GreșeliStatus quo

Ce vor femeile?

ce vor femeile, treci peste divorț
Feminismul a adus foarte multe beneficii pentru femei. Din păcate, a adus și multe probleme, iar acestea devin din ce în ce mai evidente în ziua de astăzi când nu mai poți face o distincție clară între sexe, când femeile sunt din ce în ce mai masculine, iar bărbații sunt, pe zi ce trece, tot mai feminizați.
Ni se spune peste tot că bărbații și femeile sunt egali. Nu, nu suntem egali, pentru simplul fapt că suntem diferiți și nu putem fi comparați. Ar fi eterna comparație între mere și pere.
Ceea ce a fost frumos în ultimii 200.000 de ani de la apariția homo sapiens a fost că diferența asta dintre sexe a creat atracție sexuală, care a dus la perpetuarea speciei.
ADN-ul nostru de astăzi este învingător. Este cel care în ultimii 200.000 de ani a supraviețuit. De ce încercăm să îl negăm când cel mai bine ar fi să îl înțelegem? Hai să vedem ce diferențe sunt!
Acum 200.000 de ani, în estul Africii apărea homo sapiens. Bărbatul era vizibil mai mare și mai puternic decât femeia, dar asta nu era singura diferență. Corpul femeii era adaptat la a crea noi ființe umane, pe când corpul bărbatului era adaptat la supraviețuire. Era capabil atât de vânătoare cât și de protejarea femeilor și copiilor de pericolele din savana africană. 
Ca femeie însărcinată, dacă animalele de pradă decideau că ești o sursă bună de proteine, nu prea puteai face mare lucru. Dacă un bărbat străin decidea că ești victima ideală pentru cel mai recent viol al său, nu prea aveai un cuvânt de spus în asta. Astfel, femeile aveau nevoie să fie protejate de către bărbați.
Ca bărbat, instinctul iți spunea să te reproduci. Asta însemna că trebuie să iți găsești o femeie sănătoasă, capabilă să nască un copil și să îl crească. Cu cât mai multe femei sănătoase care să iți nască și crească urmași găseai, cu atât mai bine.
De aici vine partea noastră de ADN care face ca aspectul fizic al femeii sa conteze cel mai mult în atracția sexuală. Practic, creierul ne spune că tipa aceea frumoasă și cu sânii mari este ideală pentru a naște și crește un copil. ADN-ul nostru încă nu știe de machiaj și implanturi cu silicon.
Ca femeie, era simplu sa te reproduci. Oricine te putea lăsa însărcinată, dar nu oricine te putea proteja pe perioada sarcinii sau cât timp creșteai copilul. Și totuși, în timpul sarcinii, aveai nevoie de protecția unui bărbat.
Dacă țineai neapărat să nu mori de foame, iar era o problemă. Nu puteai face rost de mâncare cât timp erai însărcinată sau cât timp aveai un copil de crescut. E greu de aruncat cu sulița după animale când ai un copil mic după tine. Astfel că rolul acesta a fost luat de bărbați.
Și aici a apărut prima problemă. Nu toți bărbații făceau față provocării. Nu toți bărbații erau capabili fizic să te protejeze în cazul unui atac al animalelor de pradă sau al unui alt trib. Nu toți bărbații erau capabili să construiască un adăpost care să te protejeze pe tine ca femeie în perioada sarcinii. Nu toți bărbații erau capabili să vâneze astfel încât să nu mori nici tu, nici copilul tău de foame.
Astfel, instinctul de supraviețuire a spus că femeia trebuie să își aleagă un bărbat puternic și capabil, acel “Alpha”. De aici vine partea de ADN a femeilor care le face să se simtă atrase mai mult de trăsături dominante de caracter decât de aspectul fizic.
Ajunsă la vârsta la care se putea reproduce, femeia nu doar că avea nevoie de protecție și de resurse, avea nevoie de gene bune pentru viitorul copil. Dacă nu făcea rost de genele cele mai bune posibile, viitorul copil ar fi fost un mascul Beta, incapabil să vâneze, să se reproducă și astfel să perpetueze genele.
Practic, femeile au fost programate sute de mii de ani să caute ADN de învingător iar tu astăzi ești supărat că nu te-a ales pe tine, un obscur exemplar de mascul ce nu poate avea grijă nici de propria persoană. Oricât de mult s-au schimbat lucrurile în ultimii 100 de ani, nu putem ignora 200.000 de ani de evoluție.
