Ce ai de făcutGreșeli

Cum să nu o plictisești până la moarte, Ep.5: Seara, după serviciu.

cum să nu o plictisești până la moarte, seara, după program, treci peste divorț
Este atât de simplu să intrăm în rutina de zi cu zi, încât, fără să ne dăm seama, ajungem ca viața noastră să fie împărțită între serviciu și lenevit pe canapea după serviciu. Și asta e a naibii de plictisitor, atât pentru tine, cât și pentru soția ta.
Și totuși, ce faci să ieși din rutină? Pentru că nu cred că visul tău este să îți pierzi 8 ore pe zi la serviciu, după care să îți încarci bateriile pe canapea în fața televizorului, timp în care să strângi energie pentru a doua zi, când o vei lua de la capăt. Sună trist. Sună a naibii de trist.
Până acum ți-am spus să ai hobbyuri și să păstrezi relațiile cu prietenii tăi. De preferat ar fi să ai chiar și o mică afacere de care să te ții după program. Dar ce faci în zilele când stai acasă? Va trebui să găsești mereu ceva de făcut. Un film bun e o idee excelentă, un serial bun, la fel. Și vei găsi multe seriale bune. Dar dacă ajungi să faci doar asta, atunci se va instala plictiseala foarte repede.
Și totuși, ce e de făcut? Fii inventiv! Astăzi jucați cărți. Șeptică, macao, poker sau ce vă place vouă. Mâine, un film. Poimâine jucați monopoly. Seara următoare o scoți la o plimbare în oraș, cum te-am învățat aici. Vineri seara? Seriale până nu mai rezistați, oricum nu trebuie să vă treziți devreme a doua zi.
Nu sunt un fan al televizorului, dar nu cred că strică dacă, o seară pe săptămână, vă uitați la o emisiune la televizor. Dar doar dacă vă place la amândoi acea emisiune.
Într-o seară poți căuta toate desenele animate din copilărie și să vă uitați toată seara la Tom și Jerry, sau care desen animat vă place vouă. Poți stabili o seară în care să vă uitați pe youtube doar la filme cu accidente auto din Rusia. Popcorn, ceva alcool, și un stomac ce rezistă la astfel de filme.
În altă zi, puteți găti ceva împreună. Ceva la cuptor, ceva ce nu mâncați zi de zi, motiv bun să deschideți și o sticlă de vin. E nevoie să îți explic ce ai de făcut mai departe?
În altă seară puteți face o baie de 2 ore împreună în cadă. Știu că probabil cada este destul de mică, dar vă descurcați. Ai grijă să fie și o sticlă de vin prin preajmă, înțelegi de ce.
Poți căuta un joc pe calculator care se poate juca în doi și care să îi placă și ei. Și să faceți o competiție între voi. Puteți juca pe dezbrăcate, cel care pierde e obligat să se dezbrace de un articol vestimentar. Cum spuneam, mai departe sper că te descurci și singur.
Puteți face un puzzle, puteți juca scrabble, iar pierzătorul duce gunoiul toată săptămâna. Mai știi să joci FAZAN, sau ȚOMANAP? Dacă nu, adu-ți aminte repede, pentru că cine pierde spală vasele.
Vezi tu, multe chestii pot fi transformate în activități numai bune de făcut în cuplu. Important e să le faci. Și e bine să le faci din mai multe motive. În primul rând, e în interesul tău să nu te plictisești. Să nu ajungi să ai o viață monotonă, să nu ajungi să trăiești pentru vineri seara, adică să treci prin săptămână cu speranța că se termină mai repede și vine weekendul. Pentru că așa vei ajunge să îți urăști viața.
În al doilea rând, o vei plictisi și pe soția ta, și asta nu a dus niciodată la un deznodământ fericit. Știu că logic ar fi ca și ea să își dea silința să găsească activități distractive pentru amândoi, dar ce te faci dacă ea nu face asta? Renunți? Te dai bătut? Te uiți nepăsător cum se distruge o relație, doar pentru că ea nu a avut destulă creativitate să găsească ceva interesant de făcut?
În al treilea rând, știi ce anume e mișto de făcut în doi cât sunteți acasă? Sex! Dar după o seară în care ați stat pe canapea ca două legume și v-ați uitat la talk-show-uri politice, nu te poți aștepta ca seara să culmineze cu o partidă nebună de sex. Așa că va trebui să găsești o modalitate să creezi atmosferă, astfel încât ambii să vă doriți acel lucru.
Și asta pentru că sexul e mișto și pentru tine, e mișto și pentru ea, și e mișto și pentru relație, pentru că el încheagă acea relație. Așa că motto-ul tău trebuie să fie ”cu cât mai des, cu atât mai bine”. Și ce activitate mai bună știi tu pentru serile în doi de acasă? Singurul neajuns e că trebuie să te preocupi puțin cu atmosfera de dinainte, dar eu zic că se merită.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!