Ce ai de făcutFii bărbat!

De ce postura corpului îți crește încrederea în tine?

de ce postura corpului îți crește încrederea în tine, treci peste divorțȚine capul sus! Și nu e vorba de un mesaj inspirațional, ci de astăzi începem să fim atenți și la postura corpului nostru. Dacă tot vrei să prinzi încredere în tine, începe de aici.
Ideea e simplă, oamenii care țin capul sus și pieptul înainte sunt văzuți ca dominanți. Știi și tu asta, nu trebuie să ți-o spun eu. Și totuși de ce o spun? Pentru că nu cred că ești conștient cât de mult îți crește încrederea în tine atunci când mergând pe stradă, ridici bărbia și împingi pieptul în față, chiar dacă nu ai nici un motiv să o faci. 
Trebuie să o faci. Chiar dacă ai avut o zi grea și te simți obosit, sau supărat, sau nesigur pe tine. Poate ți-ai dori să te faci mic și să nu te mai vadă nimeni. Indiferent cum te simți, simplul fapt că mergi cu capul sus și pieptul în față îți va schimba starea.
De ce? Pentru că e nevoie de forță pentru asta. Fă un experiment și în timp ce ești într-un loc public, trage umerii în spate astfel încât pieptul să vină în față. Ce simți atunci? Te simți vulnerabil? Te simți mai expus? Nu e așa simplu să ții pieptul în față, așa-i? Ei bine, de astăzi va trebui să îți controlezi poziția corpului.
Și știu că nu vei reuși din prima. Doar pentru că ți-am scris eu aici ce să faci nu înseamnă că vei sta mereu cu capul sus și pieptul în față. Tot ce vreau de la tine este să încerci de câteva ori să fii atent la postura ta și să o corectezi dacă e nevoie. De câte ori? Până îi vezi beneficiile.
Iar beneficiile vin sigur pentru că ăsta nu este un truc. Nu îți vei păcăli mintea să creadă că ești mai puternic decât ești doar pentru că ții pieptul în față. De fapt, în momentul ăla chiar te simți vulnerabil, te simți neprotejat și devii mai puternic pentru că ieși din zona ta de confort. Exact ca un copil care se teme de întuneric, dar decide să meargă pe o stradă neiluminată.
Pentru a face acest lucru are nevoie de curaj și e normal ca la final să se simtă curajos și puternic. Deci dacă îți scoți pieptul în față, ții capul sus și treci peste nesiguranța care te încearcă, se cheamă că tocmai ai prins curaj. Tocmai ai avut puterea să mergi expus, neprotejat pe stradă, iar asta te-a făcut să te simți mai bine în pielea ta.
De ce să faci asta? Pentru că vrei să te simți bine în pielea ta, iar femeile observă asta de la kilometri distanță. Da, îți readuc aminte că femeile sunt foarte atente la ce comunicăm non verbal. Și știi și tu ce transmite non verbal un bărbat ce ține capul sus și pieptul în față.
Ce mai vreau de la tine? Să citești oameni. Să te uiți că la o petrecere tot timpul e cineva stânjenit de faptul că nu prea știe pe nimeni, și va avea inevitabil mâinile în fața pieptului.
Când un angajat este certat de șef pentru ceva ce a făcut greșit vei vedea că tinde să adopte o postură defensivă, ori duce mâinile în fața corpului, ori va găsi un dosar sau orice altceva să-i acopere pieptul, ori își îndreaptă corpul într-o altă direcție decât cea din care vin reproșurile.  
Transformă lucrul ăsta într-un joc. Tu poți citi un om doar din postura lui? Cu cât te vei juca mai des cu cititul oamenilor, cu atât vei da mai multă importanță acestui lucru și cu atât îți vei corecta mai des poziția corpului.
Oricât de plictisitor sau de neimportant ți s-ar părea subiectul, trebuie să recunoști că în sinea ta știi cum arată omul ce speri să devii cândva și mi-e greu să cred că acel bărbat nu are un limbaj corporal puternic. Dacă ai impresia că vei deveni acel om fără să lucrezi la asta, te înșeli. Nu capeți postură de învingător doar citind cărți. O capeți punând în aplicare atât de des ceea ce ai citit acolo încât devine a doua ta natură.
Dacă tocmai ai realizat că ai multă muncă înaintea ta și te simți cumva copleșit, dă-mi voie să-ți plâng puțin de milă….. Gata!

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!