Ce ai de făcutFii bărbat!Status quo

Ziua despărțirii. Trebuie să vorbim!

ziua despărțirii, trebuie să vorbim, treci peste divorț
S-a terminat. Iluzia ta de viață de familie fericită tocmai a fost călcată în picioare de 3 cuvinte simple și totuși necruțătoare: trebuie să vorbim.
Nu fi prost, nu e o negociere. E o înștiințare. Ți se comunică o decizie luată deja de ea, iar tu nu prea mai poți face nimic.
Psihic, soția ta era de mult plecată, fizic mai trebuiau câteva formalități. Prima formalitate e înștiințarea ta.
Nu te amăgi că ar trebui să existe un dialog. Nu contează motivele pentru care se întâmplă, contează doar că se întâmplă. Motivele nu schimbă cu nimic faptul că vei rămâne singur. Nu vei fi „mai puțin divorțat” pentru că ……. (introdu motive de rahat aici)…..
Partea ta de conversație este simplă: „Nu este ceea ce îmi doresc. Dacă iți schimbi părerea, poți să mă contactezi.” Asta e tot ce trebuie să spui. Orice cuvânt în plus e inutil și va știrbi din imaginea ta de bărbat capabil să treacă peste o situație dificilă.
Astăzi nu este despre dezvoltare personală, este despre suferință. Încheie rapid și politicos conversația cu ea deoarece este inutilă și du-te undeva unde să fii doar tu cu gândurile tale și plângi. Da, plângi! Sau descarcă-te cumva. Astăzi nu ai nimic mai bun de făcut, crede-mă!
Cât timp tu ești singura ființă din univers care va ști că plângi, du-te și te descarcă! Îți va fi mult mai ușor după să începi să îți revii dacă nu ții suferința asta adunată în tine.
Indiferent de modalitatea ta de descărcare emoțională (plâns, tras cu arma în poligon, sacul de box de la sală) fă-o astfel încât nimeni să nu vadă latura asta a ta. Nu cerși mila nimănui. Poate pe moment simți că te ajută, dar pe termen lung va trebui să simți că ești un bărbat puternic pentru a trece peste tot. Așa că păstrează imaginea ta de bărbat puternic (ce a mai rămas din ea) și suferă în tăcere.
Nu-ți pune prea multe întrebări astăzi. Astăzi este despre acceptare. Acceptă ce ți se întâmplă și îți va fi mai ușoară vindecarea. Mai târziu vom lua la rând problemele tale. Astăzi, descarcă-te!
Hai, fugi! De mâine avem treabă.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!