Fii bărbat!Greșeli

Cum arată o despărțire din perspectiva unei femei?

cum arată o despărțire din perspectiva unei femei, treci peste divorț
Deși site-ul acesta e pentru bărbați, am primit zilele acestea un mesaj de la o femeie, și cred că e interesant de observat cum vede o femeie o despărțire.
“Am 33 de ani. Sotul a plecat de acasa de 3 luni. Suntem casatoriti de 8 ani. In ultimii 1, 2 ani ne-am tot certat. Ne impacam in weekend cand trebuia sa iesim la club. 
Eu nu prea ii dadeam atentie. In ultima vreme nu prea ne mai suportam. Ne-am dat multe sanse degeaba pana a plecat de acasa. Motivul, nu ne intelegeam de la lucruri simple, contre, eu nu prea ii dadeam atentie etc. In astea 3 luni am realizat ca eu chiar il iubesc si vreau sa ne impacam. 
I-am tot dat mesaje ca-mi pare rau cum m-am purtat si sunt alt om, etc, degeaba. L-a luat pe nu in brate. Vine, ia fata la 3, 4 zile, cateva ore, are grija de noi financiar. Incerc sa nu ii mai dau sms uri dar parca simt ca il indepartez, desi dandu-i mesaje n-am rezolvat nimic. Multumesc frumos .”
Ce-mi sare direct în ochi? Faptul că deși relația a fost toxică, se certau mereu, iar ea nu prea îi dădea atenție, în momentul în care lui i-au crescut 2 biluțe acolo unde trebuie și s-a comportat ca un bărbat, ea a realizat că îl iubește și vrea împăcare. Exact ce spun pe site-ul ăsta de 2 ani de zile. 
Dar, Maricela (nu e numele real), problema ta e alta. Da, acum ești atrasă de el. Și dacă nu știi de ce, o spun cu subiect și predicat. Pentru că el a arătat că e bărbat și nu mai acceptă rahaturi din partea ta. Și nu-mi spune că nu-l cicăleai și îl certai din orice. Pentru că în chestionarul pe care l-ai completat mi-au sărit în ochi niște lucruri. 
În primul rând, el nu a avut un tată puternic. Mama lui era capul familiei, ceea ce era normal să se reflecte și în relațiile lui ulterioare. Practic, facem ce vedem acasă, în copilărie. Și mi-ai confirmat că tu erai cocoșul în casă. Și totuși, din diferența de vârstă dintre voi deduc că în momentul în care v-ați cunoscut, el era mai masculin decât a fost pe finalul relației. Să zicem că s-a pierdut pe parcurs.
De ce-ți spun toate astea? Să înțelegi că dacă vă împăcați, iar schimbarea lui într-un bărbat adevărat nu e de substanță, va reveni la ceea ce a făcut și până acum, și iar îl vei domina, iar nu-i vei mai da atenție, iar îți vei pierde atracția pentru el, și iar vă veți despărți.
Trebuie să realizezi că tu nu ești atrasă de omul cu care te-ai certat în ultimii 2 ani, ci de bărbatul care s-a respectat atât de mult încât să încheie o relație toxică și să nu mai vrea să se întoarcă la ea. 
Și tot ce poți face tu e ca, în momentul în care el se va întoarce la vechile obiceiuri, să-i spui cu subiect și predicat că vrei de la el să fie bărbat, să nu se lase călcat în picioare de tine, să nu îți accepte toate mizeriile și să ia atitudine atunci când se simte tratat cu lipsă de respect. Dar pun pariu că nu ai făcut asta niciodată. Va trebui să o faci, ca să nu îmi dai iar mesaj peste câțiva ani.
Dar până să se întoarcă el, e cale lungă, pentru că, deși nu mă pricep să dau sfaturi unei femei în situația asta, îl pot analiza pe el. Și sunt lucruri care îmi dau de gândit.
De unde schimbarea asta în el? Eu văd doar două răspunsuri aici. Ori relația voastră a fost atât de toxică încât a realizat că e mai bine să stea singur decât alături de tine, caz în care îți va fi greu să-i vinzi ideea unui viitor fericit alături de tine. 
A doua ipoteză e că și-a găsit pe altcineva. Altcineva care nu îl ține sub papuc și care îi dă atenție, caz în care, din nou, îți va fi foarte greu să-l faci să se întoarcă acasă.
