Ce ai de făcutFii bărbat!Status quo

De ce nu ai încredere în tine după divorț?

de ce nu ai încredere în tine după divorț, treci peste divorțPentru că nu ești destul de bun pentru fosta ta soție și subconștientul tău știe asta. Și nu ți-o spun pentru că sunt rău sau am ceva cu tine, dar prețul e făcut de piață, și piața tocmai ți-a arătat că fosta ta soție nu vrea să cumpere ce vinzi tu.
Aici ți-ai fi dorit să fiu un speaker motivațional și să îți spun că ești destul de bun pentru ea, trebuie doar să crezi în tine, dar nu văd ce câștigi dacă te mint și te las să trăiești în continuare în bula ta, departe de lumea reală.
De ce sunt atât de tranșant cu tine? În primul rând pentru că e adevărat, în al doilea rând, faptul că astăzi realizezi că nu ești destul de bun pentru ea nu e neapărat un lucru rău. Poate e cazul să te trezești și tu și să ne însoțești în viața reală.
Poate v-ați cunoscut în liceu și a fost dragoste la prima vedere. Poate planurile voastre de viitor se limitau la a lua Bac-ul. Poate erați la același nivel. Dar e la fel de posibil ca astăzi ea să fie Senior PR Specialist la multinaționala aia faină, iar tu să faci taximetrie.
Nu spun că e rău că faci taximetrie, spun că trebuie să te mulțumești cu o femeie care își dorește o relație cu un taximetrist. Fosta ta soție își dorește o relație cu cineva care e cel puțin la nivelul ei. Și nu e vina ei. Asta e lumea în care trăim, și e și normal să fie așa.
Ai văzut multe doctorițe care să se căsătorească cu zugravi? Dar femei cu joburi faine în corporații care să se căsătorească cu muncitori necalificați în construcții? Deși pot exista astfel de cazuri, în general femeile își vor căuta bărbați pe care să îi poată respecta. Iar ca să îi respecte, bărbații respectivi trebuie să fi realizat în viață cel puțin la fel de multe lucruri ca ele.
Pe scurt, trebuie constant să arăți valoare. Dacă nu te ridici la nivelul soției tale, se va găsi cineva care se va ridica la acel nivel. 
Cât de curând vei înțelege că femeile nu vor de la tine un egal, un companion. Vor un lider, un deschizător de drumuri. Vor să le oferi siguranță fizică și psihică. Vor să știe că dacă mâine vine al treilea război mondial, tu vei găsi o soluție ca ea și potențialul copil să nu aibă deloc de suferit. Ai fost tu omul ăla?
Un alt caz ar fi ca soția ta cea casnică, pe care ai întreținut-o ani de zile și i-ai plătit ședințe la coafor, la manichiură, la masaj anticelulitic, să-și fi găsit pe altcineva. Îmi pare rău pentru tine, dar cu siguranță tipul cel nou arată că este mai valoros ca tine. Poate are un job mai bun, poate are perspective de viitor mai bune sau poate este un bărbat adevărat și tu ești un copil speriat care își tratează soția ca pe propria mamă.
Indiferent de diferența dintre voi, ea l-a ales pe el în defavoarea ta pentru că el este mai valoros decât tine.
Din păcate pentru tine, soția ta a hotărât că poate atrage pe cineva mai bun în viața ei. Nu te amăgi, ea nu face nimic rău, degeaba o desconsideri. Nici tu nu ai sta cu ea dacă nu s-ar ridica la nivelul așteptărilor tale, chiar dacă așteptările tale s-au înmulțit recent sau chiar dacă așteptările tale sunt nerealiste.
Dacă nu o să fii ipocrit, poate o să ai curajul să recunoști că dacă anul trecut ai fi câștigat la loto, primul lucru înainte să-ți vinzi Loganul ar fi fost să începi să te uiți în jur după femei care arată mult mai bine decât soția ta. Doar nu ai fi plimbat pe oricine în viitorul tău BMW.
Când vrem să scăpăm de laptopul vechi, valoarea lui nu este dată de prețul cerut de noi, valoarea este dată de suma pe care cumpărătorul final este dispus să o plătească. În cazul tău, soția ta nu a mai vrut să plătească prețul cerut de tine, deși cândva i s-a părut un preț bun. 
Și totuși ce s-a schimbat și ce poți face acum?
Sunt multe chestii care se puteau schimba, dar în linii mari, valoarea ta ca bărbat nu a ținut pasul cu a ei. Poate valoarea ei ca individ a crescut prin dezvoltare personală. Poate a fost capabilă de a atrage pe cineva mai valoros în viața ei. Sau poate tu ai scăzut în ochii ei pentru că nu te-ai comportat ca un bărbat.
Ce trebuie tu să înțelegi este că instinctul nu te înșeală. Dacă te simți inferior ei sau noului ei iubit se datorează faptului că ești inferior, și știi și la ce capitol ești inferior.
De ce e un lucru bun? Păi, era o vorbă că primul pas spre vindecare e să recunoști că ai o problemă. Felicitări, tocmai ai încetat să te mai consideri o victimă și ai început să îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața ta. E al naibii de greu să faci asta și incredibil de ușor să dai vina pe ea pentru tot.
Când sunt părăsiți de soție pentru cineva cu o situație financiară mai bună, marea majoritate a bărbaților își desconsideră fosta soție. Puțini iau în calcul faptul că poate situația financiară mai bună a noului tip e rezultatul a ani de muncă grea.
Poate nu și-a neglijat facultatea. Poate când alții veneau acasă și se uitau la Măruță, el avea al doilea job. Poate când alții dădeau șpagă să prindă un post călduț de bugetar, el lucra 12 ore pe zi, 6 zile din 7 la mica lui afacere. E posibil ca el să fi realizat ceva cât alții se plângeau că statul nu le dă nimic. E posibil să fie bărbat adevărat, curajos, cu un caracter puternic, cu un țel în viață în timp ce alții plâng când sunt părăsiți de soție și o roagă în genunchi să se împace.
Puțini vor să înțeleagă că din varii motive, fostele lor soții îi respectă pe noii tipi și pe ei nu și la fel de puțini vor să înțeleagă că tipul cel nou este peste ei la cel puțin un capitol.
Ce e de făcut? Trebuie să devii tipul ăla, ba chiar mai bun decât el. Trebuie să te analizezi corect și să vezi unde ai lipsuri și să lucrezi la ele. Poate cariera nu este punctul tău forte, dar va trebui să devină. Poate ambiția îți lipsește, dar va trebui să o descoperi. Poate nu te-ai comportat ca un bărbat și ai fost slab.
Indiferent unde ai greșit, poți lucra la acel capitol ca să devii cea mai bună versiune a ta. Îți poate lua o lună, îți poate lua un an, dar dacă înțelegi astăzi unde ai greșit îți va fi greu să repeți aceeași greșeală și va fi mult mai greu să te trezești iar în situația de a fi părăsit.
E bine să te dezvolți, e excelent să încerci să devii cea mai bună versiune a ta, e foarte bine că vrei să fii peste noul tip, dar adu-ți aminte că nu o faci pentru ea. Nu încerci să o recucerești, ci doar te zbați până nu te mai simți inferior, după care îți continui dezvoltarea mult peste nivelul ei.
Dacă nu pleci la drumul ăsta greu cu scopul de a găsi pe cineva mult peste nivelul fostei soții, nu ai plecat pe drumul care trebuie!

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!