Fii bărbat!GreșeliStatus quo

De ce nu-i pasă nimănui că ești tu pâinea lui Dumnezeu?

de ce nu-i pasă nimănui că ești tu pâinea lui Dumnezeu, treci peste divorț
Februarie 2017. Femeia ce urma să îmi devină fostă soție își făcea bagajele să plece de acasă, moment în care începe să plângă și îmi spune următorul lucru: ”pe cine mai găsesc eu să se poarte atât de frumos cu mine? Să mă trateze cum mă tratezi tu? Nu cred că voi mai găsi niciodată pe cineva ca tine.”
Pentru cine nu știe, ea era cea care mă părăsea, și da, tot ea era cea care se plângea că nu va mai găsi niciodată pe cineva ca mine. Știu că e foarte derutant. Sau mai bine spus, era derutant. Între timp am înțeles ce se întâmpla.
Mulți vor vedea doar părerea ei bună despre mine. Puși în aceeași situație, mulți bărbați se vor agăța de acele cuvinte ca o ultimă speranță de împăcare. Din fericire, deși eram confuz, am fost atent la acțiunile ei, nu la cuvintele ei. 
Pentru că realitatea era că deși plângea că nu va mai găsi niciodată pe cineva ca mine, ea pleca de acasă. Mă părăsea. Mințea când spunea ce spunea?
Posibil să da, posibil să nu. Cel mai probabil, chiar dacă încă avea o părere foarte bună despre mine, nu mai era atrasă de mine. Poate chiar credea că nu va mai găsi pe cineva care să o trateze așa cum o tratam eu, dar ce conta pentru ea e că nu se mai simțea atrasă de mine. Degeaba mă purtam frumos cu ea cât timp ea ajunsese să mă vadă ca pe un amic.
De ce spun asta? Pentru că foarte mulți bărbați au strategia asta în relațiile lor. Se poartă frumos cu soțiile și le tratează ca pe niște prințese și apoi nu înțeleg de ce sunt părăsiți.
Și nici măcar o secundă nu am spus că nu trebuie să te porți frumos cu ea. Ba din contră. Problema mea e alta. Aud prea multe povești de genul Maricela l-a părăsit pe Maricel. Maricel e pâinea lui Dumnezeu. Prin consecință, Maricela e o curvă nenorocită care nu știe să aprecieze ce are acasă. 
Și e posibil ca Maricica să nu știe să aprecieze ce are acasă, dar cel mai probabil e că nici Maricel nu a știut să fie bărbat. Maricel nu înțelege de ce Maricica stă cu el. Sau stătea. 
Maricel crede că o impresionează pe Maricica doar prin faptul că e pâinea lui Dumnezeu. Și știi ceva? Maricica va fi impresionată de el. Dar asta nu înseamnă că se va simți excitată de lucrul ăsta. Nu înseamnă că te va vedea ca pe un bărbat atractiv pentru ea.
Și atunci? Vor femeile un bărbat bun sau nu? Că tot vezi în jurul tău că dacă ești bun cu ele pleacă. Răspunsul e simplu, da. Vor un bărbat bun. Dar vor ca bărbatul de care ele sunt atrase să fie un bărbat bun, nu oricine. Și nu se vor simți atrase de cineva doar pentru că acel cineva e un bărbat ca pâinea lui Dumnezeu.
Adică da, trebuie să fii bun cu soția ta, dar înainte de asta, trebuie să fii bărbat și să te asiguri că rămâne atrasă de tine. Iar abia după ce e atrasă de tine trebuie să vadă că ești un bărbat bun. Aia e doar cireașa de pe tort. Dar tortul rămâne totuși cel mai important.
Unde greșesc majoritatea bărbaților? Unde am greșit și eu. Am crezut că o voi ține lângă mine arătându-i că sunt un bărbat bun la suflet, generos, altruist. Am crezut că asta vrea ea să vadă la mine. Că purtându-mă frumos cu ea, va sta cu mine. Nu mă așteptam să o văd la ușă, pregătită să plece, și plângând că nu va găsi niciodată pe cineva ca mine.
Am uitat că a fi un bărbat bun începe cu a fi bărbat, și abia după trebuie să fii și bun.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

6 comentarii la „De ce nu-i pasă nimănui că ești tu pâinea lui Dumnezeu?

 1. Salut. Laurențiu , eu cred ca respectiva ți a dat un hap extrem de amar. Și ca să l înghiți mai ușor a adăugat și o linguriță de miere.
  Dacă te încălzește cu ceva , eu îți spun că
  trecerea timpului te va răzbuna. Bărbatul creste în timp , femeia scade. Un bărbat de 30 ani este peste cel de 20. S a mai șmecherit puțin , au apărut și niște bani , experienta etc. etc. Femeia după 35-40 are șanse care tind spre zero. Le vad uneori prin parc plimband un caine sau îmbrăcate în pantaloni de piele , cisme inale sau în tot felul de ținute care nu se mai potrivesc cu vârsta lor…. Limbajul corpului spune multe despre un om dacă știi sa l citești.

  1. Doar pentru ca stiu mai multe detalii, iti spun ca in cazul meu cel mai probabil era confuza. Nu a spus-o gratuit, chiar cred ca vedea niste calitati. Problema era ca nu erau niste calitati care sa o atraga pe ea.

   1. Se poate, dar eu cred ca ar trebui sa te resetezi. Am întâlnit de mai multe ori în textele tale expresia ” februarie 2017″. Și gur , e ușor sa dai sfaturi…când nu ești implicat în asa ceva.

    1. Paul, sunt resetat de mult. Site-ul este despre divort. Despre ce am patit eu in Februarie 2017 si perioada imediat dupa, nu e despre viata mea de astazi. E normal sa vorbesc despre perioada aceea.

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!