Fii bărbat!GreșeliStatus quo

Ai idee cât de penibili sunt cei care dau anunțuri la matrimoniale?

ai idee cât de penibili sunt cei care dau anunțuri la matrimoniale, treci peste divorț”Bărbat singur, caut nevastă!”
Niciodată! Niciodată să nu dai astfel de anunțuri. Niciodată să nu fii tipul ăla. Pune-te puțin în locul unei femei și observă câtă disperare se citește într-o frază atât de scurtă.
În primul rând, tu nu ești SINGUR.  Dacă te întreabă cineva, folosește expresia “momentan nu sunt într-o relație”. De ce? Când te descrii ca fiind singur transmiți sentimentul de lipsă. Spui femeilor că îți lipsește ceva. Diferența este foarte subtilă, dar fii foarte atent la nuanțe.  
Și trebuie să subliniez expresia “dacă te întreabă cineva”. E foarte importantă. Pentru că nu e bine să răspunzi la întrebări pe care nu ți le-a pus nimeni.
Vei vedea anunțuri matrimoniale scrise de unii bărbați, unde, fără să îi întrebe nimeni, spun răspicat că sunt singuri. Te cred că ești băiat de treabă și vrei să transmiți fetei că nu ești genul de bărbat care are nevastă, dar își caută amantă, dar aici nu e cazul. Nu e datoria ta să liniștești o femeie pe care nici nu o cunoști.
Hai să ne uităm atent la nuanțe. Când spui că ești singur, deși tu vrei să spui că nu ești într-o relație, că abia ai trecut printr-un divorț, transmiți faptul că nu umbli cu alte femei, ești singur, doar tu cu tine. Îi spui că nici o femeie nu te-a găsit dezirabil. Că îți dorești să fii într-o relație, dar nu ai reușit să găsești pe cineva.
Când spui despre tine că “momentan nu ești într-o relație”, o femeie interesată de tine va înțelege că ieși cu mai multe femei în oraș, dar nu ai găsit nimic care să te dea pe spate. Și va intra în competiție pentru că vrea ea să fie cea care te dă pe spate. Ideea de competiție e foarte bună pentru tine.
Și cum îți dai seama dacă tipa e interesată de tine? Simplu, te întreabă dacă ai pe cineva. Da, pentru că nu te apuci să oferi informația pe tavă, o lași pe ea să te întrebe. Iar dacă nu te întreabă, ghici ce? Nu înseamnă nimic. E foarte posibil să nu o intereseze informația.
Dacă femeie vede că ești interesat de ea, va bănui că nu ești într-o relație. Deci dacă te mănâncă undeva să te descrii ca fiind singur, ghici ce? Nu-i pasă nimănui. Ba chiar ți-ai legat singur șireturile între ele.
Și mai știi ceva? Femeile vor să fie în competiție. Femeile vor bărbatul acela ce iese cu 10 femei deodată. Pentru că indiferent dacă ea nu vede nimic interesant la el, alte nouă văd ceva la el, deci e doar o chestiune de timp până va descoperi de ce este așa dorit de femei.
În timp ce tu, tipul singur, chiar dacă nu vede nimic rău la tine, nu poate să nu se întrebe de ce până la vârsta ta, nici o femeie nu a vrut să rămână cu tine. La fel, poate pari un tip de treabă, dar e doar o chestiune de moment până va descoperi defectul care le-a fugărit pe celelalte femei. Nu e comic că tocmai te-ai descris, fără să vrei, ca fiind lepros? Nu!
Cât despre partea a doua a anunțului, cea în care se caută o nevastă pentru Făt Frumosul nostru, e de-a dreptul îngrozitoare. Niciodată nu cauți nevastă. Cauți să cunoști o femeie. Și atât. Există și varianta mai puțin disperată în care Don Juan-ul nostru caută o fată sau femeie pentru o relație serioasă. Spun mai puțin disperată pentru că pune mai puțină presiune pe femeie, dar tot disperată rămâne.
Să ne înțelegem bine: e treaba femeilor să aducă în discuție o eventuală relație. Ele sunt cele care trebuie să ceară o relație de la tine atunci când simt că vor asta. Nu trebuie să vorbești despre asta cu o femeie pe care nici nu o cunoști, pentru că o sperii.
Ca să se poată gândi la o eventuală relație, pe lângă atracția pentru tine, care trebuie să fie destul de mare, are nevoie să se simtă și în siguranță lângă tine. Și cel mai important, să te cunoască, ceea ce nu e cazul încă.
Așa că nici nu o cunoști și deja ai pus presiune pe ea. Poate își dorește din tot sufletul o relație serioasă, dar dacă pui presiune pe ea, va fugi de tine mai ceva ca un atlet la Olimpiadă.
Are rost să mai explic de ce varianta în care se caută nevastă e proastă? La fel, căsnicia e tot apanajul femeilor. Bine, noi suntem cei care ne punem în genunchi să le cerem, și ele sunt cele care decid. Dar dacă ești inteligent, o ceri abia după ce începe ea să-ți bată apropouri. Asta dacă nu vrei să fii refuzat.
Și totuși, cum formulezi un anunț la matrimoniale corect? Păi poți să-l formulezi cum vrei tu atât timp cât nu îl postezi, cât nu îl vede nimeni. Pentru că nu vrei să fii acel tip. Te rog eu să nu fii atât de penibil și disperat încât să apelezi la asta. Trăim în era internetului, cu site-uri și aplicații de dating. Prinde puțin curaj și invită în oraș o femeie față în față. Lasă-i pe alții să fie penibili.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!