Ce ai de făcutFii bărbat!

Ți-e frică de singurătate?

ți-e frică de singurătate, treci peste divorțDacă da, atunci va trebui să înveți să fii singur. Pasul ăsta e foarte important și va determina viitorul tău. Cum? Păi dacă nu vei învăța să te simți bine în afara unei relații, vei încerca mereu să intri în prima relație care îți iese în cale și până și tu știi că ăsta nu e un lucru bun.
În perioada imediat următoare, cât rana unui divorț e încă deschisă, vei avea tendința să te împaci cu fosta și să ierți multe lucruri de neiertat, doar pentru a opri durerea produsă de singurătate.
De cele mai multe ori, la un divorț sau o despărțire apare frica de separare, cu atât mai mult cu cât divorțul vine după mulți ani petrecuți împreună. E ceva normal și nu e nimic greșit să simți asta, greșit este să capitulezi.
Identitatea ta este strâns legată de ea. Erați mereu împreună și prietenii vă vedeau mereu ”la pachet”. Acum te simți ciudat și simți că o parte din persoana ta lipsește. Da, știu că îți e greu și nu mai știi exact cine ești, simți că lumea ți s-a întors cu susul în jos, dar asta e, trebuie să accepți realitatea.
Și realitatea este că trebuie să te reinventezi, trebuie să-l creezi pe acel ”George” independent, nelegat prin cordonul ombilical de nimeni. Nici tu nu știi cine este acest George, dar hai să ne gândim puțin pentru că pe George îl putem crea chiar noi, nu trebuie neapărat redescoperit.
La ce mă refer? Păi, lui George i-a plăcut mereu fotbalul, are și o echipă preferată, dar de când a întâlnit-o pe Georgiana nu a mai fost la meciuri din varii motive. Nici prietenii lui nu mai știu când l-au văzut ultima oară la un meci al echipei preferate.
Noul George merge pe stadion, pentru că asta îi face plăcere. Prietenii se uită suspect la noua pasiune a lui George dar asta nu îl descurajează pentru că noul George este convins că trebuie să facă doar ceea ce îi provoacă plăcere.
Când vorbește de noile pasiuni, George are grijă să nu dea vina pe nimeni pentru faptul că nu le-a încercat mai devreme, George știind că singurul vinovat este chiar el pentru faptul că nu a știut să se impună în relație. George tocmai a învățat că într-o relație e important să ne păstrăm hobby-urile și activitățile ce le aveam înainte de relație.
Tot ce ai neglijat, tot ce ai fi vrut să încerci, poți încerca acum. Du-te la concerte singur, du-te la teatru singur, du-te la film singur, du-te la expoziții de artă, orice îți provoacă ție plăcere, și știi ce? Te vei simți groaznic de ciudat. Vei avea impresia că lumea se uită ciudat la tine și te judecă.
Îți garantez că vei fi printre singurele persoane din sala de cinema care a venit singură. Dacă te încăpățânezi ca mine să stai și pe ultimul rând, lângă intrarea în sala de cinema, îți garantez că ți se va părea că toți cei ce intră în sală se vor uita ciudat la tine și vei simți că te judecă.
La teatru vei fi singurul venit fără un prieten sau o pereche. Vei simți că ieși în evidență, și probabil că așa va fi pentru faptul că nu te simți bine în pielea ta și asta se vede în comportament.
De unul singur la un festival de muzică de trei zile? Te-ai gândit vreodată să faci asta? Nu ai vrea să mergi singur nici la concertul de o oră a unei formații, ce să cauți tu singur trei zile la un festival? Dar să călătorești singur? Să pleci din țară pentru câteva zile doar tu și rucsacul. Te-ai gândit vreodată la asta? Nu prea cred, dar va fi bine să începi să te gândești și la asta.
Fă un exercițiu simplu și analizează persoane. Dacă nu ai curajul să fugi singur la festival, du-te la un concert și caută persoane singure să le analizezi, indiferent de sex. O să găsești puține pentru că suntem totuși ființe sociabile, dar sper că vei găsi câteva.
Acum, urmărește-le comportamentul și vei observa două tipologii de oameni. Vei vedea o categorie, cea mai numeroasă, cu oameni care par că așteaptă pe cineva. Care se simt clar stânjeniți de faptul că sunt singuri la concert. Care sunt agitați iar atenția nu le este doar la scenă, ci sunt foarte atenți la persoanele din imediata lor apropiere, sau la telefon.
Dacă vei avea noroc, vei da și de persoane ce se simt bine în pielea lor de persoane ce vin singure la concert. Vei vedea că sunt calme, atente la scenă și chiar se distrează. Nu au nevoie de altcineva pentru a se distra.
Vei vedea că persoanele respective au o încredere de sine mare și cumva te vei simți atras de ele. Vei vrea să te împrietenești cu o astfel de persoană pentru că îți vor transmite din calmul și din liniștea lor sufletească.
