Fii bărbat!Status quo

De ce femeile trec mai repede peste despărțire?

de ce trec femeile mai repede peste despărțire, treci peste divorț
Deși au trecut abia câteva zile de când te-a părăsit, fosta ta se vede deja cu altcineva. Încă nu ai apucat să dormi o noapte întreagă fără să te trezești în miez de noapte să te gândești la ea. Încă nu poți funcționa normal ca bărbat singur și vezi că ea a trecut deja peste despărțire.
Știu că primul lucru va fi să o cataloghezi în diferite feluri și să o învinovățești, dar lucrurile nu stau chiar cum crezi tu. Nu mă înțelege greșit, nu spun că ea nu a greșit cu nimic sau că e doar vina ta. Spun doar că era logic să se întâmple așa și e vina ta că nu te-ai așteptat la asta pentru că încă mai trăiești într-o fantezie. Da, rana încă e deschisă și e foarte adâncă, însă doar pentru tine.
Emoțional, voi doi sunteți în stadii diferite. Dacă ai privi la rece relația ce tocmai s-a încheiat, vei observa că ea se distanțase de mult, își dădea din ce în ce mai puțin interesul, în timp ce tu probabil te dădeai peste cap pentru a o face pe ea fericită. Vei descoperi mai târziu de ce asta a fost o greșeală din partea ta, dar până atunci trebuie doar să admiți că pe final, erai singur în relație.
Și totuși, cum poate ieși deja cu altul? Simplu! Pentru că a stat cu tine până nu te-a mai iubit deloc. Femeia nu te-a părăsit în momentul în care a plecat de acasă, femeia te-a părăsit cu luni întregi în urmă dar a stat cu tine până în momentul în care ți-a găsit un înlocuitor.
Dacă faci greșeli mari în relație sau ai un defect de comportament, atunci da, te va părăsi și va pleca direct. Dar dacă o faci să își piardă atracția doar pentru că ești un bărbat slab, atunci ea va pleca doar după ce ți-a găsit un înlocuitor.
De multe ori, tu ești tipicul ”nice guy”, băiat bun, grijuliu cu ea, îi faci toate mofturile, o iubești incredibil de mult și ai face orice pentru ea. De multe ori renunți la nevoile tale pentru a satisface nevoile și dorințele ei.
Nu te amăgi, nu te lăudam! Fix atitudinea asta te-a adus la divorț, pentru că sexual, femeile nu sunt atrase de genul ăsta de bărbați. Nu o înțelege greșit, de multe ori știe că ești un tip grozav și ai un suflet minunat, dar cât timp nu e atracție sexuală, ești numai bun de amic.
Ea nu are un motiv palpabil să te părăsească, și chiar dacă emoțional nu mai este în relația cu tine, stă în relația asta care nu îi mai provoacă de mult fericire. Pur și simplu, te iubește ca pe un frate, deși nu e lucrul pe care și-l dorea când v-ați cunoscut și făceați sex de 3 ori pe zi.
Ce se întâmplă când nu îți mai iubești soțul sau soția? Începi să te uiți în jur, începi să dezvolți legături emoționale cu alte persoane, care pot duce sau nu la relații extraconjugale.
Soția ta căuta deja în altă parte ceea ce tu îi oferisei la începutul relației. Când probabil nu erai așa de atașat de ea. Când universul tău funcționa și fără ea. Când aveai și alte interese în viață în afară de binele ei. Când puteai funcționa și fără validarea ei. Când aveai un scop și un plan pentru care luptai.
Sau poate soția ta doar căuta pe cineva care să o atragă sexual. Poate îi era dor de sexul ăla nebun de care și ție îți e dor dar nu știi unde a dispărut.
Dar, deși astăzi tu suferi și simți că ești la pământ, fosta ta soție este plină de încredere pentru că planurile ei de viitor se axează pe înlocuitorul tău. Ea chiar este plină de speranță, probabil a redescoperit ce este atracția sexuală și retrăiește ce a simțit și cu tine atunci când v-ați cunoscut. Îți mai aduci aminte ce simțeai la început, în prima lună? Asta simte și ea acum, dar cu altcineva.
Are ea vreo vină aici? Pentru că e simplu să spui că are moravuri îndoielnice. E simplu să o cataloghezi, e simplu să te refugiezi iar sub umbrela de victimă. E simplu să crezi că tu nu ai nici o vină, dar ghici ce? Așa sunt femeile și probabil că și bărbații fac la fel. Ce trebuie să știi e că, dacă nu înveți din e, cel mai probabil istoria se va repeta.
Vezi tu, atracția nu e ceva foarte ușor măsurabil. Și e și greu de explicat. Femeile nu știu să spună foarte bine de ce nu mai sunt atrase de tine. Ele doar simt că nu mai sunt atrase de tine.
De asta, de cele mai multe ori, motivele pe care le primești la despărțire sunt copilărești sau total iraționale. Pentru că nici ea nu știe exact de ce se desparte de tine. Iar când știe, nu vrea să te rănească. Nici o femeie care încă mai are un gram de respect pentru tine nu-ți va spune că tu nu ești bărbat.
De ce zic că e vina ta? Știi cine nu pățește lucrurile astea? Știi cine nu e părăsit niciodată pentru că soția nu îl mai iubește? Un bărbat care știe să citească nivelul de atracție al soției, un bărbat care știe cum funcționează atracția dintre sexe și un bărbat care înțelege ce își doresc femeile. Dacă erai bărbatul ăla, nu te părăsea!
Cu toții am râs la glume pe net despre faptul că e imposibil să înțelegi femeile. Cu toții am dat like măcar o dată în viață la poza cu o carte de 5000 de pagini pe care scrie ”Cum să înțelegi femeile, volumul 1”. Toți am râs la bancuri de genul ăsta pentru că avem impresia că femeile sunt greu de înțeles. 
De fapt, femeile nu sunt deloc greu de înțeles, și nu e nevoie să-ți eliberezi biblioteca pentru a face loc cărților din care vei învăța să le înțelegi.
Dimpotrivă, dacă ar fi să fii sincer cu tine, și tu știi pe cineva care schimbă femeile săptămânal și nu crezi că e genul de om care să fi citit toată Biblioteca Județeană. Ce nu înțelegi tu e că poate nici el nu știe foarte bine cum funcționează femeile, dar știe foarte bine ce înseamnă să fii bărbat, și femeile răspund la asta.
Dacă stai să te gândești mai bine, tipul chiar are trăsături foarte masculine, atât fizice cât și de caracter. Am dreptate că tu nu ai curajul să îl iei peste picior? Am dreptate că ar sta drept în fața ta dacă ai încerca să îl umilești? Încă mai crezi că e o coincidență faptul că astfel de bărbați sunt mereu înconjurați de femei?
Știu că ești la pământ acum și ai prefera să vină cineva să te consoleze, să îți spună că tu nu ai greșit cu nimic și lumea chiar este ca în basmul în care ai crezut până acum. Din păcate, dacă fac asta vei intra într-o nouă relație și vei păți același lucru.
Dar știi ceva? Îți promit că dacă te ridici singur de jos de unde ești acum, și vei învăța ceea ce e de învățat, nu numai că nu vei mai fii luat niciodată prin surprindere de un divorț, dar vei ști cum să ai o relație corectă cu o femeie, și cel mai important, vei ști să ceri exact ceea ce vrei de la o femeie.
Nu te minți singur, știu că nu ai avut curajul să-i spui exact ceea ce ai vrut de la ea. Viața e dură, dar simplă atunci când știi regulile. Nu vrei să-i înveți regulile?

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!