Status quo

Tu ce știi despre sexualitatea femeilor?

tu ce știi despre sexualitatea femeilor, treci peste divorț
Dacă ai intrat pe site-ul meu și nu am reușit să-ți schimb câteva din preconcepțiile pe care le ai despre viață, atunci ne-am pierdut amândoi timpul.
Așa că astăzi voi încerca să-ți schimb părerea despre femei. Și o voi face prezentându-ți un studiu clinic făcut la Queen’s University, Kingston, Ontario, Canada de către Meredith Chivers, sexolog și Doctor în Psihologie. Deci nu va trebui să mă crezi pe mine pe cuvânt, poți intra aici pentru a o vedea pe ea cum își prezintă rezultatele propriului studiu. Și da, cea care îți va schimba părerea despre femei este o femeie.
Pe scurt, studiul a fost făcut atât pe bărbați, cât și pe femei, cu orientări sexuale diferite și a constat în expunerea subiecților la diferiți stimuli auditivi (narațiuni cu tentă sexuală sau nu) sau vizuali (filme de natură sexuală sau nu), în timp ce li se studia răspunsul fizic la acei stimuli.
De asemenea, după fiecare expunere la stimuli, subiecții trebuiau să-și evalueze propria stare de excitare creată de acel stimul pentru a se vedea dacă ceea ce declară subiectul corespunde cu ceea ce înregistrează aparatele.
Care aparate? La bărbați e simplu, s-a monitorizat nivelul erecției folosind un inel de măsurare. La femei s-a folosit un instrument numit fotopletismograf vaginal care măsoară nivelul de irigare cu sânge a pereților vaginului. Excitația, atât la bărbați, cât și la femei, determină o creștere a fluxului sanguin în zona aparatului genital. Această creștere poate fi măsurată.
Fiecare subiect a fost întrebat în prealabil care îi sunt preferințele sexuale. La bărbați s-a descoperit că organismul reacționa exact cum ne-am aștepta, adică un bărbat heterosexual se excită la stimuli de natură sexuală cu femei, în timp ce bărbații homosexuali se excită la stimuli cu bărbați.
La femeile atrase de persoane de același sex, rezultatele au fost, de asemenea, cele așteptate, arătând că femeile homosexuale se excită la stimuli audio și video cu femei.
Până aici nimic ieșit din comun. Dar, studiul a arătat că femeile heterosexuale răspund la stimuli sexuali. De oricare fel. Dacă o femeie se declară heterosexuală ne-am aștepta să se excite la stimuli de natură sexuală cu bărbați.
În schimb, studiul a arătat că se excită la orice fel de stimuli de natură sexuală, atât cu femei, cât și cu bărbați. Practic, atât timp cât auzeau vorbindu-se despre sex sau vedeau filme cu scene sexuale, ele se excitau.
Tot acest studiu a arătat că femeile nu știu ce le excită pentru că femeile studiate se declarau neexcitate după expunerea la anumiți stimuli, deși organismul lor trăda o altă realitate.
Aici apare vechea mea întrebare: ce rost are să întrebi o femeie ce vrea de la un bărbat dacă ea nu știe exact când și ce anume o excită?
Dacă ai curiozitatea să te uiți la filmul în care Dr. Chivers își prezintă studiul, începând cu minutul 37 apare ceva foarte interesant despre femei, valabil și pentru noi, bărbații. Cum despre noi știm deja că este adevărat, voi prezenta rezultatele femeilor.
Studiul a arătat că femeile se excită mai mult la ideea de a face sex cu un partener total străin, pe care nu l-au cunoscut anterior, decât cu persoana cu care sunt într-o relație de lungă durată. În același timp, se excită foarte puțin sau deloc la ideea de a face sex cu o persoană pe care au cunoscut-o anterior, dar cu care nu există un istoric sexual, persoane ce fac parte din categoria “amici”, sau “doar prieteni”.
Ce trebuie să înțelegi tu din studiul acesta? În primul rând faptul că există o diferență foarte mare între ce spun femeile că le excită și ceea ce le excită cu adevărat.
În al doilea rând trebuie să înțelegi că indiferent ce știai tu despre femei, acestea sunt ființe sexuale, deci sexul o dată pe lună sau mai rar în cazul multor căsnicii nu e ceva normal, ci un simptom al unei probleme în cuplu. Și da, ideea precum că bărbatul este cel care are nevoi fiziologice, iar femeia doar cedează cererilor noastre este o prejudecată stupidă.
În al treilea rând, trebuie să te împaci cu ideea că, după un timp, prietena sau soția ta va fi mult mai atrasă de ideea sexului cu o persoană străină decât de ideea sexului cu tine iar tu vei simți același lucru față de ea deoarece asta e ceva ce ține de ADN-ul nostru.
Iar în ultimul rând, dacă după divorț vei încerca să îți găsești pe altcineva și crezi că e mai bine să te împrietenești întâi, după care se va transforma într-o relație intimă, atunci îți urez succes, dar te amăgești singur.
Și ca să ne înțelegem bine. Nimic din ce am scris aici nu e pentru a acuza femeile de ceva. Trebuie să înțelegi că problema e la noi. Femeile au fost așa dintotdeauna, numai că noi am trăit niște fantezii, iar bărbații care au înțeles cu adevărat femeile au avut de câștigat, în timp ce noi am avut niște prejudecăți care ne-au dus la divorț.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

2 comentarii la „Tu ce știi despre sexualitatea femeilor?

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!