Ce ai de făcutFii bărbat!Infidelitate

Gelozia poate fi și un lucru bun într-o relație

gelozia poate fi și un lucru bun într-o relație, treci peste divorț
Am spus în articolul trecut că mereu va exista un bărbat mai bun ca tine. Ideea e că reciproca e valabilă și pentru femeia de lângă tine, mereu va exista o femeie mai bună ca ea. Că ești capabil să atragi acea femeie sau nu, aici apare marea ta problemă.
Circulă pe net o glumă care zice cam așa: femeile nu vor să relaționeze cu un bărbat care stă acasă la părinți, dar relaționează cu bărbați care locuiesc cu soțiile lor. Bine, orice traduci din engleză în română sună groaznic. Ideea e următoarea, dacă gluma asta ți se pare câtuși de puțin comică, atunci habar n-ai pe ce lume trăiești. Nu e o glumă, e doar realitatea.
Și nu e nici o jignire la adresa femeilor. Doar pentru că ai vrea tu ca ele să fie într-un anumit fel, nu înseamnă că femeile trebuie să se conformeze. Iar despre partea morală a ce spun eu aici să discute alții, nu sunt un etalon în domeniu. 
Ce trebuie să-ți intre ție bine în cap e următorul lucru: femeile vor bărbați care sunt doriți și de alte femei. Dacă nimeni nu te vrea pe tine, atunci nici ea nu te va vrea.
Uite, pentru noi e simplu. Te uiți la femeia de lângă tine și știi dacă îți place sau nu. Suntem foarte vizuali și chiar dacă sunt și alte criterii, pentru a simplifica discuția, trebuie să recunoști că fizicul contează foarte mult pentru noi. 
La femei e mult mai complicat. Pentru că ele caută mult mai mult decât un fizic. De asta femeia de lângă tine te testează constant, de asta vrea să vadă mereu că ești bărbatul potrivit pentru ea.
Iar un mod prin care poate vedea dacă ești ceea ce caută ea de la un bărbat este părerea altor femei despre tine. Adică e simplu, dacă și alte femei te vor, înseamnă că e ceva de capul tău, dacă nu, înseamnă că, probabil, știu celelalte femei de ce nu te vor. 
Și aici intervine ideea din titlu, gelozia poate fi și un lucru bun într-o relație. De ce? Pentru că dacă femeia de lângă tine vede că ești dorit și de alte femei, atunci te va dori și ea, se va simți mai atrasă de tine și va face tot posibilul să fie cea mai bună opțiune a ta. Cea mai iubitoare, cea mai feminină, sau ce calitate crede ea că e importantă pentru tine.
Articolul ăsta l-am scris pentru că aud de prea multe ori de bărbați care se grăbesc să le spună soțiilor lor că, pentru ei, ea e cea mai frumoasă femeie din lume, că ei nu au ochi pentru alte femei sau că ei nu ar înșela-o niciodată. Ceea ce în teorie sună foarte bine, doar că nu prea e, și aici, multe femei îmi vor sări în cap.
Și pe bună dreptate, pentru că nimeni nu vrea să știe că poate pierde oricând persoana de lângă el, dar adevărul e că, simțind asta, ne comportăm diferit. 
Uite, după părerea mea, una din cauzele principale ale divorțurilor e faptul că după nuntă, te vezi cu sacii în căruță și încetezi să mai lucrezi la relație. Ce rost are? Ea e deja a ta, aveți și acte împreună, un credit la casă, eventual și un copil. Problema e rezolvată. Doar că realitatea ține să te contrazică, și chiar insistă să o facă.
Așa că da, trebuie să lucrezi constant la relație, trebuie să fii mereu atrăgător pentru femeia de lângă tine, dar știi ceva? Și ea trebuie să facă același lucru. Și e capabilă să o facă, doar că ții tu neapărat să-i arăți că locul ei lângă tine e asigurat. În cazul ăsta, ce motive are ea să lupte pentru tine?  
Și am trei lucruri importante de menționat. În primul rând, nu te apuci de acum să flirtezi cu femei, ca să o faci pe ea geloasă. Nu, tu îți schimbi comportamentul față de toată lumea, ai grijă să te îngrijești de aspectul tău, te dezvolți profesional și emoțional, chiar dacă nu prea știi încă ce înseamnă asta, iar femeile din jurul tău vor observa asta. Și cel mai important, soția ta va observa acele femei.
În al doilea rând, nu spun să răspunzi avansurilor venite de la alte femei. Nu asta te va ajuta în relație, nu genul de gelozie în care ea se îndoiește de fidelitatea ta vrei să aduci în viața ta. Ideea nu e să o faci să simtă că tu ai pe altcineva, ci că tu poți avea oricând pe altcineva, dacă vrei. Sau mai exact, dacă ea nu va lupta pentru relație.
Și ultimul lucru pe care vreau să-l menționez e că nu trebuie să tolerezi excesele ei de gelozie, dacă vor apărea. Pentru că dacă femeia de lângă tine e nesigură pe ea, va avea crize de gelozie. 
Aici ar trebui să scriu un articol întreg, dar pe scurt, când ea are o criză de gelozie, rolul tău nu e să o liniștești sau să-i demonstrezi ei că doar i se pare. Nu, rolul tău e să nu-i permiți să aibă genul acesta de comportament față de tine. O poți asigura de iubirea și fidelitatea ta după, când va ști să se comporte ca un adult. Aviz amatorilor de dat raportul constant la neveste.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

3 comentarii la „Gelozia poate fi și un lucru bun într-o relație

  1. Omule, felicitări și respect pentru decizia ta de a publica pe net aceste articole. Ți-am citit toate articolele și vreau să-ți spun ca nu am “reușit” sa găsesc măcar unul pe care să-l citesc și sa nu fiu de-acord cu ce ai scris in el și cu toate acestea in momentul asta sunt cel mai slab bărbat din lumea asta. Întodeauna am știut sa ajut/dau sfaturi altora care aveau probleme in căsnicie dar când vine vorba despre viața mea, căsnicia mea nu pot sa spun decât ca sunt ca un “student” care are restanțe la toate materiile.

    1. Daca stii teoria, iti trebuie doar doua „oute” undeva ca sa pui teoria in practica. Lucreaza la respectul de sine si cresc si alea! Mersi de aprecieri!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!