Ce ai de făcutFii bărbat!Împăcare

După despărțire, cineva trebuie să plece de acasă

după despărțire, cineva trebuie să plece de acasă, treci peste divorț
“Totul a inceput din  cauza mea, dar in acel timp cand am discutat despre despartire mi-a marturisit ca avea de gand la inceputul anului 2019 sa se desparta, intre timp noi am incercat sa facem un copil pana inainte de despartire, dupa despartire am stat amandoi inpreuna in acelasi apartament si in acelas pat. Acum dupa 6 luni se muta la mama-sa in apartament, pe urma va trebui sa merg la ziua ei de nastere, iar de pasti mergem in Romania pentru a baga actele de divort. 
Eu as vrea sa fim impreuna din nou, dar daca nu o fi sa mai fim impreuna asta e ..capu sus si merg mai departe. Am avut o relatie de 10 ani din care 4 ani de casatorie. Sincer sa fiu, ea nu m-a inselat nici o data, in schimb eu da o singura data la inceputul relatiei. De atunci pana in ziua de fata nu, chiar ne-am iubit, despartirea era din cauza ca stateam mult la calculator si nu mergeam in pat langa ea cand ma chema ,ii ziceam ca vin imediat si defapt mergeam dupa o ora sau un pic mai mult, si poate si din cauza ca nu am cerut-o de sotie inainte de nunta..”
Mesajul de mai sus vine din diasporă, și cred că mesajul lui vă va ajuta și pe voi, dacă sunteți în situația lui. Să începem cu ce e evident. Dacă petreci prea mult timp la calculator, în loc să petreci timp cu ea, o vei pierde. Și nu știu de ce, dar am impresia că petreceai timpul acela jucând jocuri. 
Dacă stai la calculator să înveți un lucru nou, atunci e de înțeles, dacă lucrezi la o mică afacere după program, e de înțeles. Doar că, și în cazul acesta e nevoie să îi arăți că o iubești. Dacă ea adormea singură seară de seară pentru că tu jucai jocuri sau făceai lucruri ce nu aduceau nici un plus familiei, atunci crede-mă, ea se simțea foarte singură în relație.
Oricum, după felul în care ai spus-o îmi dau seamă că ai realizat că asta e o mare problemă, sunt mai curios ce ai făcut tu în aceste șase luni ca să schimbi asta. Fiindcă nu ai menționat asta, am tendința să spun că nu te-ai schimbat. Vreau să mă fac bine înțeles, dacă nu încetezi să pierzi timpul la calculator, nu numai că nu o readuci înapoi, dar nu o vei putea ține lângă tine nici pe ea, nici pe următoarea de după ea. 
Dar momentan, problema ta e alta. Nu trebuie, sub nici o formă, să te duci la ziua ei de naștere. Și nici nu ai idee cât de important e lucrul acesta. Ți-ai petrecut ultimele 6 luni în aceeași casă cu ea, în același pat cu ea. Iar bărbații care trec acum printr-un divorț ar face orice să fie în locul tău, dar e o greșeală imensă.
Am și un articol despre faptul că nu trebuie să rămâi prieten cu fosta soție. Ar fi bine să-l citești. Dar hai să te întreb ceva. Te-a ajutat cu ceva că ai stat în casă cu ea ca amic? Ai reparat relația? Se pare că nu. De ce? Pentru că niciodată nu trebuie să rămâi amicul ei. Niciodată. 
Din momentul în care ai acceptat să te catalogheze ca amic, este extrem de greu să revii înapoi. Extrem de greu. Din secunda aceea ea nu te mai vede ca o ființă sexuală, te vede ca pe un amic. Ești la fel de interesant pentru ea ca amicul ei gay (dacă are așa ceva). 
Și știu că filmele de Hollywood și presa ne vând filme în care ei rămân amici, și, după o perioadă, femeia realizează că el este un tip extraordinar, iar cei doi se împacă. Dar acelea sunt filme. Dacă un scenarist scrie că ea vrea împăcare, atunci cei doi se vor împăca. În realitate, treburile stau cu totul diferit.
În primul rând, și cel mai important lucru de ținut minte la o despărțire atunci când o vrei înapoi, este că tu nu trebuie să fii prietenul ei. Tu trebuie să fii persoana de care ea este atrasă sexual. 
Ca prieten, e foarte greu să repari relația. Veți pierde timp împreună, făcând chestii ce uneori par de cuplu, ca plimbatul prin parc, conversații lungi de câteva ore, vă veți face cadouri, dar, în timpul ăsta, ea își va căuta un bărbat de care este atrasă sexual. 
Pentru că ea nu caută relații cu prieteni, ea caută relații cu bărbați de care e atrasă sexual cu care poate avea o prietenie frumoasă. Fără să fii atractiv pentru ea sexual, nu se va întoarce prea curând la tine. 