Nevoia de a perpetua cele mai bune gene a făcut-o să fie atrasă de un mascul Alpha. Acesta a atras-o cu curajul său, cu capacitatea lui de a vâna și a-și proteja familia. Fiind liderul grupului, acesta era primul care pleca la război, cel care lupta cel mai eroic, cel care omora cei mai multi inamici și cel care intra între animalele de pradă pentru a face rost de bucata de carne cea mai mare.
Din păcate, masculul alpha avea și un mic defect. Deși era primul care pleca la război, nu tot timpul se întorcea viu acasă. Dacă se întorcea viu, trebuia să procure hrană pentru atâtea femei cu copii încât uneori îi era chiar greu să facă față situației. Astfel, femeia se trezea cu un copil mic și nimeni să o protejeze, nimeni să ii procure hrană.
Apropo, monogamia este un concept foarte recent, apărut la om acum câteva mii de ani, în unele culturi nu a apărut nici în ziua de astăzi, deci nu-ți scrie nicăieri în ADN că toată viața vei sta cu un singur partener.
Un mascul care să aibă gene Alpha, comportament Alpha, dar sa fie stabil pe termen lung și care să se întoarcă mereu acasă la familie nu prea exista. Așa că femeia era mereu într-o dilemă  pentru că instinctul îi spunea să se reproducă cu un Alpha, dar rațiunea îi spunea să își aleagă un mascul Beta, care deși nu avea ADN de învingător, era destul de capabil să procure resurse într-un mod stabil și previzibil pentru supraviețuirea familiei.
Din păcate pentru noi bărbații, ăsta este motivul pentru care nu înțelegem ce vor femeile.
Femeile vor ceva ce nu există. Vor gene Alpha, curaj, tărie de caracter, vor un lider și un deschizător de drumuri. Dar, în același timp, vor un bărbat pe care se pot baza, previzibil, care este în fiecare seară la oră fixă acasă și care nu își asumă riscuri inutile, punând mereu pe primul loc binele familiei.
Vedeți cum se bat cap în cap toate trăsăturile astea? Din moment ce ești la oră fixă acasă, nu iți asumi riscuri și ești previzibil, nu te poți numi mascul Alpha. 
Acesta este motivul pentru care o femeie se căsătorește cu tipul acela cu motocicletă și plete, apoi îl pune să vândă motocicleta pentru că e periculoasă. Îi spune să-și tundă pletele pentru a-și găsi un job cât mai bun, după care divorțează de el pentru că nu se mai simte atrasă de el și pleacă cu un motociclist cu plete.
În subconștientul unei femei va fi mereu o luptă între partea emoțională și partea rațională. Partea emoțională este cea care reacționează la comportamentul de mascul Alpha al bărbatului, la trăsăturile de lider, la puterea bărbatului. Aceasta se manifestă prin atracție fizică, sexuală, și apare instantaneu.
Ca orice om, femeia are și o parte rațională, care îi spune că pentru a crește un copil are nevoie de un bărbat ce deține sau poate procura resurse. Partea rațională, ca și cea emoțională, duce la atracție, dar se dezvoltă ceva mai greu și este o atracție rațională, nu fizică.
Sa nu uităm un lucru, femeile sunt ființe emoționale. Și indiferent cât de raționale sunt, partea emoțională va avea un cuvânt greu de zis. Asta înseamnă că indiferent cât de mult te iubește pe tine ca mascul Beta capabil de a o întreține și a-i asigura o viață fără lipsuri, mereu va fi atrasă sexual de masculi Alpha, de lideri puternici, de bărbați în adevăratul sens al cuvântului.
Așa că dacă ești un Beta și te-a părăsit pentru un Alpha sau ești un Alpha și te-a părăsit pentru siguranța financiară a unui Beta, nu e neapărat vina ei. E vina ta pentru că nu înțelegi atracția și nu ai știut cum să ai câte puțin din fiecare tip de bărbat. 
Nu ai știut să fii tipul puternic, curajos, lider înnăscut, cu tărie de caracter, dar în același timp stabil financiar, capabil de a aduna resurse și a întreține o familie. Și e și mult mai ușor astăzi, când nu mai e nevoie să vânăm.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Ce vor femeile?

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!