Fii bărbat!ÎmpăcareInfidelitate

Cum îmi dau seama dacă îți vei ierta soția pentru infidelitate sau nu?

cum îmi dau seama dacă îți vei ierta soția pentru infidelitate sau nu, treci peste divorțSe întâmplă în viață să descoperi că soția te-a înșelat. Sunt foarte vehement cu faptul că trebuie să spui adio, dar realitatea spune că nu toți bărbații fac asta. Unii își iartă soția, alții nu. Și e o diferență vizibilă între ei.
Adevărul e că îți poți da seama ce decizie va lua un bărbat în situația asta, chiar înainte să se întâmple. Cum? Trebuie să te uiți la un singur lucru, la stima de sine. Dacă are stimă de sine spune adio, dacă nu are deloc, o iartă.
Sunt multe motive pentru care ajunge să nu se respecte deloc ca bărbat. Și cred că e bine să îl analizăm mai atent, poate înțelegem de ce face ceea ce face. Cel mai des se întâmplă să fie vorba de bărbatul care nu a fost iubit de către părinți. Dacă ai crescut simțind că nimeni nu te iubește, de ce te-ai iubi tu însuți?
Poate nu a reușit să-și depășească tatăl în carieră. Nu mulți recunosc asta, dar ca bărbat, va ajunge să se compare cu modelul masculin din viața lui. Și când acel model masculin este de succes, iar el nu, atunci chiar se va simți de parcă nu valorează nici doi lei. Și poate chiar nu valorează.
Un alt factor pe care nu-l recunoaște nimeni este nivelul de succes al colegilor de școală. Dacă are colegi ce au realizat ceva în viață, iar el nu a cunoscut succesul deși au avut toți parte de aceeași pregătire, atunci nu va reuși prea curând să simtă că valorează ceva. Se va simți un ratat. Și, mai departe, ce respect de sine crezi că va avea?
Și totuși, cum îl recunosc pe cel ce nu are stimă de sine? E simplu. Își cere mereu scuze, uneori pentru cele mai mici și neînsemnate lucruri. Nu are niciodată puterea de a spune cuiva NU. Se chinuie atât de tare să fie plăcut de către cei din jur încât ajunge să provoace repulsie.
Nu numai că se hrănește cu validare externă, dar are nevoie de ea ca de aer. Are nevoie ca tu să îl placi pentru ca el să se simtă bine în pielea lui. Are nevoie ca tu să fii de acord cu ideile lui și cu deciziile lui ca să se simtă împăcat cu propria persoană și cu deciziile luate.
De fapt, nu se simte niciodată împăcat cu deciziile proprii pentru că e extrem de indecis. Pentru el, a accepta că a luat decizia greșită e un calvar, pentru că are o frică imensă de eșec. Și așa nu-l iubește aproape nimeni, cine îl va iubi dacă eșuează în ce face?
Dacă e evident că a luat o decizie greșită în trecut, frustrarea este imensă. Nu mai are cum să schimbe acea decizie, dar o transformă în motivul pentru care se află în situația în care este. Și va vorbi mereu de ea, și va deveni acel punct sensibil al lui, acel motiv care nu-i dă voie astăzi să fie cine își dorește să fie.
Dar nu va spune asta de față cu prietenii lui de succes, pentru că nu are prieteni de succes. Cum ar putea fi prieten cu ei cât timp este invidios pe ei și se simte inferior lor? Oricum crede că succesul ține de noroc, iar el a avut doar ghinion. Cu adevărat trist e că dacă va ajunge să aibă parte de succes, se va simți incomod în situația asta, pentru că nu simte că merită să aibă succes.
Tot el e genul de persoană care cumpără lucruri pentru a impresiona alte persoane. Genul de om ce își cumpără mașină scumpă și nu mai are bani să o întrețină pentru că și-a cheltuit ultimii bani pe acea mașină. Sau care cumpără obiecte ce atrag privirea și indică statut social. Dacă mama nu l-a iubit niciodată, poate prietenii o vor face.
Și problema nu e că nu e o persoană sociabilă, pentru că-și dorește să aibă prieteni. Cum să nu vrea să aibă prieteni cât timp lui nu îi place să fie singur. Și e normal să nu îi placă să stea singur cât timp nu se place nici pe el însuși.
Iar când nu se respectă deloc, crede că nu merită nimic. Crede că nu merită să fie iubit doar pentru felul lui de a fi. Crede că nu merită să fie respectat, nu merită să aibă oameni de valoare în viața lui. Pentru că în sinea sa, el nu valorează nimic. Normal că-și poate ierta soția, cât timp tot ce a făcut ea a fost să înșele un om pe care nici măcar el nu dă doi bani.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!