De ce să te duci singur la concerte, festivaluri, filme și piese de teatru? Pentru că vrei să devii persoana aceea calmă ce se poate distra de una singură. Vrei să devii persoana ce nu are nevoie de validarea nimănui pentru a fi ceea ce vrea să fie. 
Femeile știu să citească limbajul corpului și nivelul de încredere pe care îl ai în tine. Iar încrederea în sine se câștigă exersând-o, nu doar citind blogul meu și stând în fața calculatorului. Se câștigă pe stradă, la concert, la film, la teatru. Se câștigă treptat, puțin câte puțin, uneori se și pierde, dar trebuie să perseverăm. 
Oricum, sunt multe feluri de a câștiga încredere în sine, și ăsta este doar unul dintre ele, dar este absolut necesar și e bine să nu sari peste el.
Cu timpul vei găsi o altă femeie, dar totuși e posibil să nu fie chiar ce trebuie.Vei avea câteva semne de întrebare, și câteva nemulțumiri. Dacă în momentul acela vei fi o persoană căreia nu îi e frică să fie singură, vei pune capăt relației și vei căuta pe cineva care să bifeze toate cerințele și criteriile tale.
Dacă nu, vei prefera să stai în relația respectivă și să accepți neajunsurile pentru că nu vei vrea să fii iar singur și să treci iar printr-o despărțire. Nu cred că are rost să spun care este scenariul ideal aici.
Când, într-un final, vei găsi persoana potrivită pentru tine, comportamentul tău va face diferența dintre un eșec și o relație reușită. Un bărbat puternic emoțional îi va da femeii destul spațiu ca ea să îl aleagă pe el, fiind împăcat cu ideea că este posibil ca el să nu fie alesul.
Un bărbat care nu știe să fie singur, care are nevoie de o relație pentru validare, va face tot posibilul să o cucerească, o va sufoca cu atenția acordată și răspunsul este inevitabil același, femeia se îndepărtează de el și îl alege pe cel ce nu pune presiune pe ea.
Citatul care mi-a marcat cel mai mult ultima perioadă este din Corey Wayne și spune așa: “the strongest negociation position is being able to walk away and mean it!”, ceea ce s-ar traduce așa: cea mai bună poziție într-o negociere este să fii capabil să te ridici de la masă și să pleci. Se aplică în absolut toate domeniile vieții, inclusiv în viața de cuplu.
De ce e important să poți să te ridici de la masa negocierilor și să pleci? Pentru că vei putea cere exact ceea ce vrei de la o relație. Dacă ai fi cu adevărat sincer cu tine, vei recunoaște că în relația ta cu fosta soție erau chestii care te deranjau, dar care nu le-ai spus pentru că nu ai vrut să te cerți, sau nu ai vrut să o faci să sufere, sau pe care nu ai crezut că ești în stare să le obții.
Când o să ai curajul să ceri ceea ce vrei de la o parteneră, dar în același timp vei fi capabil să renunți la relație în cazul în care nu primești ceea ce dorești, atunci vei vedea ce putere are un om care nu se teme să fie singur.
În mare parte din cazuri vei primi ceea ce ai cerut, și nu e vorba de manipulare, nu e vorba de jocuri ascunse, nu faci nimic în defavoarea ei, pentru că ea chiar își dorește un tip puternic, ea vrea să te vadă capabil de a cere clar ceea ce vrei.
Poate îți face o concesie directă acceptând cerințele tale, dar ea tocmai a câștigat un bărbat puternic și asta o face să se simtă în siguranță, o face să se simtă feminină, o face să simtă atracție pentru tine.
Și totuși, principalul motiv pentru care trebuie să înveți să te simți bine în afara unei relații este altul. Vei putea să treci mai ușor peste divorț, nu te vei mai gândi obsesiv la cum să o recucerești pe fosta, nu vei mai ajunge acasă rugându-te să nu fie casa goală.
Vei ajunge să fii suficient pentru fericirea ta.Vei ajunge să simți că fericirea ta nu este atașată și condiționată de nimeni altcineva în afară de tine. Și va fi minunat, îți promit. Cât timp nu ai nevoie de nimeni altcineva pentru a fi fericit, tu îți controlezi viața și e un lucru foarte rar întâlnit în ziua de astăzi. Tu ești suficient!
Singurătatea nu a omorât pe nimeni. Frica de singurătate, da!

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

4 comentarii la „Ți-e frică de singurătate?

  1. Incredibil ! De ore intregi nu ma mai pot dezlipi de monitor…Aproape mi-e frica de momentul in care voi termina de citit tot blogul. Chiar ma faci sa ma simt un alt om; iti multumesc !

    1. Iți mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Mă bucur să știu că am fost de folos!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!