorțul se va întâmpla. În primul rând pentru că durează mai mult ca ea să realizeze greșeala decât durează un divorț. În al doilea rând, s-ar putea ca nici tu să nu știi să-i arăți că face o greșeală.
Adică dacă te smiorcăi că o iubești și nu vrei să te lase în curul gol și să plece, nici eu nu văd ce greșeală mare face că te părăsește. Ea nici atât.
Dar nu asta e ideea pe care vreau să ți-o spun astazi, ci alta. Și dacă realizează că a făcut o greșeală, ce?
Te simți mai bine știind că și-a dat seama că a făcut o greșeală dacă i-au trebuit 10 tipi care să o folosească și apoi să îi dea papucii ca să ajungă la concluzia asta?
Te simți mai bine că acum te vrea înapoi dacă în ultimul an ai fost neom și te-ai închis în garsoniera unde ți-ai găsit refugiu după divorț?
Dacă tu crezi că te ajută asta e ok, dar eu zic că nu. 
Eu zic să accepți situația, să accepți că indiferent dacă ea a făcut o greșeală sau nu, indiferent dacă ea realizează greșeala sau nu, tu ești un bărbat divorțat care trebuie să-și ia viața de la cap indiferent de ce revelații are persoana care te-a considerat „nu destul de bun pentru ea”.
Și ce te faci dacă după ce-și dă seama că a făcut o greșeală, orgoliul ei învinge și nu-ți va recunoaște niciodată că a greșit?
Nu-ți baza viitorul pe ideea că ea se va întoarce, că s-ar putea să-ți iei o țeapă mai mare decât tine, și viața e a dracului de scurtă.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

7 comentarii la „Își va da seama că a făcut o greșeală

  1. Foarte bine punctat și de această dată. Felicitări !!!
    Nu doresc sa vorbesc in procente dar, in general pe o femeie n-o “stimulează” sa se întoarcă la tine recunoscând ca a luat decizia proasta ca te-a părăsit: nici viața cotidiană grea, nici dacă nu are cine sa-i dea zăpada jos de pe mașina, nici dacă nu are cine să-i scoată câinele la plimbare , sa-i ducă gunoiul ori banii ( multe dintre ele (capabile) reușesc și pe partea financiară ) femeia este frumoasa și prostul plătește … dar dacă pentru o perioadă de timp are “bafta” să cunoască doar băieți deștepți care s-o folosească și apoi sa-i arate ușa pe care a venit, fii sigur ca tu ești o opțiune pentru ea … iar tu o Rușine dacă stai s-o aștepți și o accepți cu brațele deschise.

  2. Fii responsabil de viata ta si porneste-ti propria ta calatorie catre fericire, traind fiecare zi a vietii tale la maxim. Nu-ti mai acorda energie incertitudinilor si asteptarilor care vin odata cu gandul ca revenirea ei poate fi singura cale de a fi fericit. Esti un tip mare acum si poti sa te bucuri de viata independent de alte persoane. Bucura-te de viata si traieste-o, chiar daca ea poate sa-si fi dat seama ca a facut o greseala sau nu. Mai presus de toate, invata sa-ti transformi durerea in ceva constructiv pentru tine. Succes!

  3. Sunt sigur ca si tu, ca si multi barbati ramasi singuri, ai trecut prin momente in care ai incercat sa-ti gasesti orice motive pentru a-ti justifica pierderea iubitei tale. Am fost de acord cu tine pana la un punct, dar apoi m-am gandit, cu ce ne ajuta aceste scuze si justificari? Absolut deloc! Nu suntem Mama Omida pentru a prezice viitorul si nu putem sti cu certitudine daca ea a facut o greseala sau nu.

    Si chiar daca ea isi va da seama ca a gresit, de ce sa astepti ca ea sa-ti recunoasca asta? Nu poate fi prea tarziu? Si daca nu va face asta, ce te faci? Iti vei continua viata prin asteptarea unei schimbari care poate sa nu vina niciodata?

  4. Fie ca suntem barbati sau femei, iubirea si despartirea fac parte din viata noastra. Asa ca, in loc sa ne agatam de ideea ca ea a facut o greseala si va regreta, mai bine ne concentram pe noi si pe propria noastra viata. Nu putem prezice viitorul si nici nu putem forta pe cineva sa ne iubeasca sau sa revina la noi. Acceptand situatia si mergand mai departe, vom avea o viata mai linistita si mai fericita. Nu-ti baza viitorul pe sperante si presupuneri, pentru ca viata e prea scurta pentru astfel de iluzii. Daca persoana respectiva realizeaza greseala, lasa-o sa o faca singura si tu continua sa te dezvolti si sa traiesti viata la maxim.

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!