Și de ce îți spun că va fi greu, indiferent de situație? Pentru că știu din proprie experiență cât de greu e să ajungi să-ți crească acele două biluțe și să faci așa ceva. Nu numai că e greu să părăsești o relație toxică, dar e greu să nu te întorci la fosta nevastă atunci când ea îți promite că se schimbă și că totul va fi bine. Ori ceva i-a pus capac și a atins limita suportabilității, ori altcineva i-a arătat că există și relații care nu sunt toxice.
Ce trebuie să faci tu? Două lucruri. Primul, să-i spui că ai înțeles unde ai greșit, vrei să te schimbi și vrei să vă împăcați (dar cred că ai făcut-o deja, de mai multe ori), după care, să-l lași în pace. Să închizi subiectul până când îl va redeschide el.
E cel mai bun lucru pe care poți să-l faci. Chiar dacă regula asta cu tăierea contactului nu e la fel folositoare ca atunci când un bărbat este cel care vrea să reatragă o femeie. În cazul nostru, când ne respectăm destul de mult încât să acceptăm despărțirea și să ne vedem de viață, devenim automat mai atrăgători în fața femeilor. Este exact reacția ta la faptul că el s-a respectat destul de mult încât să pună stop unei situații nefavorabile lui.
Din păcate pentru voi, noi nu suntem neapărat atrași de o femeie care decide să se respecte și să nu se mai roage de noi pentru o împăcare.
Dar mai e un lucru, care funcționează atât la bărbați, cât și la femei. Orice lucru pierdem în viață, devine automat mai valoros decât atunci când îl aveam, dar nu-i vedeam valoarea. Nu va da niciodată foarte mare importanță cuiva care i se aruncă în continuu în brațe, dar va suspina după o femeie pe care o pierde.
Dacă primim, să zicem, un telefon gratis, nu vedem valoare în acel telefon. Dacă muncim o anumită perioadă, reușim să strângem bani și să ne cumpărăm același telefon, cel pentru care am muncit va avea o valoare mult mai mare pentru noi. De asta, când cineva ne oferă pe tavă o relație, nu suntem foarte interesați de ea.
Și, hai să ne mai gândim la ceva. Ce înțelege el din ce faci tu? Că poate să guste viața, să vadă cât de liniștită e singurătatea, să încerce să-și găsească pe altcineva, iar dacă nu îi place ce găsește, se poate oricând întoarce la tine, că doar îi dai zilnic mesaje să se întoarcă, nu? De ce ar veni acum, după nici 3 luni de burlăcie? Îți va accepta propunerea mai târziu, că doar tu vei fi mereu acolo să-l aștepți, nu? Ține minte, nu vrei niciodată să fii planul cuiva de rezervă. 
Dar mai ai de făcut un lucru foarte important. Va veni după copil, te va suna să întrebe de copil. Trebuie să vadă în tine total altă persoană. Trebuie să vadă întruchiparea perfectă a unei mame și soții iubitoare. Exact ce nu ai fost în ultimii doi ani, asta trebuie să vadă el acum la tine.
Nu îi spui iar de împăcare, nu îi vorbești ca și cum încă ați fi împreună, dar trebuie să vadă la tine o femeie caldă, care măcar acum îi oferă atenție, care îl servește cu ceva desert făcut de ea atunci când el vine pe acasă, care nu îl ceartă, nu se contrazice cu el, care nu mai are nimic din ce îți reproșează el. Cam tot ce i-ai promis că schimbi la tine, trebuie să schimbi deja. 
Poate așa ai șansa ca amintirile relației trecute să fie uitate și să creadă că se poate și altfel între voi. Iar dacă schimbările acestea, atât ale lui, cât și ale tale, sunt doar de moment, unul din voi doi îmi va da mesaj peste un an sau doi.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Cum arată o despărțire din perspectiva unei femei?

  1. Ma bucur ca ai publicat acest articol, sa vedem si analiza ta la reactia unei femei ( una perfect rationala). Desi sfatul este adresat unei femei sunt lucruri bune de stiut si adaptat la „viata de barbat”.

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!