Ce ai de făcutFii bărbat!GreșeliÎmpăcare

Trebuie să fac ceva!

trebuie sa fac ceva, treci peste divort
Văd uneori un lucru la cei cu care vorbesc. Nu sunt foarte convinși că ce le spun eu să facă e cel mai bun lucru pentru ei. Le e greu să se concentreze pe viața lor și să o lase pe fosta în pace. Deși ei sunt cei părăsiți, tot ei simt nevoia să facă ceva ca să refacă relația.
Pe de o parte, e lipsă de încredere în ce spun eu aici, și e normal. Dacă au trăit ultimii ani cu o mentalitate, nu pot să și-o schimbe acum peste noapte, doar fiindcă m-am jurat eu pe roșu că nu îi mint.
Dar mai e un lucru. De fapt, ei chiar au dreptate. Nu fac ceea ce trebuie să facă. Pentru că dacă au asemenea dileme, atunci ei nu fac tot ce scriu eu aici pentru binele lor. Nu o fac ca să ajungă să se respecte, ca să iasă dintr-o relație total nefuncțională și să își caute alta. Sau dacă vor împăcare, nu o fac ca să devină iar bărbații de care soțiile lor s-au îndrăgostit cândva.
Nu, ei o fac ca metodă de manipulare. Și ghici ce? Nu va funcționa. Pentru că ei nu schimbă nimic din esența lor, își schimbă doar comportamentul pentru câteva zile. 
Și chiar dacă femeile nu-și dau seama de manipularea lor pe loc, își vor da seama mai târziu, atunci când ele le vor arunca un os, iar ei se vor arunca asupra lui ca un câine ce nu a mai mâncat de o săptămână. Atunci când, deși atitudinea femeii nu s-a modificat deloc, bărbatul acceptă ofertele ei de rahat, acceptă să relaționeze cu ea în calitate de amic.
Crezi că o femeie nu știe de ce accepți rolul de amic al ei, chiar dacă ai plecat de acasă și te prefaci că nu mai accepți să te trateze așa cum te trata înainte? Crezi că e proastă? Nu, nu e.
Și mai e ceva. Să presupunem că tu ai copii cu fosta ta soție. Din cauza situației din casă, nu ai mai rezistat și ai plecat, iar apoi stai și te gândești dacă ai făcut tot posibilul. Simți că e de datoria ta să mai încerci. Și la ce te gândești? ”Să porți o discuție cu ea.” Așa îi spui tu, că dacă mă întrebi pe mine, se cheamă că te duci să te rogi de ea.
Din partea mea, nici o problemă! Ia și trage în continuare de ea, du-te la ea cu discuții de genul „hai să vedem ce trebuie să facem ca să salvăm relația, promit să mă schimb și să nu mai fac chestiile pe care mi le reproșezi”. Și să nu uit și preferata mea, ”gândește-te că avem un copil împreună.
Dacă nu ai înțeles deja că strategiile astea de rahat nu funcționează, atunci te rog eu să le încerci pe propria piele. Îți vei distruge orice șansă de împăcare, te vei înjosi în fața ei de nu va da doi lei pe tine, dar măcar acum ești convins că nu am mâncat rahat când ți-am spus ce ți-am spus. 

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

4 comentarii la „Trebuie să fac ceva!

 1. Salutare! Laurențiu, sfaturile tale nu pot fi de folos unui om care este la prima experienta majora de acest gen… Îl vor ajuta și pe un astfel de om, dar mai târziu după ce relația se va consuma. Cred ca cea mai importanta descoperire despre dragoste este aceea… ca nu este dragoste ci joc de putere.

  1. Practic, ce spui tu e ca nu te crede nimeni pana nu dai cu capul. Si sunt perfect de acord, doar ca dupa ce dau cu capul nu sunt interesat sa ii aud cum se plang, vreau doar sa le spun ca i-am avertizat.
   Viata este suma deciziilor facute de noi. Cat timp luam decizii gresite, nu ajungem departe.
   Si apropo de dragoste, exista si dragoste, dar nu are nimic in comun cu ce vedem in filme. Si nu e atat de wow precum suntem invatati de mici.

   1. In acest articol este descris exact ceea ce am făcut eu până acum o săptămână…cat de mult adevăr..

  2. „sfaturile tale nu pot fi de folos unui om care este la prima experienta majora de acest gen”… pentru greselile pe care le comitem ego-ul cere mereu o motivatie ! De ce nu acceptam pur si simplu ca am gresit !?

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!