Și ține minte un lucru. Poți avea o relație cu o femeie dacă e atrasă sexual de tine, chiar dacă nu vă potriviți atât de bine ca prieteni. Nu știu cât va dura o relație de genul ăsta pentru că nu e cea mai fericită situație. Dar nu vei putea avea o relație cu ea dacă pe voi vă leagă doar prietenia.
Exact asta e problema cea mare a ”băiețeilor” care se împrietenesc cu fete de care sunt atrași, se poartă ca niște amici câteva luni sau ani, după care, în momentul în care își fac într-un final curaj să le invite la o întâlnire, sunt respinși
Și știi de ce se plâng băiețeii ăștia? Că după ce i-a respins pe ei, care sunt niște băieți minunați, fata s-a dus cu un tip care e nesimțit și o tratează urât. Nu o tratează ca pe o prințesă, așa cum ar trata-o ei, dacă ea le-ar da măcar o șansă.
Ce nu înțeleg triștii ăștia e că ei s-au purtat ca niște amici. I-au ascuns ei faptul că sunt niște bărbați care sunt atrași de o femeie. Știi ceva? După ce tratezi femeia ca pe un amic, nu poți veni după câteva luni sau ani să-i spui ”apropo, eu am și organe sexuale și sunt interesat de tine. Nu vrei și tu să fii interesată de mine?” Nu va funcționa niciodată.
Ce faci tu acum Marcele, (nu e numele real) se cheamă a fi prietenul ei, amicul ei, în speranța că ea revine la sentimente mai bune în privința căsniciei voastre. Nu va funcționa.
Primul lucru care trebuie făcut după ce ea spune că nu mai vrea să fie într-o relație cu tine este să vă despărțiți, fizic. Adică fiecare pleacă la casa lui. Trebuia să găsiți o soluție la asta acum 6 luni. De ce? Pentru că tu nu vrei să fii amicul ei. Tu vrei să fii soțul ei. Și nu trebuie să accepți nimic altceva decât așa ceva. Ori ești soțul ei, ori voi nu trebuie să vă mai vorbiți. 
Vrei să-i arăți că ești bărbat? Susține-ți dorințele în fața ei. Dacă ea a schimbat unilateral statusul relației voastre din căsnicie în simplă amiciție sau coabitare, atunci tu nu trebuie să accepți asta. 
Dacă vrei să o aduci înapoi, ea trebuie să știe că tu vrei să fiți împreună și nu accepți nimic altceva. Nu amiciție, nu prietenie, nimic. Dacă ea nu dorește să fie soția ta în continuare, atunci voi doi nu trebuie să vă vorbiți. De ce e important să faci asta?
Pentru că e important ca ea să înțeleagă că faptele ei au consecințe. Decizia ei de a încheia relația trebuie să provoace consecințe. Trebuie să vadă că inclusiv ea are de suferit dacă te părăsește. Și când suferă ea? Când i se face dor de tine. Dar dacă stai cu ea în casă, nu i se va face niciodată dor de tine.
O femeie se întoarce la tine atunci când îi este dor de tine, nu când te consideră un bun amic, așa că încetează să te mai comporți ca unul, și dă-i spațiu să-ți simtă lipsa. Fă-o să înțeleagă că dacă nu vrea o relație cu tine, te-a pierdut pentru totdeauna.
Ce trebuie să faci tu Marcele? Să-i spui simplu ”știi, eu nu vreau să fiu prietenul tău, vreau să fiu soțul tău. Înțeleg că tu nu mai vrei să fim o familie, dar nu mă pot comporta de parcă nu aș fi atras de tine. Dacă vei vrea să fim iar o familie, te rog să mă cauți, dacă nu, cred că e mai bine să încetăm să ne comportăm ca niște amici.” 
Iar din secunda aceea, nu o mai suni, nu o mai cauți, nu te duci la ziua ei, nu mai vorbești cu părinții ei. Ea trebuie să aibă doar două opțiuni: ori se împacă cu tine, ori te pierde definitiv. Nu trebuie să existe și opțiunea de a rămâne prieteni. Că tu nu asta îți dorești.
Dacă te caută, o inviți la o întâlnire, și tratezi ieșirea ca pe o primă întâlnire. Scopul tău e să o aduci iar în patul tău. Abia după te gândești și la o împăcare. Dacă refuză întâlnirea, îi spui iar că nu ești interesat de conversații între amici și să te caute atunci când vreți să vorbiți ca două persoane atrase una de cealaltă.
Iar de Paște te duci în țară, semnezi ce acte vrea ea, dar fără să te comporți slab. Fără să o rogi să se răzgândească, fără să-i promiți că te schimbi, fără să te arăți ca o victimă. Dacă va vrea să se întoarcă la tine se va întoarce chiar dacă legal, sunteți divorțați. 

