Ce ai de făcutÎmpăcareStatus quo

Nu o căuta de Valentine’s Day!

nu o căuta de Valentine s day, treci peste divorț
Săptămâna viitoare e Valentine’s Day. Și pentru mulți bărbați proaspăt despărțiți, asta e o zi în care cred că trebuie să-i arate femeii care, ușor ușor, le scapă printre degete, că ei încă o iubesc. Nu e.
Și nu mă interesează lamentări de genul „asta e o sărbătoare capitalistă, românii au Dragobetele”. Te duci și te plângi în altă parte, nu am nici timp și nici răbdare pentru smiorcăieli. 
Dar pentru bărbatul proaspăt despărțit pentru care ziua asta are o însemnătate, capitalistă sau nu, țin să-i aduc aminte un lucru. Are, dar nu pentru tine. Este ziua îndrăgostiților, observi pluralul aici? Nu e ziua bărbatului îndrăgostit de o femeie pentru care sentimentul nu e reciproc.
Și nu-mi pasă dacă la plecare ți-a spus că încă te iubește. Am mai scris aici despre asta, pasul făcut de ea peste prag e cea mai clară declarație de dragoste.
Cel mai sănătos lucru pe care trebuie să îl faci într-o despărțire e să vezi lucrurile obiectiv. Iar iubirea ta nu e împărtășită și de ea. Cel puțin nu la aceeași intensitate. 
Așa că, ce trebuie să faci de Valentine’s Day dacă tocmai te-ai despărțit de prietenă sau soție? Nimic. Absolut nimic. Nu trimiți mesaje, nu trimiți flori, nu suni, nu arăți sentimente unei femei ce tocmai ți-a spus că ele nu sunt reciproce. Asta dacă ai vreun pic de respect de sine.
Și dacă se supără pe tine? Dacă se așteaptă să-i arăți că încă o iubești? Dacă are gânduri de întoarcere și tu ești rece cu ea? Nu o va face pe ea să creadă că nu o mai vrei? Nu o va face pe ea să-și caute pe altul? 
În primul rând, tu nu ești rece cu ea. Tu doar îi respecți decizia. Ziua asta este despre cupluri, iar ea a decis de una singură că voi nu mai sunteți un cuplu. O va face pe ea să-și caute pe altul? Nu, pasul făcut peste pragul ușii o face pe ea să-și caute pe altul. 
Iar dacă ți-e frică să nu creadă că nu o mai vrei, țin să te liniștesc. Întoarcerea ei la tine ține de cât de mult te iubește ea pe tine, nu de cât de mult încă o mai iubești tu. Dacă mai ai sentimente pentru ea va descoperi după ce face primul pas înapoi, dacă va fi interesată de asta.
Vezi tu, ea a luat o decizie. Ca astăzi să își schimbe acea decizie, trebuie să ajungă să realizeze că decizia ei nu a fost cea mai bună din lume. Când se întâmplă asta? Când observă că decizia ei are consecințe nu prea plăcute pentru ea. Ce consecințe? Păi uite, pentru ea, să simtă singurătate într-o zi cu oarecare încărcătură emoțională e o consecință neplăcută a deciziei de a se despărți de tine.
Când a plecat, și-a asumat astfel de momente de singurătate. Dacă acum nu-i place acea singurătate, e vina ei, nu a ta. Decizia a fost a ei. Oare a fost cea mai bună?
Și ce faci dacă te trezești că îți scrie, supărată că nu i-ai trimis măcar un mesaj? Te bucuri, asta faci. Înseamnă că încă se gândește la tine. Înseamnă că mai sunt șanse.
Îi răspunzi calm că te-ai gândit la ea, dar ai decis să-i respecți dorința de a vă despărți. Iar apoi, la fel de calm „mi-ar face plăcere să-ți arăt la o cafea că m-am gândit la tine. Când ai timp să bem o cafea împreună?”

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Nu o căuta de Valentine’s Day!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!