Fii bărbat!GreșeliStatus quo

Probleme financiare? Stabilitatea financiară e datoria bărbatului!

probleme financiare, stabilitatea financiară e datoria bărbatului, treci peste divorțȚi-a spus cineva că ești ministru de finanțe? Nu? Atunci ai ghinion, deoarece pentru familia ta, tu ești acel ministru de finanțe, chiar dacă îți dorești asta sau nu. Și din păcate pentru tine, e o funcție cu multe sacrificii, multă responsabilitate și cu o singură răsplată, aceea de a avea o familie fericită.
În același timp, foarte multe familii au ajuns la divorț pentru că bărbații nu au dat importanță rolului lor de stâlp financiar al familiei.
Acum mă voi transforma în tatăl tău, pentru că el e cel care ar fi trebuit să îți spună clar, cu subiect și predicat, faptul că tu, și doar tu, ești răspunzător de stabilitatea financiară a familiei. Chiar dacă unii o facem târziu în viață, e bine totuși să învățăm ce responsabilități ai ca bărbat.
Și deși familia este formată atât din soț, cât și din soție, adevărul este că laurii unui eventual succes economic îi poartă ambii, dar tu ești cel responsabil de evitarea unui eșec. Și poate ai tendința să te consideri nedreptățit, dar nu sunt de acord cu tine, pentru că ăsta a fost rolul bărbatului dintotdeauna, indiferent că astăzi ni se prezintă femeile ca fiind independente și răsufli tu ușurat că ai scăpat de responsabilități.
Poate dacă îți vorbesc de homo sapiens o să ți se pară foarte impersonal, așa că vorbesc despre bunicii tăi. Pentru că până acum nu foarte mult timp în urmă, rolurile unui bărbat și a unei femei într-o căsnicie erau încă bine definite. Bunica ta năștea și îngrijea copiii, întreținea gospodăria, iar bunicul tău procura resurse. Practic era datoria bărbatului ca familia să aibă ce pune pe masă.
Și asta nu era ceva stabilit doar în familia lor, ci așa se întâmpla de sute de mii de ani. De fapt, este în ADN-ul nostru să furnizăm resurse femeilor, resurse pe care femeia le va folosi pentru a crește copiii.
Și totuși, uită-te astăzi la noi cum avem impresia că dacă soția noastră are un loc de muncă și este un furnizor important de resurse în familie, atunci nu mai suntem singurii responsabili și povara nu stă doar pe umerii noștri. Avem impresia că sute de mii de ani de evoluție nu mai contează, doar pentru că femeile au propriul salariu.
Pentru o femeie este extrem de important să se simtă în siguranță lângă tine, iar siguranța asta include mai mulți factori, printre care și siguranța financiară. Practic, o femeie are nevoie să știe că are și mâine ce să pună pe masă. O femeie are nevoie să simtă că dacă ți se va supune și te va lăsa pe tine să fii stâlpul familiei, tu chiar ești în stare să fii lider.
Dacă trăiește constant în incertitudine, facturile vin lunar și ea nu știe dacă are cu ce le plăti, crezi că se va simți în siguranță lângă tine? Crezi că te va considera un bărbat potrivit pentru ea și copiii ei dacă tu nu ești în stare să asiguri liniștea financiară a familiei?
Acum câteva sute de ani, dacă nu erai capabil să strângi resurse, nu reușeai să-ți găsești o soție și genele tale nu mai ajungeau la următoarea generație. Astăzi, doar pentru că feminismul ți-a spus că femeile sunt independente, ai impresia că singura ta responsabilitate este să te legi singur la șireturi?
Aici nu vorbesc despre femei care când se uită la tine văd doar banii tăi. Există și astfel de femei și trebuie să înveți să stai departe de ele. Dar, o femeie de calitate te va înțelege când vei avea perioade grele. Poate îți pierzi jobul, poate îți pierzi afacerea, poate ai o perioadă în care nu poți să aduci acasă banii pe care îi aduceai cândva. Și femeia aceea de calitate îți va fi alături și te va susține.
Dar știi ceva? Femeia aceea vrea să te vadă că îți dai tot interesul să redresezi situația. Vrea să te vadă că îți folosești tot timpul pentru a-ți găsi un nou job, pentru a începe o altă afacere, pentru a depăși momentul greu prin care treci. Trebuie să simtă că perioada mai grea prin care treceți este doar ceva temporar. Trebuie să te simtă pe tine stăpân pe situație, ambițios și determinat să rezolvi problema.
Pentru că dacă nu ești stăpân pe situație, atunci nu ești bărbatul pe care și-l dorește. Dacă ți-ai pierdut afacerea și tot ceea ce faci este să îți plângi de milă, atunci e clar că viitorul ei este sumbru alături de tine. Și de ce ar sta alături de tine, când tot ce se anunță în viitor sunt lipsuri și datorii?
Dacă lucrezi pe un salariu de mizerie și nu faci nimic ca să îți îmbunătățești situația, cum vrei ca o femeie să rămână atrasă de tine? Da, e posibil să rămână alături de tine, dar nu poate fi vorba de atracție cât timp tot ce îi arăți ei este că te complaci în mediocritate. Femeile nu vor bărbați mediocri.
Dacă ea cheltuie prea mult, e datoria ta să spui stop. Toți am vrea ca soției să nu îi lipsească nimic, și de cele mai multe ori e greu să o refuzi când vrea ceva anume, dar dacă ajungi la concluzia că produceți mai puțini bani decât cheltuiți, atunci e timpul să devii foarte cumpătat cu cheltuielile. Indiferent la ce cheltuieli renunțați, e de datoria ta să te impui și să ai grijă că nu cheltuiți mai mulți bani decât aveți.
Iar creditele, cardurile de cumpărături sau banii împrumutați de la diferite persoane, nu o vor face pe ea să se simtă în siguranță alături de tine. Poate nu e ceva instant, dar cu timpul, atracția ei față de tine va fi afectată de veșnicile datorii. Așa că vrei sau nu vrei, ai o povară în plus pe umerii tăi, indiferent că te împaci cu fosta soție sau că te căsătorești cu altcineva.
Și vreau să clarific un lucru, nu îți spun aici să o umpli de cadouri sau că trebuie să produci sume enorme de bani pentru a-i satisface ei toate poftele. Spun că indiferent câți bani vin în casă, tu trebuie să ai grijă să se cheltuie mai puțin sau cel mult egal cu acea sumă și să îți dai mereu silința să mărești veniturile. Spun doar să asiguri stabilitatea financiară a familiei și să fii preocupat mereu să creezi prosperitate.
Și dacă problemele financiare te-au dus la divorț, iar tu în continuare nu înțelegi de ce e doar vina ta, îți spun atât: la viitoare femeie din viața ta, decât să te rogi la Dumnezeu să fie o femeie chibzuită cu banii ca să nu ajungi iar la divorț, mai bine ai face cum au făcut toți bărbații din arborele tău genealogic și nu lăsa la latitudinea femeii dacă la finalul lunii rămâneți cu bani în buzunar sau cu datorii.
Și dacă vrei, îți voi da dreptate, nu doar tu ești vinovat de situația financiară. Dar te încântă cu ceva faptul că și ea are parte din vină cât timp stați la coadă la notar pentru a semna divorțul? Nu e trist să știi că indiferent cât de nechibzuită e ea cu banii, stătea în puterile tale să eviți despărțirea?

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!