GreșeliInfidelitateStatus quo

Vrei să știi ce fel de relație vei avea cu ea? Uită-te la părinții ei!

vrei să știi ce fel de relație vei avea cu ea, uită-te la părinții ei, treci peste divorțSărind peste miile de glume pe seama soacrelor, mama fostei tale soții ar fi trebuit să fie o sursă importantă de informații atunci când ai hotărât să îți transformi prietena în soție.
De ce? Pentru că indiferent cât încercăm să minimizăm acest aspect, soția ta se va comporta foarte asemănător cu mama ei. Soția ta va imita ceea ce a văzut acasă. Așa cum tu imiți ceea ce ai văzut acasă.
Trebuie să înțelegi că oamenii care se plâng de ce scriu eu aici cu argumentul că nu toți oamenii sunt la fel, doar își complică viața inutil riscându-și viitorul pe niște cuvinte care doar sună frumos. În realitate, se numesc generalizări pentru că sunt general valabile. Dar ești invitatul meu să crezi ce vrei și să îmi demonstrezi contrariul. În fond, îți pui doar viitorul în joc, nimic important.
Dacă în copilărie, perioada în care suntem ca un burete și învățăm tot ce putem de la cei din jur, soția ta a văzut o relație eșuată între părinți, ai impresia că ea va ști astăzi să-și creeze o relație sănătoasă doar pentru că acum 5 ani a văzut un film pe youtube de 5 minute în care un necunoscut îi spunea că nu e bine cum crede ea că ar trebui să arate o relație sănătoasă?
Și da, te cred că soția ta nu seamănă cu mama ei. Poate seamănă cu tatăl ei, poate are un comportament total diferit. Și cu educația cum rămâne?
Dacă rolul tatălui l-a jucat un bărbat slab, care nu știe definiția respectului de sine, crezi că soției tale îi va fi ușor să te respecte pe tine? Dacă a văzut la mama ei că soțul trebuie cicălit și bătut la cap repetat cu toate nimicurile, tu cum crezi că se va comporta cu tine?
Dacă tatăl ei a înșelat în repetate rânduri și mama ei a devenit un monument de gelozie, tu crezi că vei scăpa fără să afli ce înseamnă să ai o soție geloasă? Dacă, în schimb, mama ei a înșelat de nenumărate ori, de unde crezi că a învățat soția ta să fie loială? Din cărți? Sau poate dintr-un filmuleț de pe youtube?
Dacă a crescut într-o familie unde “mama era cocoșul în casă”, va fi un chin pentru tine să joci rolul bărbatului din relație și va încerca constant să îți submineze autoritatea. Ca un bărbat adevărat ce încerci să devii, ai noroc datorită faptului că sunt șanse foarte mari ca ea să ajungă să aibă o relație cu un bărbat slab, pentru că ăsta este tiparul de bărbat pe care îl cunoaște ea.
E foarte posibil ca ea să nu fie atrasă de bărbați puternici, așa cum tu, ca bărbat puternic nu vei fi atras de o femeie foarte masculină. Dar trebuie să fii atent totuși.
Cum cheltuie soacra ta? Îi rămân vreodată bani de la un salariu la altul sau ultimele zile înainte de salariu sunt marcate de post negru și rugăciune? Nu ți se pare ciudat că același mod de a cheltui îl vezi la soția ta? Dacă, în schimb, soacra ta reușește să pună mereu bani deoparte, ai noroc.
Ceea ce vreau să îți spun este că, indiferent dacă divorțezi și realizezi că sunt lucruri pe care nu le-ai luat în calcul înaintea căsătoriei, ori pur și simplu te pregătești de o nouă relație, sau ești la stadiul în care te gândești să îi ceri prietenei tale să îți devină soție, părinții ei trebuie analizați și rezultatele asumate.
Ideea e că soția ta a trăit în familia respectivă mulți ani și a învățat felul lor de a fi. Asta poate fi un lucru bun, sau poate fi un lucru rău. Poate socrii tăi sunt minunați și i-au transmis soției tale numai valori puternice și o educație aleasă. În cazul ăsta te poți numi norocos.
Există totuși șanse ca ea să nu fi deprins tot ce a văzut rău la părinții săi. Există situații când mama ei a luat decizii greșite în viață, iar ea îi condamnă acele decizii. Poate a crescut mai mult cu bunicii, poate a fost educată de o altă persoană, poate pur și simplu a avut de trăit cu consecințele greșelilor făcute de mama sa și a înțeles că nu e modul cel mai bun de a-ți duce viața. Există femei de genul ăsta.
Ceea ce trebuie să înțelegi este că dacă a fost foarte apropiată de bunica ei, sau poate și-a petrecut primii șapte ani la bunici, departe de infidelitățile mamei, spre exemplu, nu poți răsufla ușurat mizând că educația a primit-o de la bunici. E un mod foarte simplu de a te asigura dacă acea persoană îți împărtășește valorile, și este extrem de important de luat în calcul.
Dacă femeia alături de care vrei să ai o relație condamnă greșelile mamei sale, atunci ai noroc. Dacă nu le condamnă, atunci îți urez succes în a-mi dovedi că nu toți oamenii sunt la fel.
Și ca să extind subiectul, dacă afli că cea mai bună prietenă a ei își înșeală soțul, dar ea nu o condamnă pentru ce face, după părerea ta, a câta pe lista priorităților ei este fidelitatea și monogamia?
Sau crezi că nu o deranjează să vadă infidelitate la prietenele ei apropiate, dar cu tine este totul diferit? Pe tine nu te-ar înșela niciodată pentru că …..(introdu motiv stupid aici)…. Mă uimește cât ești tu de deosebit și cum rahaturi din astea nu ți se pot întâmpla ție niciodată. Norocosule!

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!