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

3 comentarii la „După despărțire, cineva trebuie să plece de acasă

  1. 90 la suta dintre problemele de pe lumea asta au aceeași cauza…. Imaturitatea, iresponsabilitatea sau alt sinonim.

  2. Foarte bune sfaturile lui Laurentiu. Vreau sa punctez ca atitudinea ta nu mai este una de lider in relatie ci de ”supus”. Despartirea nu s-a produs ca stateai tu mai mult la calculator, ca nu ai cerut-o de sotie inainte de nunta etc.

    O femeie cand nu mai este atrasa de un barbat gaseste o multime de motive rationale ca sa isi motiveze decizia emotionala: „stai prea mult la calculator”, ”nu imi acorzi destula atentie”, ”nu imi iei flori”, ”trantesti usile [caz real]”. Noua, barbati rationali ni se par niste motive logice și încercăm să le rezolvăm dar defapt facem și mai mult rău pentru că devenim și mai previzibili, controlabili.

    Schimbă-ți atitudinea, nu mai fi supusul ei, ci un lider și ea te va urma..sau va pleca. Oricare ar fi rezultatul, fiind stăpânul vieții tale vei salva niște ani de cu tristețe și lipsiți de satisfacții. Gasește-ți un loc al tau, nu o mai contacta și începe să cunoști femei noi. Va avea probabil pentru prima dată sentimentul că nu te mai controlează, că ești responsabil pentru viața ta iar chestia asta e foarte atrăgătoare la un bărbat.

    Și da nu trebuie să fii prezent la ziua ei..De ce ar trebui?! Tocmai ți-a transmis că își doreste ca după Paște ea sa nu mai fie soția ta, să înceapă o viață nouă, să își găseasca un nou iubit etc..

    Success și să revii cu vești bune!

  3. Deacord cu comentariile de m-ai sus. Incepe draga Marcele si cauta alte femei, fi liber experimenteaza, nici nu gandesti peste ce specimene poti da, dar merita.

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!