Ce ai de făcutFii bărbat!Greșeli

Nu fi penibil pe facebook!

nu fi penibil pe facebook, treci peste divorț
Vasile is feeling heartbroken, sau varianta românească, Vasile se simte cu inima frântă. De ce? Pentru că Vasile este un penibil. Vasile are impresia că îi pasă cuiva de problema lui. De fapt Vasile nici măcar nu se adresează celor 300 de prieteni pe facebook pe care nu i-a văzut în viața lui la față, ci se adresează fostei.
El speră că fosta va vedea statusul, și cumva i se va face milă de el, urmând să sară în brațele lui și totul se va încheia cu o partidă de sex nebun, că așa a înțeles el că e sexul de împăcare. El uită că pentru sexul de împăcare trebuie să existe o împăcare și minim două persoane care vor să facă sex de împăcare. Pentru Vasile, matematica nu a fost niciodată punctul său forte.
Nu au trecut 5 minute de la despărțire că Vasile și-a schimbat statusul relației pe facebook din ”într-o relație cu Lenuța” în ”singur”. Ca o veritabilă curvă de atenție, Vasile s-a simțit bine că niște oameni care îi sunt total străini au reacționat la schimbarea statusului cu o față tristă.
Se simte el bine știind că Gheorghe din Suceava a empatizat cu problema lui și și-a rupt o secundă din timpul lui să îi trimită o față tristă virtuală. Nu contează foarte mult că Gheorghe din Suceava și-a continuat viața și a revenit la vizionat filmulețe cu pisici.
Dacă intrăm pe contul lui Vasile nu găsim nici o poză în care apare fosta, de parcă ultimii 5 ani din viața sa nici nu au existat. Probabil acele poze nu mai încap de puzderia de citate postate recent care ne avertizează să ne ferim de oameni falși, răi, și fără suflet, poze făcute la paginile unei cărți de Coelho, și în general cam orice poză vezi la fetițele de 15 ani care nu știu cum să spună colegului de bancă faptul că sunt atrase de el.
Vasile nu a postat niciodată foarte multe poze cu el pe facebook, a fost tot timpul o persoană mai retrasă. Divorțul l-a făcut însă pe Vasile mult mai sociabil, acum postează cel puțin săptămânal poze cu el în club, distrându-se. Dacă, printr-o minune, într-o zi stă de vorbă cu fosta față în față, deja face poză și o postează să-l vadă toți ”simțindu-se optimist cu Lenuța”.
Din păcate pentru Vasile, în afară de cei mai buni prieteni, grupul acela foarte restrâns de oameni care au aflat de divorțul său pentru că s-au întâlnit și au vorbit față în față, nimănui nu-i pasă foarte mult de problema lui.
Marea majoritate a prietenilor de pe facebook sunt în cel mai bun caz cunoștințe și nu le pasă foarte mult de existența lui Vasile. Când află că Vasile trece printr-un un divorț, își văd de viața lor și trec mai departe. Exact cum a făcut și Vasile când aveau ei o problemă.
Ți-l imaginezi vreodată pe James Bond părăsit de prietenă că postează citate de genul Poptamaș pe facebook? Că șterge poza de profil cu ei doi și pune una doar cu el? Că postează zilnic melodii de dragoste cu versuri ce îl duc cu gândul la fosta lui prietenă? Nu, James Bond și-ar vedea de viață și s-ar concentra pe ceea ce are el de făcut, perfect conștient că există și alte femei și o va găsi cândva pe cea la care visează el.
Fosta ta soție trebuie să vadă că ești un bărbat puternic! Un asemenea bărbat nu își schimbă comportamentul într-o situație defavorabilă. Nu începe să se comporte diferit. Dacă te întâlnești cu James Bond pe stradă nu o să-ți dai seama dacă l-a părăsit soția acum 10 minute, pentru că el nu se comportă diferit atunci când viața îi este potrivnică.
Dacă tot vrei să îți reatragi soția, încearcă să nu fii penibil. Nu fă ca Vasile. Vasile nu e bărbat, cum nici tu nu prea ești, dar va trebui să redevii unul. Dacă tu ai fi femeie, nici tu nu te-ai împăca cu un asemenea om, cu o cârpă emoțională care suferă zi și noapte după ce a pierdut, demonstrând tuturor că nu este capabil de a atrage ceva mai bun în viața sa.
Și fiindcă ești prost, tu insiști și vrei să-ți reatragi fosta soție. Dacă mai are o minimă urmă de atracție pentru tine, fosta ta va fi curioasă să vadă ce faci. Poate nu astăzi, poate nu mâine, dar după un timp va deveni curioasă. 
Și totuși, de ce ar pune mâna pe telefon să te sune, dacă tu îți pui toată viața pe facebook? De ce ar vrea să vă vedeți și să vorbiți la o cafea dacă tot ce vrea să știe află de pe internet?
Dacă ai tăiat orice contact cu ea și nu te folosești de facebook să îți povestești viața de zi cu zi, ai șanse mari ca telefonul să sune. Nu o să spună niciodată că vrea să vă vedeți la o cafea să povestiți ce ați mai făcut. E datoria ta să faci invitația și să escaladezi situația de la al ei ”cf?” pe facebook messenger la o cafea la tine acasă. Da, la tine acasă!
Cât timp ea e cea care te-a părăsit, ea va trebui să facă pasul și să se întoarcă la tine. Dacă accepți să ieși din casă și să vă vedeți la cafeneaua din colț, atunci nu există nici o repercursiune pentru ce a făcut ea. Și dacă nu există nici o repercursiune, se va întâmpla și a doua oară.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Nu fi penibil pe facebook!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!