Ce ai de făcutFii bărbat!Împăcare

Cât durează să-ți reatragi fosta soție?

cât durează să-ți reatragi fosta soție, treci peste divorțSunt mulți bărbați care vor să se împace cu fosta după ce au fost părăsiți. Și sunt dispuși să facă orice pentru asta. Dacă mai pui în calcul că bărbații ăștia au și bani, înțelegi de ce sunt atât de mulți ”guru ai împăcărilor”.
Acum, nu e nimic greșit în a-i spune cuiva cum să-și reatragă fosta. Nu e nimic greșit în a cere bani pentru timpul și cunoștințele tale. E total greșit să promiți marea cu sarea. Și e greșit să dai cuiva speranțe aiurea.
Poți să-ți reatragi fosta soție? De multe ori da, poți. Cât durează asta? Nimeni nu știe. Și aici e marea problemă.
Noi, bărbații vrem împăcare, și o vrem astăzi, dacă se poate. Explic imediat de ce ăsta e un lucru rău.
Cea mai bună metodă de a reatrage o fostă se cheamă ”No Contact Rule”, sau, în română, Regula Fără Contact. Nu am inventat-o eu, eu doar am folosit-o. De fapt, nici nu știu să spun cine a inventat-o pentru că, în străinătate, foarte mulți o folosesc de ani de zile.
Problema este alta. Regula asta e foarte folositoare în două feluri. E cel mai bun mod de a trece peste o despărțire, și cel mai bun mod de a-ți reatrage fosta. Singura diferență între strategii este ce faci când sună telefonul și vezi că e fosta.
Dacă vrei doar să treci peste divorț ignori apelul, dacă o vrei înapoi, îți explic mai târziu ce ai de făcut.
Problema este următoarea: acel apel de la fosta poate veni peste două săptămâni. Poate veni peste o lună, peste două, poate veni peste un an, sau poate să nu vină deloc. Nu ai de unde ști.
Poate pentru tine e trist, poate e dezamăgitor. Poate nu e deloc ce vrei să auzi, dar e cea mai bună metodă de a o reatrage. Și asta e șansa ta cea mai bună la o împăcare.
Dar tu ai cumpăra un produs dacă știi că va aduce rezultate peste două săptămâni, sau peste o lună, sau peste un an? Ai cumpăra un produs dacă ți se spune că e posibil să nu aducă niciodată rezultatul dorit? Nu l-ai cumpăra.
Și, de aceea, mulți au făcut din Regula Fără Contact un exercițiu de 30 de zile. De ce? Să poată vinde. Mult mai repede cumperi când știi că peste 30 de zile vezi dacă a funcționat sau nu.
Mai exact, nu ai deloc contact cu ea timp de 30 de zile, după care faci o scamatorie penibilă. Unii te îndeamnă să îi scrii o scrisoare de mână în care să vorbești despre sentimentele tale. Alții te îndeamnă să intri în vorbă cu ea total aleator, să conversezi cu ea puțin, după care să îi spui că vrei să vă vedeți.
Greșeala e că nu aștepți să te sune ea. Nu îi dai șansă să i se facă destul dor de tine încât să te contacteze ea. Nu îi acorzi destul timp ca împăcarea să fie ideea ei.
Dar greșeala cu adevărat fatală este că iar te comporți slab. Toți cad de acord la un lucru. Regula funcționează pentru că ei i se face dor de tine. Și e normal să fie așa. Dacă relația a fost cât de cât funcțională, are multe momente frumoase de care să își aducă aminte.
Dar uiți că ea nu a plecat degeaba. Comportamentul tău slab a alungat-o de acasă. Acum crezi o vei reatrage cu scrisori scrise de mână în care să îți expui sentimentele? Adică exact ce ar face o femeie?
Sau crezi că îi arăți că ești un bărbat puternic intrând în vorbă cu ea pe un subiect aleator, după care spui că vrei să vă vedeți? Exact cum ar face ea? Dacă tot te comporți ca o femeie, ea de ce s-ar întoarce la tine? Crezi că ea e proastă și nu s-a prins că de asta ai căutat-o?
Și da, după o lună fără contact, sunt șanse destul de mari să îi fie dor de tine. Dar dacă după luna aceea, tu îi arăți slăbiciune, nu înseamnă decât că a avut dreptate când s-a decis să te părăsească.
Pentru că nu numai dorul ei față de tine contează. Contează ca ea să vadă că ești puternic. Că ești destul de bărbat să accepți o despărțire. Că te respecți destul de mult încât să nu te milogești de ea să se întoarcă în scrisori scrise de mână. Mai exact, să-i arăți că ești bărbat. Și ea, ca femeie, va fi atrasă de lucrul ăsta.
Dar dacă nu ai contactat-o de o lună, și ea se gândește la tine, se gândește să te sune pentru că îi este dor, iar înainte să te sune, o contactezi tu și îi arăți latura ta sensibilă, atunci tocmai ți-ai legat singur șireturile între ele.
Există șanse să o reatragi? Uneori da, alteori nu. Și dacă funcționează, nu știu cât va dura până vezi rezultate. Dar dacă vrei să grăbești totul, atunci vei face o greșeală.
Nu sună a ce ți-ai dorit să auzi, dar din păcate, asta e cea mai bună șansă a ta.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

