Fii bărbat!GreșeliStatus quo

De ce nu-i învață nimeni pe băieții de astăzi să devină bărbați?

de ce nu-i învață nimeni pe băieții de astăzi să fie bărbați, treci peste divorțVara lui 2018, la periferia Europei, într-o țară fostă URSS. Subsemnatul stă cu fundul sprijinit de peretele hotelului așteptând pe cineva, nu are importanță pe cine. Contează, în schimb, ce am văzut în acele 45 de minute de așteptare.
Dacă ne plângem că în ziua de astăzi bărbații sunt din ce în ce mai feminizați, trebuie să înțelegem că nu e doar problema noastră. Mai toate țările civilizate au aceeași problemă, ba chiar aș spune că situația este mult mai gravă în vestul Europei, SUA, Canada și Australia. Totuși, în estul Europei, lucrurile stau ceva mai bine. Deocamdată.
Revenind unde am rămas, la demisolul clădirii era o școală de balet. Cât am așteptat, mi-am clătit ochii cu mămici ce își aduceau odraslele la cursurile de balet. Femeile de 30-40 ani din țările mai sărace, ex-URSS, sunt incredibil de feminine și de aranjate, așa că nu m-a deranjat să aștept pe cineva 45 de minute.
În schimb, m-a întristat să realizez că 30% din cursanți erau băieți. Întrebarea mea este: cine îi învață pe acei băieți să fie bărbați?
Majoritatea erau aduși de mame la școala de dans, tații erau cel mai probabil la job, și îi înțeleg, pentru că nu e ușor în sărăcia aceea să îți permiți să îți duci copilul la o școală privată de balet.
E posibil să fiu huiduit pentru asta, dar nu cred că un băiat de 6-7 ani ar trebui să învețe balet. Nu cred că se uită cineva la un balerin și constată că este foarte masculin. Ba din contră. Îmi par extrem de feminizați.
Iar băiatul acesta de 7 ani care astăzi e dus la balet ca să își facă mama mândră, este fix băiatul ce va fi cicălit de aceeași mamă la 30 de ani să intre în rând cu lumea și să se însoare, de parcă el ar avea ceva de oferit unei femei, de parcă ar ști de undeva cum să fie bărbat și cum să se comporte cu o femeie.
Tatăl băiatului se va uita cum fiul său se va lăsa călcat în picioare de femeile din viața lui și îl va desconsidera ca fiind un bărbat moale, de parcă a fi bărbat se învață la școală, nu în familie. Nu a stat deloc lângă el cât băiatul era în formare. Și sincer vorbind, nici nu s-a opus când mama a decis să-l ducă la balet.
Va fi foarte reticent să-și lase afacerea pe mâinile fiului pentru că nu are încredere în el că va putea să conducă oamenii așa cum o face el. Probabil că a fi un lider se învață seara târziu, cât timp îți aștepți tatăl să vină de la birou.
Așa că viitorul arată sumbru pentru noi toți. La un moment dat râdeam spunând că viitorul arată rău pentru femei pentru că nu vor mai găsi bărbați adevărați, și arată bine pentru bărbații care mai știu să fie bărbați, pentru că dispare competiția. Astăzi realizez că femeile din estul Europei sunt încă feminine pentru că bărbații lor încă știu să fie masculini. Oare cât va mai dura și starea asta de fapt?
Nu-mi place viitorul.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!