GreșeliInfidelitate

Te aștepti ca o fată de 19 ani să fie matură?

te aștepti ca o fată de 19 ani să fie matură, treci peste divorț
“După ce ne-am căsătorit ea a rămas însărcinată. După ce a născut eu nu prea am ajutat-o prin casa și la creșterea copilului. Mai mult am lucrat sa aduc în casa mai mulți bani.
Dupa ce a născut in câteva luni a început sa vorbească pe ascuns cu cel mai bun prieten, ea m-a inselat cu el timp 1 an și jumate. Am aflat ca a venit cu mine în străinătate și am vazut ca ceva nu este in regula și am spus ori cu mine ori cu el.
Am iertat-o, a rămas cu mine in străinătate 1 an de zile sa facem un viitor și sa putem aduce și copilul nostru dar in final n-am reușit dupa un an am mers acasă și ea a rămas. A fost totul bine 1 an și câteva luni.
Cand am venit înapoi au început probleme, mulți bani trimiteam acasa si nu era de ajuns.
Tot ne certam pentru bani și ca ea nu vrea sa vina înapoi cu copilul sa fim împreună ca o familie. Ea a început sa lucreze, sa fie mai rece cu mine 
Iar m-a inselat cu fostul ei iubit, am aflat când am mers acasă in concediu, am văzut pe ea ca ceva nu este în regula. Ea m-a inselat si cu alt prieten al ei dar despre asta nu am dovezi.
Am multe dovezi ca ma inselat si ea mi a zis ca sunt adevărate. Cu prietenul meu a mai vorbit și cred s-a si întâlnit cu el.
Stiu ca daca ma despart de ea pierd pe cine iubesc sau la cine tin, dar și pe copilul meu.
As dori un sfat.”
Marcel (nu e numele real) a crescut fără tată. Am spus mereu că băieții crescuți de mame devin fetițe, nu bărbați. Și asta nu o spun în nume de rău, pentru că, din păcate, ei nu au nici o vină că nu i-a învățat nimeni să fie bărbați. 
Dar asta nu îi face mai puțin fetițe. Iar, din păcate pentru ei, nici nu se pot folosi de scuza asta, pentru că viața este dură și nu are milă de cei care intră în luptă nepregătiți.
Nu prea am ce sfat să îi dau lui Marcel, pentru că nu are nici o șansă să fie fericit alături de ea, și nici nu are două biluțe unde trebuie, încât să înceapă acum să se respecte ca bărbat. Pur și simplu, va sta în acea relație până ea îi va face frumușel bagajul și-l va trimite unde vede cu ochii. 
Dar Marcele, tu ai făcut greșeli mari la viața ta. Și te cred că nu vrei să-ți vezi copilul crescând fără tată, așa, ca tine, dar trebuia să fii mai inteligent. Pentru că tu te-ai cunoscut cu ea când ea avea 18 ani. Un an mai târziu, când ea făcea 19 ani, și în mod normal, ar fi trebuit să se gândească la Bacalaureat, voi făceați nuntă și copil.
Sărim peste faptul că tu, deși doar cu doi ani mai mare, ai considerat că ești destul de matur să ai o familie și un copil. Și nu mă contrazice, pentru că dacă ai recunoscut în chestionarul pe care l-ai completat că ea era cocoșul în casă, crede-mă, nu ești nici acum destul de matur să ai o familie.
Dar Marcele, tu te-ai căsătorit cu o străină. Pe lângă faptul că un an nu e nici pe departe destul timp să cunoști o persoană, nici nu aveai cum să o cunoști bine la vârsta aceea. Pentru că la vârsta aceea, ea trebuia să facă teme. Grijile ei ar fi trebuit să fie rechizitele și ce să poarte la banchet. Nu te poți aștepta să ia decizii mature, sau să se comporte ca un om capabil să se întrețină singur.
Și da, mai demult erau alte vremuri, dar știi ceva? Vremurile s-au schimbat și tu nu ai ținut pasul cu ele. Ai luat o fată de acasă de la părinții ei, și te aștepți să o transformi direct în mamă? Păi de unde știi tu că ea e capabilă de așa ceva? A locuit ea vreodată singură? S-a întreținut vreodată singură? A avut vreodată o sumă considerabilă de bani în mână să vezi dacă îi cheltuie pe distracții sau îi pune deoparte?
Știi, cuvântul adolescent nu exista până prin anii 50. Până atunci, treceai de la băiat direct la bărbat, de la fată, la femeie. Acum nu mai e așa pentru că nu mai suntem îngrijorați de supraviețuire, acum poți pleca de la părinți de acasă și să te comporți în continuare ca un copil. Și nu că poți, dar așa se și întâmplă.
Dar tu ai luat un copil și l-ai transformat în soție, iar imediat după, în mamă. Și știi care e problema aici? Că nu ai lăsat-o să-și trăiască adolescența. Nu ai lăsat-o să se bucure de perioada asta. Nu ai așteptat să vezi cum reacționează atunci când trebuie să ia decizii de adult. 
Ai transformat-o din copil în mamă cu copil. Și știi ceva? Astăzi avem Facebook, Instagram, toate astea. Ea își vede prietenele cum se distrează, cum se duc în cluburi, cum se duc în vacanțe, cum ies cu bărbați, cum își trăiesc adolescența, și apoi, se uită la viața ei. Chirie, întreținere, factură la curent, gaze, telefon, asigurare la mașină, benzină, scutece, mâncare la copil, vitamine, vaccinuri, nopți nedormite, plânsete de copil, gătit. 
Te aștepți să nu-și dorească să fie și ea ca celelalte prietene ale ei? Și da, o femeie matură nu ar da cu piciorul la tot ce are doar pentru distracție, dar cine a decis că ea e o femeie matură, tu? Tu te-ai înșelat.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