13 comentarii la „Cât durează să-ți reatragi fosta soție?

 1. Teoretic asa este dar practic e asa de greu , trebuie sa fi o persoana foarte puternica sa reusesti sa nu te lasi influentat de dorintele din interior, cand mai e si un copil la mijloc te domina o gramada de ganduri , dorul de copil si e foarte greu sa le faci fata.

  1. Tocmai pentru ca e atat de greu functioneaza. Faptul ca o faci ii arata ei puterea ta.
   Daca ar fi toata lumea in stare de asa ceva, crezi ca ar mai functiona?

 2. Da , e adevarat.Dupa 16 ani si doi copii sunt si eu in aceasta situatie.Nu este usor.M am relocat in alt judet , in cateva saptamani , imi cumpar ceva mic , si ma misc cu serviciul.Asa sunt lucrurile din afara , din interiorul meu , a fost f greu si este.Dar dupa 6 luni in care ne am vazut si stat impreuna 16 zile plus altele ,vreo 20 zile si vezi ca si ei ii este f greu , ca copii urla de disperare , te doare si cat ai fi de puternic , câteodată clachezi.Dar viata merge innainte.

 3. Comportamentul ,femeii care nu mai tine cont de copii vostrii si de tine , e clar ca este in saptamani.O doare de fatada de tine , dar ei i se rupe., Nu poti sa zici ca are pe cineva , dar ea vrea sa apara secretoasa si atunci nu o iei razna.De aia fratilor , mi am dat seama tarziu cu cine stau.Omul de langa tine te vinde si atunci pleci.Pleci cu durere in suflet si apoi nu te mai intereseaza de nimeni si nimic.Atat , pleci.

 4. Totul este un joc de putere din care castiga cel mai puternic. Cand te paraseste puterea e la ea. Cand te milogesti, scrii, dai mesaje, faci chestii dragute puterea este tot la ea! In schimb, puterea revine la tine ori de cate ori ea se gandeste la tine neavand nicio informatie din directia ta care sa O Linisteasca, sa-I aduca certitudini etc. Deci fara contact! Iar in momentul in care suna , ei bine, toata puterea a revenit la tine. E doar un posibil inceput si e bine sa-l gestionezi ca atare, necedand niciun mm din pozitia ta fara sa merite in mod real pt. Tine! Ca la pisici – pana nu cedeaza complet, venind ele la tine, nu au parte de mangaieri ca altfel risti sa te zgarie rau :-)!

 5. sotia mea a plecat acum 2 saptamani cu tot cu baiatul de 4 anisori al nostru. A zis ca nu mai simte nimic pentru mine si ca intre noi totul s-a terminat. Nu stiu daca e intr-o alta relatie, nu am de unde sa stiu. Tin contactul cu ea doar in privinta copilului, atat, 2,3 cuvinte. Nu stiu ce sa fac, sa mai lupt pt familia mea sau sa imi vad in continuare de viata?

  1. Salut!
   Te îndemn din toată inima luptă pentru familia ta! Cauta si vezi unde ai greșit si schimbă-te, e usor sa abandonezi totul si sa îți vezi de drum dar pentru familia ta, copilașul tau merita!
   Roagă-te ca Bunul Dumnezeu sa va ajute!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!