Ce ai de făcutFii bărbat!GreșeliÎmpăcare

Faci gesturi mărețe? Nu ești romantic, ești doar disperat!

faci gesturi mărețe, nu ești romantic, ești doar disperat, treci peste divorțSă-ți povestesc un film! Se cheamă “Rough Night” și ca idee, e varianta feminină și feministă la seria “The Hangover”. De fapt, nu o să îți povestesc tot filmul, ci doar o parte care mi-a atras atenția.
Spre finalul filmului, viitorul ginere se ceartă cu viitoarea mireasă la telefon. Ceartă e mult spus, e mai mult o neînțelegere. Într-un act de masculinitate feroce și încredere de sine nemărginită, băiatul penibil ce joacă rolul viitorului soț o întreabă pe viitoarea soție dacă ea mai vrea să se căsătorească cu el.
În secunda aceea, viitoarea mireasă scapă telefonul din mană și strigă tare Nuuuu! Și nu pentru că nu mai vrea să se căsătorească, ci pentru că tocmai și-a scăpat telefonul pe jos și l-a distrus.
Acest James Bond cu coșuri pe față aude expresia “Nuuuu” (nu știu exact câți de u erau), după care convorbirea se întrerupe și nu mai poate să o contacteze pe logodnica sa, neștiind că e din vina telefonului stricat. Ca orice bărbat sigur pe el, normal că a considerat că ea nu mai vrea nuntă și și-a închis telefonul pentru că nu vrea să mai vorbească cu el.
Și ce faci când ești bărbat adevărat și logodnica tocmai ți-a zis că nu vrea să mai fie soția ta după care și-a închis telefonul să nu o poți suna? Greșit! Te urci în mașină, conduci din Texas până în Miami (ceva de genul o cursă România – Italia) fără oprire, ca dimineață să fii la ușa ei să o rogi să te ierte și să îi ceri să nu anuleze nunta! Super bună ideea!
Rezultatul? Miresica e dată pe spate de gestul lui romantic și nu numai că nu anulează nunta, dar decid să se căsătorească pe loc, să facă nunta la Miami.
Super mișto! Și dacă te apuci să faci chestia asta și în viața reală o să te trezești mai singur decât bătrânii de la azil.
Sărind peste sarcasm, cât vei trăi pe pământul acesta, nici măcar o dată să nu faci asemenea prostii. Pe lângă faptul că vei părea o nevertebrată de cea mai joasă speță, pentru că ai nevoie de coloană vertebrală să accepți un refuz, vei părea un disperat. Și femeile se feresc de disperați pentru că așa ajungi să fii violată ca femeie și toți știm că femeile urăsc să fie violate.
Exercițiu de imaginație: te desparți de o femeie prin telefon, după care îți închizi telefonul. Nu îmi spune că în gândul tău nu arunci și tradiționalul “hai sictir”. Mai pe seară, un vecin îți bate la ușă și te sfătuiește să te uiți pe geam. În mijlocul parcării, scris mare cu var alb pe asfalt “Maricel, te iubesk!”, plus o inimioară trasată aiurea, iar în mijlocul inimioarei, EA.
Are o față mai ciudată că a plâns toată ziua, dar ți-a declarat dragostea ei în fața tuturor vecinilor și asta cere curaj. Da, acum toți vecinii știu că umbli cu toate dezaxatele. Deși cuvintele sunt de prisos, ea începe să strige spre geamul tău că vrea iertare, că mai merită o șansă, că nu va mai face aceeași greșeală.
Da, e foarte comic. Acum pune-te în locul unei femei și gândește-te că dezaxatul care ți-a scris cu var pe asfalt “Maricica, te iubesk!” este mult mai puternic fizic decât tine. Și știe unde stai. Știe și unde lucrezi și ce traseu ai până la serviciu. Știe la ce oră pleci la job și la ce oră te întorci acasă. Și e evident că nu înțelege conceptul de refuz. Îți aduc aminte că urăști violurile? Nu recomand situația!
Deci dacă soția tocmai ți-a spus că vrea să divorțeze și te gândești să faci un gest măreț pentru a-i demonstra cât de mult o iubești, de parcă asta înseamnă că sentimentul ar trebui să fie reciproc, atunci te sfătuiesc să te duci să îți dai cu o bâtă de baseball în cwoaé. E fix același rezultat, dar nu mai pierzi banii pe flori și ciocolată. Zic și eu. O să ai nevoie de banii ăia.
Iar dacă, printr-o minune, reușești să nu pari ultimul disperat, atunci ce se întâmplă? Ea ar trebui să se îndrăgostească din nou de tine doar pentru faptul că tu o iubești? Și dacă tu o iubești mai mult decât orice pe lumea asta, ea ce obligații are? Ar trebui să se comporte într-un anumit fel?
Îți datorează ea ceva ție pentru faptul că tu nu vrei să vă despărțiți? Dacă tu “te lupți pentru relație” o face pe ea automat obligată să lupte cot la cot cu tine?
Sau ești doar un disperat care nu înțelege că s-a terminat și își joacă ultima carte, a milei. Da, am spus bine, gesturile tale mărețe o fac pe ea să realizeze că ți-a cauzat suferință și speri că i se va face milă de tine. Și când îți e milă de cineva pe care îl iubești, faci ce-ți cere.
Ceea ce nu vrei să înțelegi tu e că ea nu te mai iubește, deci nu i se face milă de persoana iubită. Nu înțelegi nici că mila nu a făcut niciodată să crească atracția unei femei pentru un bărbat, ba din contră. Așa că dacă vrei să îi stârnești milă ca să te iubească, va ajunge să te iubească precum un frate, iar de aici îți urez succes în a avea din nou o relație cu ea.
De fapt, ultima ta carte de jucat nu e gestul măreț, e gestul masculin. Te ridici de la masă, o anunți că nu ești de acord, o rogi să te anunțe dacă își schimbă părerea și apoi pleci. Iar banii de flori, ciocolată, var alb și bidinea păstrează-i pentru tine.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!