Ce ai de făcutÎmpăcareStatus quo

Fosta ta deja postează poze cu noul iubit?

fosta ta deja postează poze cu noul iubit, treci peste divorț
Ce te așteptai să pățești atunci când ai decis să nu o ștergi de la prieteni? Sau poate ai șters-o, dar îi mai verifici pagina din când în când. Fii sincer cu tine, te așteptai la altceva? Te așteptai să țipe în gura mare că regretă că te-a părăsit? Pe bune?
În primul rând, nu multe femeile recunosc atunci când au făcut o greșeală. Nici noi nu stăm mult mai bine la capitolul ăsta, stăm doar puțin mai bine. Dar dacă fosta ta chiar recunoaște că a greșit când s-a despărțit de tine, ghici ce? Nu va țipa în gura mare să audă asta tot internetul. Vei afla tu și, cel mult, cea mai bună prietenă a ei.
Sau poate încă intri pe pagina ei pentru că ți-e dor, și vrei să o vezi, chiar dacă asta se mai poate doar în poze acum. Nu faci decât să întorci cuțitul în rană. Vei ajunge iar să te gândești la despărțire, la faptul că nu o poți avea, la faptul că încă ții la ea, dar ei nu îi pasă de tine. Nu faci decât să suferi.
Și ce te faci dacă vezi că pune poze cu altcineva? Crezi că te va ajuta? Asta vrei să vezi? Să o vezi fericită cu altul? Să o vezi că a uitat de tine? Asta vrei? Atunci nu mai intra pe pagina ei, că nu te ajută cu nimic.
Dar hai să-ți mai spun ceva. Oamenii fericiți sunt mult prea ocupați să fie fericiți ca să le pese dacă știi tu că ei sunt fericiți sau nu. De ce zic asta? Dacă fosta ta se chinuie atât de mult să-ți arate că a trecut peste, atunci încă nu a trecut peste relația voastră.
Poza aia e acolo ca să simtă ea că e fericită, nu pentru că ea chiar e fericită. Poza aia e acolo ca să-ți arate ție că e fericită. Poza aia e acolo să arate tuturor că e fericită departe de tine. Dar dacă ar fi chiar fericită, nu i-ar păsa ce crezi tu. Nu s-ar gândi la tine.
Știi cum e când abia te-ai îndrăgostit? Nu ai timp să te gândești la nimeni altcineva. Ești mereu cu capul în nori și te gândești doar la persoana pe care o iubești. Nu îți pasă de foști sau foste, de ce părere are X sau Y. Te bucuri de moment.
Ei bine, ea nu e în stadiul ăla. Ea își pierde timpul încercând să-și demonstreze ei, ție și tuturor necunoscuților de pe internet că e fericită.
Dar se bucură când face asta. În fond, dacă nu ai șters-o de la prieteni, se așteaptă să vezi noua ei cucerire, și se așteaptă să suferi acum. Și asta nu pentru că e o persoană îngrozitoare, doar că, așa suntem noi, oamenii. Ne place să știm că foștii sau fostele noastre suferă după despărțirea de noi.
În fond, de asta o și cauți pe net, să vezi dacă nu cumva suferă după tine. Toți avem nevoie să știm că mergem spre mai bine. Că fostele suferă după noi pentru că am ales ceva mai bun. Vrem să simțim că am urcat un nivel. Că acum suntem cu cineva mai bun decât fosta.
Dacă mâine mergi pe stradă și te întâlnești cu fosta, ai vrea să o ai la braț pe Sofia Vergara (gusturile nu se discută). Nu ai vrea să fii cu o fată urâtă și să începi să îi explici fostei că actuala are un suflet frumos și vă înțelegeți de minune.
Vrei să te vadă de peste drum și să înțeleagă că ești cu o femeie mult peste ea. Ți-ar plăcea asta. Sunt sigur că stai singur acum și te gândești cât de fain ar fi să se întâmple lucrul ăsta. Și faci asta când ești singur, pentru că dacă ai fi acum cu Sofia Vergara, te-ar durea undeva dacă te întâlnești cu fosta pe stradă sau nu.
Ei bine, cam asta face fosta ta acum. Îți arată că a urcat un nivel. Nu numai că îți arată că e fericită, dar tipul cu siguranță e un nivel peste tine. Și vrea să înțelegi asta. Vrea să știi și tu, și vrea să simtă și ea că te-a părăsit pentru că era ceva mult mai bun acolo pentru ea, așteptând-o.
Dar hai să-ți mai spun ceva. Opusul dragostei nu e ura. E indiferența. Dacă te superi pe ea că te-a părăsit și începi să o urăști, nu e o problemă pentru ea. În fond, ea se așteaptă la asta. Tocmai te-a părăsit, nu se așteaptă să îi mulțumești. Dar indiferența doare.
Și de ce ai trata-o cu indiferență? Oare simți că-ți poți găsi pe cineva peste nivelul ei, sau poate ți-ai găsit deja? Oare crezi că ea nu-și va găsi niciodată pe cineva la fel de bun ca tine? Oare crezi că ea tocmai a făcut greșeala vieții ei când te-a părăsit și ești convins că ea e cea care are cel mai mult de pierdut?
Cam la asta se gândește ea atunci când o ștergi de la prieteni și o ignori după despărțire. Poate trăi liniștită cu gândul că o urăști pentru că te-a părăsit. Dar nu poate trăi cu gândul că a făcut o greșeală când te-a părăsit. Așa că-ți va arăta că ea are ceva mai bun acum. Poate dacă face asta, va ajunge să simtă și ea că a luat decizia corectă.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Fosta ta deja postează poze cu noul iubit?

  1. Uite , omule de multe zile te am descoperit.Esti se pare un bun vrajitor care ridica la nivel de lup solitar orice barbat din stadiul de parameciu dupa despartire.Eu nu am ce sa povestesc , sunt la al 3 lea WW si deja am devenit imun .Daca nu scoti cartea esti un looser care a pornit de la prabusirea din hol pe gresie si care s-a imunizat cred prin textele scrise minutios.Te citesc si te recitesc asiduu si ma incarc de energii pozitive .e adevarat ca undeva in neant este entitatea care a plecat , dar , Doamne dupa ce mai citesc inca un articol renasc si sunt mandru ca sunt barbat.Stiu ca de la o varsta e foarte greu sa gasesti pe cineva compatibil (59+) si ca singuratatea e Pasarea Maiastra a nefericirii.Insa dupa ce devorez articolele tale imi repet : omule ce plm nu a murit neamul muieresc !

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!