7 comentarii la „Te aștepti ca o fată de 19 ani să fie matură?

 1. Ceau, am citit cam toate vorbele tale, mi au schimbat conceptii unele, am fost in dezacord cu altele. Pentru ast articol zic: Joe Louis si Mike Tyson au crescut fara tata. Doar doua exemple care n au ajuns fetite.
  E fain ce scrii, fa o ca o faci bine.

  1. Nu spui rau nici tu, dar uite, sunt unii care, in lipsa unui tata, ajung sa fie crescuti de anturaj, de strada. Exista o statistica in State care spune ca daca ai crescut fara tata, ai sanse mult mai mari sa ajungi la inchisoare.
   Cat despre Mike Tyson, la 16 ani, dupa moartea mamei, a fost luat in grija de un antrenor de box. Daca nu se intampla asta, crezi ca mai ajungea cine a ajuns?

 2. In fiecare zi un sarut fie el lung sau scurt , nu lăsați nici o zi . Femeia va fi cu tine pina la moarte . După cearta fa tot posibilul și cere iertare , dar cu sărut scurt , apoi îmbrățișare..vi se pare greu ? Doar asa vei trai fericit … dac nai sărutat femeia o săptămână sau o luna , foarte rau , deja dispare atracția, ori unde bărbatul acolo și femeia …. e grea viața dar e și mai greu fără ea .

  1. Prietene, fara suparare, dar dupa ce te plangi in alte comentarii ca nevasta te-a inselat, dai acum sfaturi despre relatii? Nu ai inteles nimic din ce s-a intamplat!
   „Dupa cearta fa tot posibilul si cere iertare?” Uite de aia ai fost inselat, asta ca sa stii…

 3. Cred eu sexul nu e iubire e plăcerea din faptele zilei .nu poți face sex fără sai dai un sărut de dimineață!

 4. Acum ea aproape ca are 24 de ani, si uneori, actul de abandoanare a ei este mai consonant cu uciderea unei familii decat divortul. Si nu o spun in nume de rau, ci mai degraba ca sa trag un semnal de alarma: ca sa ai o familie, trebuie sa fii pregatit pentru asta, iar tu nu ai prea balconul necesar.
  Deci… Daca nu stii cum sa te pozi: gandeste-te la bucuria de a-ti vedea copilul si lupta pentru asta, chiar daca iti va trebui sa lupti si cu ea. Sau nu mai lupta si treci peste. Dar nu-ti face iluzii. Este prea tarziu.
  Pentru Marcel, si o multime de Marcei ca el, vina este a lor si a lor numai, pentru ca ei nu au stiut sa se faca barbati. Si, da, uneori barbatul lupta pentru o femeie si cei mici, chiar si cu pretul inimii sale. Dar acesta nu este un caz fericit de iubire, ci doar de sfarsit.

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!