Ce ai de făcutFii bărbat!Greșeli

Dacă nu înveți nimic din divorțul ăsta, înveți din următorul!

dacă nu înveți nimic din divorțul ăsta, înveți din următorul, treci peste divorț
Știi de ce e absolut necesar să înveți tot ce poți din divorțul ăsta? Ca să nu devii statistică! Toți ne credem speciali și ne e greu să recunoaștem că facem parte din turmă, dar la finalul zilei, sociologii au o pâine de mâncat pentru că avem un comportament previzibil și ne încadrăm în aceleași categorii.
Trebuie să înțelegi că persoana din oglindă e nepotrivită pentru rolul ăsta. Chiar dacă ai dreptate când dai vina pe ea pentru tot ce s-a întâmplat, hai să ne gândim cine a invitat-o în oraș? Cine a fost de acord să intre într-o relație cu o astfel de persoană? Cine a curtat-o câțiva ani și cine a considerat-o bună de măritiș?
Chiar dacă nu ai greșit cu nimic în căsnicie, faptul că te-ai căsătorit cu ea e vina ta, iar dacă vei fi sincer cu tine o să admiți că ai avut mici semne de întrebare la adresa ei și înainte de căsătorie, dar ai decis să treci peste ele.
Dacă vei fi cu adevărat sincer o să-ți recunoști ție faptul că ai trecut peste semnele de întrebare pentru că nu ai avut încredere în tine că poți găsi ceva mai bun.
Dacă persoana din oglindă nu a fost ce trebuie pentru o căsnicie, de ce ai vrea să încerci din nou fără să te schimbi? De ce crezi că a doua oară va fi mai bine? Toți oamenii învață într-un fel sau altul din propriile greșeli, numai că nu oricine înțelege cu exactitate ce greșeli a făcut.
Acum vreau să-ți zic doar așa: 50-67-73. Ce înseamnă asta? Păi, România neavând statistici pentru divorțuri la a doua și a treia căsătorie, ne uităm puțin la americani, pentru că suntem deja pe urmele lor și cu siguranță în câțiva ani vom avea aceleași statistici.
Și totuși ce înseamnă 50-67-73? Înseamnă că la prima căsătorie ai 50% șanse să divorțezi. După care dai vina pe ea, îți plângi de milă, primești sfaturi de la femei despre femei. Pui pomelnice la biserică să găsești o fată de casă, accepți faptul că soarta ți-a fost potrivnică și Dumnezeu a vrut să te testeze.
După care te recăsătorești. Acum ai 67% șanse să divorțezi. Stai, ce? Păi după cât te-ai împăcat tu cu situația și te-ai rugat să găsești o fată bună, ai doar o șansă din 3 să reușești?
În fine, poate și a doua oară e tot vina femeii, asta e, se întâmplă, se pare că ești tu mai ghinionist ca alții. Mai dai o fugă la biserică sau mai primești încă o dată sfaturi de la femei despre cum să te comporți cu femeile. Înveți să te accepți și a doua oară așa cum ești și mai încerci o dată.
La a treia căsătorie ai șanse 73% să divorțezi. Cum vine asta? La cât te-ai acceptat așa cum ești, la cât ai progresat tu în comunicarea cu femeile, doar unul din patru bărbați la a treia căsătorie are șanse de reușită? Păi de ce?
Una din explicații ar fi că din moment ce ai trecut deja printr-un divorț, știi că nu e un capăt de lume și îți e ușor să ceri din nou un divorț atunci când nu ești fericit într-o relație. Asta e valabilă și pentru ea, nu numai pentru tine, deci dacă a divorțat deja o dată, îi e ușor să te părăsească și pe tine când nu e fericită pentru că știe că există viață după divorț. 
Motivul ăsta e logic, nu e vina ta, și nu prea ai ce face ca să te ferești, corect? Greșit! Uite, dacă ai fi cea mai bună versiune a ta, ai atrage femei de o calitate mai mare. Nu ai accepta să ai relații cu femei la care ai semne de întrebare și clar nu ai ajunge să faci nuntă cu o astfel de persoană.
Dacă ai înțelege unde greșești cu adevărat, dacă nu ai privi viața ca pe un film de Hollywood, dacă ai înțelege exact ce vor femeile de la un bărbat și nu ceea ce îți spun ele că vor, poate nu ai ajunge să fii nemulțumit în a doua căsnicie ca să ceri divorțul.
În același timp, ai ști ce să-i oferi ei și cum să fii ca bărbat astfel încât nici ea să nu ceară divorțul. Cuplurile fericite nu divorțează, indiferent cât de ușor le este să treacă peste un divorț.
Știi care cred eu că e adevărata problemă? Faptul că trecem peste un divorț fără să învățăm nimic. Nu suntem destul de bărbați să ne asumăm responsabilitatea unui eșec și astfel nu suntem deschiși la ideea că avem de lucrat la noi.
Intrăm în noi relații sau ajungem să ne împăcăm cu fostele neveste fără să schimbăm nimic la noi, ne punem viața în mâinile Zeiței Fortuna, facem o cruce mare și ne rugăm la Dumnezeu ca tura asta să meargă relația.
La al doilea divorț e vina norocului pentru că iar ne-a fost potrivnic și suntem convinși că Dumnezeu vrea să ne testeze pentru că el lucrează pe căi misterioase. Jumătatea vieții noastre este acolo undeva, ne așteaptă pe noi să trecem ca boii prin viață fără să învățăm nimic!
E nasol divorțul ăsta? Ia o foaie și un pix pentru că viața tocmai vrea să-ți dea o lecție, și statistic vorbind, vei ajunge iar în situația asta. Știi, în schimb, ce nu apare în statisticile astea? Șansele să nu divorțezi dar să te simți mizerabil într-o căsnicie tristă, în care nici unul din soți nu e fericit, dar nimeni nu face pasul spre un divorț. Cât de trist sună un viitor așa?
E posibil ca greșelile tale în relații și în viață să aibă un substrat mult mai adânc, să fie rezultatul unor traume din copilărie. E posibil să observi la un moment dat ca toate femeile din viața ta au avut același defect, defect întâlnit și la mama ta.
Sau poate felul tău de a te comporta cu femeile este vizibil eronat dar ți-e greu să te schimbi pentru că așa te comportai și cu părinții tăi. În cazul ăsta, dacă nu vrei să te duci la un psihoterapeut să îți rezolvi problemele, ai putea deja să începi să strângi bani pentru următorul divorț.
Viitorul e cam sumbru? Nu neapărat! Ia divorțul ăsta ca pe o lecție, ca pe un punct de cotitură în viața ta. Încetează să te mai consideri o victimă și vei putea să îți faci viitorul așa cum vrei tu să fie. Tot ce trebuie să faci este să îți iei viața în propriile mâini, să accepți că nu ești perfect și să îți dorești să te schimbi. Hai, avem treabă!
Am scris un articol în care te întreb dacă ce ai făcut până acum a funcționat. Te sfătuiesc să îl citești!

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Dacă nu înveți nimic din divorțul ăsta, înveți din următorul!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!