Ce ai de făcutFii bărbat!Împăcare

Cel mai bun mod de a-i spune fostei tot ce simți

cel mai bun mod de a-i spune fostei tot ce simți, treci peste divorț
Până acum te-am sfătuit să nu te exprimi, să nu te plângi nimănui, mai ales fostei soții. Astăzi încercăm să schimbăm asta.
Nu știu de ce funcționează următorul exercițiu, știu doar că funcționează. Un psiholog probabil îți va putea spune exact de ce e bun exercițiul, eu știu doar că pentru mine a funcționat și te sfătuiesc să îl folosești și tu. E totuși bine să te exprimi, să verbalizezi ceea ce simți, ceea ce te macină.
Sunt sigur că ai multe să îi reproșezi fostei soții, sunt sigur că încă mai ai nopți când nu poți dormi încercând să te împaci cu ceea ce s-a întâmplat. Problema e că îți va fi foarte greu să îți vezi de viața ta cât timp încă te doare faptul că fosta te-a înșelat, sau că te-a mințit, sau că te-a înjosit, sau …..(completează spațiul punctat)…
Dacă îți pierzi timpul meditând la cum a putut să-ți facă una ca asta, nu ești pregătit să treci peste divorț. Trec oportunități pe lângă tine zilnic, dar tu ești blocat în trecut. Și te înțeleg, pentru că sunt atâtea lucruri pe care ai vrea să i le spui, dar nu are rost. 
De ce să îți pui sufletul pe tavă cuiva care te-a părăsit? Te-a întrebat ea cum te simți? Te-a întrebat ea dacă suferi? Și dacă te-a întrebat, chiar crezi că îi pasă? Dacă i-ar fi păsat de tine, era cu tine. Așa că scoate o foaie și un pix pentru că astăzi scriem o scrisoare.
Dragă fostă soție,….. De aici te descurci. Spune tot. Tot ce ai fi vrut să-i spui, tot ce simți, tot ce te ține în loc. Tot ce ai ținut în tine în ultima perioadă trebuie să apară negru pe alb pe foaia respectivă. Tot ce ai vrea să știe despre tine și ce s-a întâmplat între voi. Tot ce nu ai avut curajul să îi spui cât încă erați împreună. Toate greșelile tale și toate greșelile ei. Toate deciziile proaste care v-au adus în situația asta.
Sau poate vrei să-i mulțumești pentru tot ce a făcut pentru tine, bun sau rău și lecțiile învățate din cele întâmplate. Indiferent ce ai vrea să îi spui, trebuie să apară pe foaie.
La final, citește-o de câteva ori să te asiguri că totul e corect și nu ai uitat nimic, și arunc-o! Rupe-o în bucăți mici și arunc-o. Tu ești singura persoană care ar trebui să citească scrisoarea aceea. Dacă te duci la un psiholog, i-o poți arăta și lui, dar în rest, nimeni nu ar trebui să vadă aceea scrisoare. Vreau să subliniez cât e de important ca fosta ta soție să nu citească niciodată scrisoarea. 
Știu că ai văzut multe filme la Hollywood unde gesturile acestea romantice duc la  happy-end, dar viața ta nu este un film de Hollywood. Știu că în filme o astfel de scrisoare pare a fi un gest romantic, dar în viața de zi cu zi, este un gest disperat. Tu vei părea disperat și demn de milă și nu este nimic romantic în toată treaba asta.
Chiar dacă nu încerci să te împaci cu ea, ci doar vrei să îi spui ce ai pe suflet ca să te poți împăca mai ușor cu ideea divorțului, tot vei părea disperat și slab. De ce? Pentru că ea nu ți-a cerut părerea. Nu te-a întrebat nimeni cum te simți, pentru că nu-i pasă.
Gândește-te că cineva vorbește cu tine și îți spune ceva, tu îi spui clar că nu-ți pasă de problema lui dar el continuă să își spună problemele. Ce părere tocmai ți-ai făcut de persoana respectivă? O părere bună? Ei bine, tu ești persoana respectivă atunci când păstrezi legătura cu cineva care te-a părăsit.
În momentul în care te-a părăsit, uneori fără să fie conștientă de asta, ea se considera superioară ție. De ce ai face un gest ca ăsta și să ajungi să pari și mai slab decât te considera deja? De ce te-ai umili singur? Nu ai simțit deja gustul umilinței? Mai vrei?
Cât despre prieteni și familie, nu au nevoie să citească scrisoarea ta. Nu te vei simți mai bine dacă prietenul tău cel mai bun știe că suferi. Va trebui să fii bărbat și să treci peste momentele ăstea.
Nu știu dacă ai observat, dar dacă o persoană apropiată nouă dă semne de slăbiciune, ne simțim stânjeniți. Nu vrem să îi vedem slabi, nu vrem să îi vedem vulnerabili, nu ne simțim bine în situația respectivă și încercăm să o evităm.
Consideră că tocmai i-ai spus fostei ce ai avut de spus și aruncă scrisoarea! De fiecare dată când vei mai avea ceva să-i spui fostei, scoate o foaie de hârtie și un pix, dar asigură-te că toate scrisorile ajung în același loc, la coșul de gunoi.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!