Ce ai de făcutFii bărbat!Greșeli

Cum să nu o plictisești până la moarte, Ep.2: Da, dragă!

cum să nu o plictisești până la moarte, da dragă, treci peste divorț
 
Circula o glumă pe internet. Se zice că cearta cu o femeie e ca atunci când instalezi un program și ești pus să citești pagina de termeni și condiții. După o perioadă, renunți și apeși butonul ”Sunt de acord”. Cam așa te învață internetul să fii bărbat. Cedează în fața femeii! Și apoi, intri nedumerit pe site-ul meu, să afli de ce femeile din viața ta nu te respectă, de ce te înșeală, de ce te părăsesc, de ce treci printr-un divorț.
Ce-ți spun acum te va șoca. Femeile nu vor să  le aprobi. Sau nu vor să o faci mereu. Femeile vor de la tine să ai un set de ouă acolo unde trebuie, și să ai și tu părerea ta proprie și personală. Și vor ca părerea aia să ți-o susții cu riscul de a o supăra pe ea. Tocmai mi-am dat seama că pot scurta tot paragraful de mai sus la o singură propoziție: nu trebuie să-ți fie frică să o superi.
Nimănui nu îi place scandalul, și preferăm să lăsăm de la noi uneori doar pentru a ne bucura de liniște. Și e în regulă să faci asta dacă dezbaterea nu are mize. Dar dacă nu cădeți de acord la un lucru, și ții la acel lucru, atunci va trebui să renunți la liniște și să te impui. Chiar dacă nu vrei să o superi. Și e absolut normal să nu vrei să o superi. Nimeni nu vrea să supere persoana pe care o iubește, dar uneori trebuie.
Și asta pentru că trebuie să te iubești în primul rând pe tine. Da, sună egoist, sau poate chiar e, nu contează foarte mult. Tu trebuie trebuie să fii pe primul loc în lista priorităților, și abia apoi este ea. Următoare expresie am auzit-o la Dan Peña și nu mai țin minte dacă îi aparține sau cita pe cineva, dar sună cam așa: ”Love is great, but respect will do”. În traducere liberă, dragostea e minunată, dar mă mulțumesc doar cu respectul tău.
Femeile sunt maestre ale manipulării. E ceva evolutiv. Pur și simplu, au găsit o modalitate de a avea câștig de cauză, chiar dacă fizic erau mult mai firave decât bărbații. Da, acum câteva mii de ani, drepturile femeilor nu era chiar un subiect la modă, așa că trebuiau să fie inventive. Și au descoperit arta manipulării, pe care o folosesc încă de atunci, și o vor folosi și pe tine. Sunt sigur că și eu am fost manipulat și voi mai fi manipulat, și același lucru îl pot spune și despre tine.
De ce-ți spun toate astea? Pentru că se va întâmpla ca în viața ta să te cerți cu soția de la un lucru mărunt, precum dacă să ieșiți la un restaurant tradițional sau la fast food. Și e posibil să o vezi pe ea foarte supărată sau chiar că începe să plângă. În cazul ăsta țin să te felicit, tocmai ai fost manipulat.
Și toți picăm în capcana asta. Nici un bărbat nu vrea să vadă o femeie plângând, cu atât mai mult când e vorba de femeia pe care o iubește. Spun doar să nu devină un obicei. Chiar aș ceda în fața ei, și i-aș spune că fac un compromis, dar data viitoare va trebui ca eu să aleg unde mâncăm.
Iar dacă vorbim de compromisuri, să știi că nu am nimic împotriva lor, cât timp sunt de ambele părți. Adică să nu faci tu mai multe compromisuri decât face ea. De ce? Pentru că sunteți două persoane în cuplu și trebuie să fie un echilibru în relație. Așa că lasă de la tine, dar asigură-te că și ea îți face pe plac.
Pentru că dacă simte că te poate manipula oricând, dacă simte că ți-e frică să o superi, dacă simte că nu ești destul de bărbat să îți susții punctul de vedere sau decizia, atunci nu vei fi atractiv pentru o femeie. Și o vei plictisi groaznic.
Unde e suspansul când știe din start că vei fi de acord cu tot ce îți spune și îți cere? Unde e frustrarea ei că lucrurile nu merg după voia proprie? Unde e necunoscutul situației? Unde e drama și unde e acel ”plot twist” care ne ține legați de televizor la serialele și filmele bune? Unde e supărarea ei pe tine? Unde sunt stările și emoțiile pe care le caută? Și unde e atracția sexuală pe care o simte când descoperă că are alături un bărbat adevărat? Ai fost învățat să fii un băiat de treabă, dar nu ajungi nicăieri așa. Sau ajungi la divorț.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!