Ce ai de făcutGreșeli

Ce ai făcut până acum a funcționat?

ce ai făcut până acum a funcționat, treci peste divorț

 

Astăzi vreau să continui articolul în care îți spun de ce trebuie să te schimbi după divorț, și o fac pentru că subiectul mi se pare foarte important.
Știu că e greu să schimbi părerea cuiva. Dacă ai acționat ani de zile conform felului în care credeai tu că funcționează lumea înconjurătoare, atunci, astăzi, e foarte greu pentru mine să îți schimb părerea. Pentru că ai pus foarte multă muncă în deciziile tale. Ai investit timp, energie și emoții în strategia ta. Și îți este greu să accepți faptul că ai greșit.
Să zicem că mergi cu mașina. Faci stânga într-o intersecție și vezi că după 30 de kilometri încă nu ai ajuns la destinație. Totul pare pustiu în jur. Până acum ar fi trebuit să fi ajuns deja, sau măcar să vezi urme de civilizație. Și totuși, e pustiu. Tot ce vezi sunt câmpuri întinse și nici o urmă de om. Ce faci? Te întorci în intersecție și de data asta faci dreapta, sau continui pe acel drum? În fond, ai parcurs deja 30 de kilometri, e posibil să ajungi unde vrei peste încă 5. Așa că mergi mai departe pe drumul tău. Peste încă 5 kilometri, peisajul este în continuare pustiu. Când vei fi gata să renunți și să te întorci? Când vei accepta că ai greșit și vei schimba drumul?
Cam asta ai făcut tu. Filmele, media sau societatea ți-au arătat un drum, iar tu l-ai urmat orbește. Acum, la divorț, vezi că drumul tău nu te-a dus nicăieri. Când schimbi drumul? Când te oprești și îți pui întrebarea dacă drumul ales de tine te-a dus undeva? Dacă ce ai făcut până acum a funcționat? Ești mulțumit de tine? Vrei să continui așa? Poți reevalua decizia la al doilea divorț, nu e nici o grabă, toți învățăm din greșeli.
Te-a ajutat cu ceva faptul că te-ai comportat cu soția ta de parcă ambii membri ai unui cuplu sunt egali? Hai să îți zic ceva, voi nu erați egali. Nu există cuplu în care ambii membri să fie egali. Oriunde, pe acest pământ, atunci când minim două persoane stau împreună (că vorbim de cuplu, serviciu, școală, echipă de fotbal, un oraș, sau chiar un stat), întotdeauna va exista un lider. Un om îl va domina mereu pe cel de lângă el. Este o lege a naturii pe care nu o poți tu schimba fiind hipster și citind articole din reviste glossy. Și nu-ți zic să-ți tratezi soția de parcă ai cumpărat-o și-ți aparține, dar tu trebuie să fii cel care conduci relația.
Așa că dacă vrei să-mi spui că erați egali în relație, atunci te asigur că ea era cea care te domina. Și știu asta pentru că tocmai ți-ai lăsat rolul de lider în seama ei. Iar femeile pot fi lideri. O femeie te poate oricând domina și conduce, dar nu îi face plăcere să o facă. Ar prefera să fii tu bărbatul, nu ea. Aici ai greșit.
Și ai greșit mult. Nu pot să spun într-un articol toate greșelile posibile pe care le-ai făcut, dar pot să te întreb dacă ești mulțumit. Aici ți-ai dorit să ajungi? A fost visul tău din copilărie să divorțezi? Ești încântat de ideea că divorțul prin care treci acum se poate repeta? E ceva ce îți dorești cu nerăbdare?
De ce îți spun toate astea? Pentru că dacă nu ești ferm convins că ce ai făcut până acum nu a funcționat, dacă nu ești ferm convins că te afli pe drumul greșit, atunci ne pierdem amândoi timpul. Dacă ai impresia că e doar vina fostei tale soții, iar tu ești doar o victimă inocentă, atunci îmi rezerv dreptul de a nu fi de acord cu tine. Și nu voi încerca să îți schimb părerea. Pur și simplu, putem să ne trăim amândoi viețile fără să cădem de acord.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Ce ai făcut până acum a funcționat?

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!