Ce ai de făcutFii bărbat!

Cum te comporți cu mama copilului tău?

cum te comporți cu mama copilului tău, treci peste divorț
Simplu, păstrezi contactul la un minim posibil și cât se poate de profesionist. Adică să pară că vorbiți în interes de serviciu. Când suni pe cineva în interes de serviciu ești elegant, respectuos, scurt și la obiect. Nu vorbești de viața personală și nici nu lungești conversația mai mult decât e necesar. Suni, stabilești detaliile afacerii și închizi respectuos.
Discuția nu trebuie să dureze mult, nu trebuie să te arăți interesat de viața ei personală și tu trebuie să fii cel care pune punct convorbirii. Dacă îți pune întrebări personale, încearcă să deviezi discuția către copil.
Nu încerca să îi arăți ei cât de bine o duci tu după despărțire pentru că ești penibil și nu te crede nimeni. Dacă vrei neapărat să îi arăți că ești bine și fără ea, atunci când vă întâlniți afișează un zâmbet mic, o față de om care nu arată ca și cum a plâns toată noaptea după ea, și arată-i o lipsă totală de interes la adresa ei.
În afaceri, furnizorul este foarte important. O relație bună cu furnizorul este ideală, dar nu este esențială pentru că furnizorul nu este de neînlocuit. Întotdeauna putem găsi un alt furnizor, chiar dacă înseamnă prețuri de achiziție mai mari sau carențe în aprovizionare pentru o perioadă.
Dar, în același timp, furnizorul are nevoie de noi pentru a supraviețui. Este o negociere simplă în care noi avem un ușor avantaj.
Revenind la problema noastră, soția ta este un furnizor. Îți poate oferi acces liber la copil sau poți apela la o instanță și vei primi drept de vizitare. Ea are de câștigat de pe urma unei bune relații între voi pentru că și ea are nevoie de tine pentru a-l crește sau pur și simplu pentru că înțelege că un copil are nevoie și de tată.
Ce vreau să înțelegi de aici? E foarte importantă o relație bună cu fosta, dar nu e esențială. Dacă are niște cerințe absurde sau nu te simți tratat cu respect, ridică-te de la masa negocierilor și adresează-te instanței pentru a-ți vedea copilul.
Nu fi naiv, asta este o negociere. Felul în care te prezinți la negociere este felul în care vei fi tratat pe termen lung. Dacă vei părea un om slab, dispus la compromisuri pentru a-ți vedea copiii, vei plăti pentru asta. Vei avea de înghițit toate mofturile ei, vei ajunge în fața ușii să îți vezi copilul doar ca să afli că o lăsați pe altă dată, vei înghiți tot felul de mizerii și nu vei spune nimic pentru că ești slab. 
În lumea reală, dacă ești slab, ești călcat în picioare. Și e absolut normal să fie așa. Oamenii slabi chiar trebuiesc călcați în picioare, se întâmplă de când lumea, se cheamă selecție naturală și așa ne asigurăm că perpetuăm doar cele mai bune gene.
Dacă ești bărbat, vei spune clar ceea ce dorești, și anume să vizitezi copilul, dar o vei spune știind că este dreptul tău și nu îți face fosta nici o favoare. Dacă fosta soție începe să pună condiții de neacceptat pentru un bărbat, atunci te ridici de la masa negocierilor și te adresezi instanței.
Da, este greu să faci asta, trebuie să fii conștient că nu îți vei vedea copilul o perioadă, dar este necesar. Dacă vrei să fii bărbat, atunci fii bărbat și nu accepta mizerii. Bărbații sunt puternici psihic și rezistă o perioadă până instanța se decide. Dacă accepți astăzi condiții absurde, atunci va trebui să le accepți toată viața.
Cât despre binele copilului, da, copilul are nevoie de ambii părinții. Dar știi de ce mai are nevoie copilul? De un exemplu masculin puternic. Degeaba are tată, dacă tatăl este o cârpă pe care mama o folosește să șteargă pe jos. Dacă ești un bărbat slab, fără coloană vertebrală, dispus la compromisuri și care nu se respectă deloc pe sine, crezi că fiul tău va deveni vreodată un bărbat puternic?
Crezi că fiul tău va ține vreodată piept unei femei? Crezi că fiul tău va fi vreodată bărbat? Fiica ta crezi că va învăța vreodată să respecte un bărbat și să aibă o relație sănătoasă cu vreun bărbat? Sau crezi că va face exact ca fosta ta soție și va trata bărbații ca pe niște cârpe? Crezi că fiica ta va căuta relații sănătoase cu bărbați puternici sau va căuta relații cu bărbați slabi, ușor de manipulat. 
Întotdeauna copiii vor face ceea ce văd acasă, așa că uită-te bine în oglindă și gândește-te că ceea ce vezi acum în oglindă e ceea ce va deveni fiul tău peste ani, și un astfel de partener își va căuta fiica ta pentru o relație. Asta vrei pentru ei?
Copilul tău are nevoie să vadă relații sănătoase, atât între părinți, cât și în relațiile tale ulterioare. Dacă îți refaci viața după divorț, e absolut necesar ca cel mic să vadă că ai o relație funcțională. El va învăța din relația ta și o va imita ulterior când va intra în propria relație.
Dacă vine chiar și un weekend odată la două săptămâni să stea la tine, e absolut necesar ca în weekendul respectiv el să vadă că ai o relație sănătoasă cu o femeie, să vadă cum se comportă două persoane într-un cuplu, ce e dragostea și ce e respectul între două persoane. Băiat sau fată, copilul tău va învăța de la tine ce înseamnă să fii bărbat. Ești mândru de ce îți înveți copilul?

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

3 comentarii la „Cum te comporți cu mama copilului tău?

  1. Foarte adevarat…dar putin dureros ..pot spuna ca trec prin asa ceva..si nu cred ca gestionez bine situatia in care ma aflu..Nu stiu ce sa spun…

    1. Cititi cu atentie articolul asta, multi dintre cei ce divorteaza au si copii, mai sus aveti un manual complet, la mine s-a aplicat si jumatate din timp copilul sta cu mine.

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!