Fii bărbat!Greșeli

Cum să nu o plictisești până la moarte, Ep.8: Nu-ți trata soția ca pe un psiholog

 

cum să nu o plictisești până la moarte, nu-ți trata soția ca pe un psiholog, treci peste divorțAi ajuns acasă de la serviciu. Acum sunteți amândoi la masă și mâncați. Despre ce să vorbiți? Despre ce poți vorbi cu o femeie pe care o știi de ani de zile și care cunoaște absolut totul despre tine?
Habar n-am. Pe bune, chiar nu știu ce să-ți spun. Aici va trebui să fii tu inventiv și să găsești ceva. Eu vreau să-ți spun de ce să te ferești. Ce să nu-i spui.
Încep cu vechea mea întrebare: de ce sunt atrase femeile? De bărbați adevărați. Cum recunoști un bărbat adevărat? Sunt multe criterii, dar cel care ne interesează astăzi este următorul: bărbații adevărați nu se plâng de nimic. Niciodată.
Și știi ceva? Bărbații ăștia pe care îi tot pomenesc eu nu se plâng pentru că nu simt nevoia să se plângă. În fond, ei știu că nimeni nu le datorează nimic și sunt cam singurii responsabili pentru viața lor.
Dar nu mă aștept să-ți schimbi mentalitatea peste noapte, așa că îți voi spune altceva: nu te plânge de față cu ea! Pentru că este extrem de neatractiv pentru o femeie să-și vadă bărbatul mereu dând vina pe altcineva pentru starea de rahat în care se află.
De ce e așa de neatrăgător? Sunt multe motive, dar în principiu, femeia e cea care se plânge. Femeia e cea care, atunci când are o problemă, vorbește despre ea. Vorbește și nu caută neapărat soluții, ci caută să fie ascultată și înțeleasă.
Și se așteaptă ca prietenele ei să se plângă. Și se așteaptă ca amicii ei de care nu e atrasă să se plângă. Adică dacă un amic bun are o problemă, ea chiar speră ca el să vorbească deschis despre problema lui. Pentru că speră să îl ajute, speră să-l facă să se simtă mai bine.
Dar ea nu e atrasă de acel prieten. Ea e atrasă de bărbați care sunt puternici emoțional. Genul de bărbați care nu vin acasă să se plângă că șeful e un nemernic. Nu, ea se așteaptă ca tu să te impui în fața șefului tău, astfel încât să nu mai existe problema respectivă, sau să-ți cauți de muncă.
Dar, cu siguranță, nu vrea să vadă că bărbatul de la care ea se așteaptă să fie stâlpul familiei se plângă încontinuu și își arată neputința. Pentru că fix asta e. Când te plângi de o situație sau de o persoană, nu faci altceva decât să admiți că ești neputincios în acea privință.
Și cum te aștepți ca ea să te respecte când toată ziua te porți ca un copil mic și neputincios? Cum te aștepți ca ea să fie atrasă sexual de tine cât continui să-i arăți latura ta feminină?
Și există un trend în ziua de astăzi, în care bărbații sunt încurajați să vorbească deschis despre problemele lor. Super mișto, sună ca un plan foarte bun. Dacă nu ești convins că e o greșeală imensă, testează-l. Du-te la soția ta ca la un psiholog, spune-i toate problemele tale și apoi vezi dacă ea devine mai atrasă de tine.
Glumesc, dacă nu vrei cu orice preț să divorțezi, nu fă prostia asta! Mai bine ți-ai ocupa timpul găsind o soluție la problema ta. Și încearcă să-i spui soției tale ceva de genul ”uite ce am pățit astăzi, și uite cum am rezolvat problema”.
Nu zic să nu îi spui deloc problemele tale, spun să nu te plângi ca unui psiholog. Spun să îi arăți că în urma discuției tu cauți o soluție, nu confort emoțional.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!