Fii bărbat!Status quo

Cine îți este alături atunci când treci printr-un divorț?

cine îți este alături atunci când treci printr-un divorț, treci peste divorț
Toată lumea știe vorba aceea că prietenii la nevoie se cunosc. Ei bine, divorțul este unul din momentele acelea când ai nevoie de prieteni pentru a trece peste.
Ceea ce vei descoperi în perioada asta nu este nimic altceva decât atașarea lor față de tine. Dacă nu îți vor fi alături nu înseamnă că sunt niște caractere îndoielnice, înseamnă doar că nu se simt destul de atașați de tine încât să se încarce negativ cu problemele tale.
Nu realizăm, dar de fiecare dată când spunem cuiva prin ce trecem, îi pasăm puțin din energia noastră negativă. Nu este sesizabil, dar îi schimbăm starea pentru toată seara respectivă. Ei bine, dacă ai fi în alt context, tu nu ai accepta ca oricine să îți strice starea și ai filtra foarte bine de la cine accepți acea energie negativă.
Te face asta un om rău? Nu cred. Cred doar că îți arată cât de apropiat ești de persoana respectivă.
Deci dacă ai prieteni care te evită după divorț, nu înseamnă că sunt ticăloși. Înseamnă că sunteți doar amici, cunoștințe. Nu se bucură pentru răul tău, dar nici nu se simt datori față de tine să-ți asculte problemele.
Până la urmă, nu îți datorează nimic, pentru că acum cinci ani, când le-ai împrumutat roata de rezervă, ei fiind în pană pe marginea drumului, nu le-ai pus condiția să-ți asculte problemele când vei divorța. Ai făcut-o pentru că ești bunul samaritean, iar dacă nu, tu ești cel fals în toată povestea asta.
Am mai scris-o într-un articol, dar țin să mă repet: sub nici o formă nu îți vei vorbi fosta nevastă de rău prietenilor. Dacă nu poți povesti ceva fără să o pui pe ea într-o lumină proastă, atunci vorbești despre vreme sau orice altceva.
Nu uita că te jignești pe tine în primul rând, iar în al doilea rând vei părea slab. Da, bărbații nu se plâng, bărbații își acceptă soarta.
Până acum ți-am tot spus să fii bărbat în interacțiunea cu fosta soție, dar trebuie să înțelegi că atitudinea asta trebuie să o ai cu toată lumea. Nu îți poți permite să arăți slăbiciune prietenilor pentru că îți va fi foarte greu să devii bărbatul care ar trebui să fii.
Ca să devii bărbatul acela puternic, va trebui să crezi că ești acel bărbat tot timpul, nu doar de luni până vineri de la 9 la 17. Așa că poartă-te ca un bărbat, acceptă-ți soarta și găsește putere să treci peste.
Cât despre prietenii comuni, nu cred că există ceva mai penibil pe lumea asta decât să încerci să atragi prietenii de partea ta și să îi întorci împotriva fostei soții. Am văzut-o pe viu, nu cred că am văzut nimic mai demn de dispreț pe lumea asta și sper să nu o mai văd niciodată.
Hai să stabilim ceva. Treci peste faptul că e una din cele mai negre perioade ale vieții tale. Dacă ai ajuns pe site-ul meu, înseamnă că ai căutat informație, înseamnă că vrei să te schimbi, iar dacă găsești un sens la ce îți spun eu aici, cel mai probabil că vei folosi perioada asta ca pe un nou început.
Foarte posibil ca peste un an să fii o versiune mult mai bună a ta. Pentru asta vei avea nevoie de prieteni. De prieteni adevărați, nu de cunoștințe. De prieteni care să te ajute atunci când îți va fi mai greu, de prieteni pe care să îi simți apropiați ție chiar dacă fizic sunt la mii de kilometri depărtare.
S-a subțiat lista prietenilor? E chiar un lucru așa rău? Nu e ca și cum cei pe care îi considerai prieteni dar acum nu îți mai răspund la telefon îți vor răul. Doar că nu erați atât de apropiați. Nu ai pierdut nimic, doar s-au șters singuri de pe listă, ca tu să ai o imagine mai clară a celor pe care te poți baza. Și crede-mă, vei avea nevoie să știi exact pe cine te poți baza în următoarele luni.
Acum, uită-te bine la lista aia și nu o uita niciodată, pentru că oamenii aceea sunt excepționali.  Îți sunt atât de apropiați încât îți vor doar binele. Vor să te vadă că treci peste divorț, vor să te vadă că reușești și sunt dispuși să-și aducă contribuția chiar dacă se încarcă cu energia ta negativă.
Aia e propria ta galerie, propriul tău fan club. Oameni care te încurajează, deși nu au nimic de câștigat din asta, ba uneori au chiar de pierdut. Să nu uiți vreodată să fii în primul rând în galeria lor când vor avea nevoie de tine la rândul lor.
Ahhh, și dacă lista ți se pare mică, nu e vina celor care s-au șters de pe listă, e vina ta. Oricât ai da vina pe ei nu mă poți convinge că ai fost un om minunat, dar nimeni nu îți este alături în clipele acestea grele. Poate era bine dacă erai mai sociabil, dar nu-ți fă griji, și asta e ceva ce se învață. Până atunci, norocul tău e că tot timpul te poți baza pe familie.
Citește și partea a doua, ai grijă ce vorbești cu prietenii după divorț!

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Cine îți este alături atunci când treci printr-un divorț?

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!