Ce ai de făcutStatus quo

Femeile sunt diferite de noi, bărbații

femeile sunt diferite de noi, bărbații, treci peste divorțStai mereu și te gândești cum a putut să-ți facă una ca asta, cât de crudă poate fi persoana care îți spunea că te iubea acum ceva timp în urmă? Astăzi vei face primul pas spre vindecare.
Este un pas pe cât de ușor, pe atât de important și de minunat în momentul în care îl vei înțelege. Primul pas spre vindecarea ta este să înțelegi că femeile și bărbații sunt total diferiți.
Gândim diferit, reacționăm diferit, iubim diferit și vrem lucruri diferite. Nu mai încerca să raționalizezi comportamentul ei pentru că nu vei înțelege în veci.
Probabil că ți se pare o pierdere de timp ce îți spun acum și posibil ca deja să-ți fi spus în sinea ta ceva de genul ”normal că suntem diferiți”, după care ai continuat să judeci acțiunile fostei tale după propriul set de valori. Le-ai judecat după felul în care tu te-ai fi comportat cu alții, după ceea ce crezi tu că sunt nevoile și dorințele ei. Are rost să-ți aduc aminte că dacă înțelegeai nevoile și dorințele ei nu ajungeați la divorț?
Comportamentul ei de acum ți se pare de neînțeles, dar iți promit că vei ajunge la un moment dat nu numai să înțelegi perfect ce s-a întâmplat, dar vei putea preconiza perfect cum va reacționa o femeie într-o anumită situație.
Deși toate femeile se mândresc că sunt diferite de turmă și nu există jignire mai mare pentru ele decât să le spui că sunt la fel ca orice altă femeie, îți garantez că marea majoritate a femeilor sunt extrem de previzibile în comportament.
De fapt, momentul în care vei vedea cât de previzibile sunt, e momentul în care vei începe să te distrezi cu adevărat. Este minunat să vezi cum aproape toate reacționează la fel la anumiți stimuli, în timp ce se bat cu pumnul în piept că ele nu ar reacționa niciodată în felul ăla și fiecare om e diferit. Până ajungi la nivelul acela, hai să începem cu începutul.
Tu, ca bărbat, ești o ființă rațională. Pentru tine negrul e negru, albul e alb și 1+1=2. Femeile nu sunt ființe raționale, sunt ființe emoționale. Tot sistemul lor este condus de emoții. Deși a făcut matematică și știe ca 1+1=2, uneori simte ca 1+1=3, nu poate explica de ce, dar pentru ea realitatea ține de ceea ce simte, nu de ceea ce a învățat la matematică, așa că realitatea ei este că 1+1=3.
La femei, partea emoțională va învinge mereu partea rațională. De asta nu știu niciodată ce vor, de asta nu știu niciodată de ce sunt atrase, de asta îți spun că vor un tip care să le trateze ca pe niște prințese iar la finalul serii se duc acasă cu tipul ăla indiferent, care le tratează la categoria “Diverse”.
O carte foarte bună pentru a înțelege lucrul ăsta este ”Bărbații sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”, de Dr. John Grey. E ieftină, e tradusă în română, e esențială de citit. De ce?
Pentru că vei realiza că anumite lucruri pe care nu le-ai înțeles la fosta soție apăreau nu pentru că era ea un om cu care nu te poți înțelege. Apăreau pentru că așa sunt toate femeile. Și e doar vina ta că nu știi să vorbești pe limba lor.
Când femeile au o problemă, ele vor să vorbească. Așa își rezolvă problema, vorbind despre ea. Bărbații se închid în ei și caută o soluție. Astfel, în momentul când femeia are o problemă, începe să vorbească despre problema ei cu bărbatul, iar el, în loc să o asculte, îi dă sfaturi și soluții la problemă.
Ea nu se simte ascultată și nu își rezolvă problema pentru că nu s-a putut descărca emoțional. În același timp, el nu se simte apreciat pentru sfaturile pe care ea nu le ascultă, pentru că nu le-a cerut.
Nu voi intra astăzi foarte mult în detalii, tot ce trebuie tu să înțelegi acum este că fosta ta soție nu gândește ca tine. Nu mai încerca să o înțelegi folosind logica ta pentru că nu vei reuși în veci.
De asemenea, trebuie să înțelegi că sărind peste nevoia noastră de a fi unici, la finalul zilei, ne împărțim destul de ușor în bărbați și femei, două categorii distincte de oameni, cu foarte multe particularități.
De ce e primul și cel mai important pas în opinia mea? Pentru că în momentul în care vei înțelege că femeile chiar sunt diferite de tine, vei începe să te comporți diferit cu ele. Vei înțelege că vor să te comporți cu ele diferit de modul în care tu ai vrea ca ele să se comporte cu tine.
Nevoile tale și nevoile lor sunt două chestii separate, și da, e și vina lor că nu înțeleg felul nostru de a fi, dar decât să te rogi la Dumnezeu să găsești o femeie care să înțeleagă nevoile tale, mai bine ia-ți viața în mâini și învață tu nevoile lor și felul lor de a comunica.
Decât să cauți la infinit ușa pe care să o deschizi cu cheia ta, fă rost de o cheie universală ce deschide orice ușă îți iese în cale.
Da, în general, toate femeile sunt la fel, diferite de tine!

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!