Ce ai de făcutFii bărbat!Greșeli

Cum să nu o plictisești până la moarte, Ep.3: Hobby-uri

cum să nu o plictisești până la moarte, hobbyuri, treci peste divorț
Te-am bătut de câteva ori la cap că femeile se plictisesc repede. Și totuși, ce faci tu să eviți a fi părăsit din motive de plictiseală? Ți-ai păstrat prietenii și te-ai asigurat că ai puțină coloană vertebrală, destulă cât să îți păstrezi părerile în fața ei? Perfect, atunci de astăzi va trebui să te asiguri că ai hobby-uri, și te ții de ele.
Ideea e simplă. Un bărbat are nevoie de cel puțin un hobby, și sunt sigur că ai avut mereu hobby-urile tale, acum trebuie doar să te asiguri că le păstrezi și după căsătorie. Ți-a plăcut de mic să stai cu undița-n mână pe malul lacului uitându-te în gol aiurea? Perfect, va trebui să o faci în continuare. Și nu voi înțelege niciodată cum pot unii oameni să stea să aștepte ore întregi să prindă un pește, dar nu e treaba mea să înțeleg de ce se întâmplă, și cu atât mai mult, nu îți trebuie aprobarea mea sau a soției tale să faci asta.
Ai mers ani de zile la sala de forță, dar acum pe soția ta o deranjează că la sală vezi doar femei foarte atrăgătoare? Ghici ce? Va trebui să te duci în continuare la sală, și chiar la aceeași sală la care te-ai dus mereu. De ce? Pentru că ai fi un pămpălău dacă ai accepta să renunți la ce vrei tu să faci doar pentru că se simte ea nesigură pe ea. Cel mai adesea, va începe să meargă și ea la sală ca sa poată concura cu femeile atrăgătoare pe care le vezi tu. Competiția e bună, cel puțin nu se va plictisi prea curând.
Ești microbist? Când ai cunoscut-o pe ea, mergeai la meciuri? Atunci îți iei prietenii și te duci în continuare la meciuri. Dacă vrea, o poți lua și pe ea, dar prezența ta pe stadion, la meciul echipei tale favorite, nu se negociază. Nu contează că nu e ea de acord cu ce faci, că ei îi place altă echipă, că nu e un mediu academic în care să îți petreci timpul. O faci pentru că vrei, pentru că îți face plăcere, pentru că e pasiunea ta și nu trebuie să îi explici nimănui de ce îți place fotbalul. Și orice soție poate supraviețui două ore, de câteva ori pe an, fără prezența soțului.
Dacă vrei să joci fotbal cu colegii de serviciu, două ore în care să alergi cât nu o faci în trei luni, atunci, ghici ce? Te duci! Sportul îți face bine, la fel și socializarea. Și dacă o deranjează așa tare că faci sport, ești sigur că îți vrea binele?
Când v-ați cunoscut aveai hobby-uri. Și te-a acceptat cu ele. Îi convine sau nu, va trebui să te accepte și astăzi cu aceleași hobby-uri.
De ce spun toate astea la capitolul ”cum să nu o plictisești într-o relație”? În fond, tot articolul este despre a fi bărbat, nu despre plictiseală. Și totuși, când faci ce vrei tu, când îți urmezi visul sau pasiunea, chiar dacă nu sunt împărtășite și de soția ta, atunci devii frustrant pentru ea. Nu ești un cățeluș dresat să răspundă la comenzi. Pentru că soția ta nu se plictisește de un bărbat de care este atrasă sexual. În plus, simte că nu te poate controla sau manipula și asta o macină, o va face să se gândească la tine, și așa nu se va plânge prea curând de plictiseală.
Și sunt sigur că vei găsi site-uri pe net unde vei citi că cel mai  bine e să te înțelegi cu soția, să ajungi la un compromis. Vei citi că o relație înseamnă să-ți faci partenerul fericit. Și da, înseamnă, dar nu tot timpul. Nu am auzit de vreo femeie care a murit sau a avut de suferit foarte mult din cauză că soțul a plecat o zi la pescuit. Așa că, întreb și eu, e o tragedie atât de mare că nu îi faci ei pe plac? Că îți faci ție pe plac? Că ești fericit? Că faci ceva ce îți încarcă bateriile și îți pune un zâmbet pe față, chiar dacă nu o implică pe ea?
Iar un compromis sănătos în cazul ăsta nu cred că e ceva de genul ”nu mă duc la meci, dar nici ea nu se duce cu fetele la cafea”. De ce nu vă duceți amândoi unde vreți? De ce vă puneți aiurea piedici în calea fericirii? Vrei ceva? Fă-o! Și las-o pe ea să facă ce îi face plăcere, cât timp nu dăunează relației.
Și totuși, ar fi o problemă. Dacă hobby-ul tău consumă mulți bani, dar nu te descurci cu facturile de zi cu zi, poate totuși pui mâna și îți găsești un al doilea job. Amândouă sunt importante, dar plătește-ți întâi facturile, hrănește-ți copilul și apoi te poți bucura de micile tale plăceri costisitoare. Adică nu am cunoscut colecționar de mașini de epocă ce are datorii la întreținere. Și ca să nu uit, pariurile sportive nu sunt un hobby, sunt o boală.
Iar dacă pescuitul pentru tine înseamnă o săptămână în Deltă, săptămână în care ea rămâne acasă să fie și mamă și tată pentru copii, și să se descurce singură, atunci poate ar trebui să îți reconsideri hobby-ul. Nu zic să nu te duci, dar nici să o lași pe ea fără ajutor într-o perioadă dificilă. Dacă ești deștept, găsești o soluție!

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!