GreșeliStatus quo

Cum să nu o plictisești până la moarte, Ep.6: Căsătoria omoară suspansul

cum să nu o plictisești până la moarte, căsătoria omoară suspansul, treci peste divorțCe scriu acum nu va fi apreciat foarte mult de către femei, și cumva, îmi asum viitoarele huiduieli, dar căsătoria e unul din principalele motive de plictiseală în cuplu.
Vezi tu, seducția e un fel de dans. Ni se prezintă ca fiind un dans al bărbatului pentru a seduce femeia. Și în mare parte e adevărat, noi suntem cei ce dansăm mai mult și mai vizibil, noi suntem cei care, ca niște păuni, ne arătăm penele colorate pentru a cuceri femeia. După care, apare actul sexual și putem spune că dansul nostru și-a atins ținta.
Apropo, într-o relație, sexul dispare ca o consecință a faptului că nu mai dansăm acest dans. Avem impresia că nu mai e nevoie. Este o impresie greșită, trebuie să dansăm continuu pentru a menține atracția.
În același timp, femeile au și ele un dans al lor, mult mai discret. Mult mai puțin sesizabil și de mai lungă durată. Este un dans menit să te transforme pe tine într-un partener pe termen lung, un partener care va sta lângă ea și după prima noapte petrecută împreună.
Vine o vârstă când toate femeile vor stabilitate. Vor să facă un copil și pentru asta au nevoie de un partener stabil. Dacă decid că tu ești potrivit pentru rolul de soț, atunci încep un dans pentru a te atrage. Îți arată că știu să gătească, îți arată că știu să facă curat, că sunt bune gospodine și că au toate calitățile pe care le cauți tu la o nevastă sau la viitoarea mamă a copilului tău.
Indiferent că femeia are acele calități sau doar vrea să pară că le are, le va arăta. Și va sta cu sufletul la gură să vadă dacă dansul ei are rezultate sau nu.
Uite de asta, atunci când decizi să te căsătorești, nu faci altceva decât să îi spui femeii că dansul ei și-a atins scopul. Dacă ea s-a zbătut ani de zile să te atragă, iar tu îi spui că vrei să îți petreci tot restul vieții alături de ea, atunci ea va fi foarte fericită. Și e normal să fie așa, pe lângă faptul că jocul seducției a avut rezultate, cel mai probabil, te iubește și vrea și ea să își petreacă tot restul vieții alături de tine. Dar fericirea asta se a transforma în plictiseală, cu timpul.
Vezi tu, uneori e bine ca o femeie să fie nesigură pe ea. E bine să stea cu frica de a te pierde. E bine să stea într-un suspans permanent în ceea ce privește relația voastră. Nici o femeie nu își dorește să fie nesigură pe relația voastră și nu vei găsi femeie care să îmi dea dreptate la ce spun acum, dar uneori e bine să le ții în suspans. În fond, suspansul e cheia unui film bun, a unei cărți bune, a unui serial.
Știi de ce, în orice film bun, suspansul este înlăturat abia la final? Pentru că după ce dispare suspansul ori este deznodământul și se termină filmul, ori lumea schimbă programul. Pentru că nu mai e interesant.
Și nu vei auzi în nici o telenovelă sau carte pentru femei, ideea de certitudine a unui viitor într-o relație. Pentru că e plictisitor. Femeile spun că vor căsnicie, dar se uită la filme și citesc cărți în care EA se teme mereu că îl va pierde pe EL, iar EL nu îi oferă niciodată certitudine. EA trebuie să se lupte constant pentru iubirea lui, pentru validarea lui. Sună puțin sado-maso, dar măcar nu e plictisitor. Și femeile iubesc drama.
Există și cazuri când unii bărbați văd că relația stagnează, că prietena lor se plictisește și fac o greșeală imensă: consideră că ar trebui să îi ofere ceea ce ea își dorește, că trebuie să ducă relația la un alt nivel, și ajung să își ceară prietena de soție. Pentru ei nu contează că relația nu funcționează. Și asta e o greșeală din două motive.
În primul rând, tocmai ai anunțat-o că a câștigat jocul seducției. Și ținând cont că relația nu merge excelent, nu cred că ea a făcut tot posibilul ca relația să meargă, nu cred că s-a dat peste cap să te cucerească. Și chiar și așa, tot ea a câștigat. Acesta e momentul în care se va instala și mai tare plictiseala pentru că tot ce îi oferi ei este certitudinea unui viitor împreună, deși nici nu și-a dorit extrem de mult acel viitor.
Și chiar dacă îți spune că vrea acea certitudine, nu e cel mai bun lucru pe care să i-l dai unei femei. Certitudinea e bună când vrei să știi dacă ai scos fierul din priză la plecarea de acasă. Într-o relație, certitudinea înseamnă plictiseală.
De asta, nunțile apar mereu la finalul filmelor și a cărților, iar după ele mai urmează doar genericul. Nu vei găsi pic de suspans în expresia ”și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”.
În al doilea rând, monotonia într-o relație nu e niciodată un motiv bun pentru a o cere în căsătorie, ba din contră. E un motiv bun pentru a-ți reanaliza comportamentul, dar căsnicia ar trebui să  vină ca urmarea firească a unei relații funcționale, ceea ce nu e cazul aici. Așa apar și copiii făcuți ”în speranța că poate încheagă relația”.
Iar problemele nu apar imediat după cererea în căsătorie, pentru că urmează un alt suspans. Ce rochie să aleagă, ce sală, ce formație, ce fotograf? Și nimic nu e plictisitor în asta. Plictiseala vine abia după nuntă.
Sportivii care câștigă medalii de aur la Olimpiadă au mereu aceeași problemă: ce să facă după? Dacă de mic copil ai visat aurul acela, la ce poți visa după ce ai câștigat acea medalie de aur? Ce vis mai măreț de atât poți găsi? Ce poate fi mai incitant decât să fii cel mai bun din lume la un anumit sport? Și majoritatea intră într-un fel de depresie după eveniment.
Nu spun să nu te căsătorești. E fix treaba ta dacă și când decizi să faci pasul. Dacă treci printr-un divorț, ăsta e posibil să fie unul din motivele divorțului. Dacă te gândești deja la o altă căsătorie, e bine să știi ce implicații are acel inel de logodnă.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Cum să nu o plictisești până la moarte, Ep.6: Căsătoria omoară suspansul

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!