Fii bărbat!Status quo

Femeile nu sunt nici rele, nici bune, femeile sunt femei

femeile nu sunt nici rele, nici bune, femeile sunt femei, treci peste divorțNu ai cum să fi ajuns la vârsta asta fără să fi cunoscut tipul acela de bărbat care după ce a fost înșelat sau părăsit ajunge să spună faimoasa expresie ”toate femeile sunt curve”. Nu e foarte sigur dacă pământul e plat sau nu, dar știe clar că ”toate femeile se uită doar după bani.” 
Care e problema aici? Păi Gigel nu a cunoscut toate femeile. Poate unele femei sunt curve, poate unele nu. Gigel doar a fost rănit de o femeie și își descarcă frustrarea pe restul femeilor. Și totuși ce e greșit aici atât timp cât Gigel nu spune asta decât prietenilor și niciodată nu jignește femeile cu care interacționează?
Problema e că Gigel se va sătura să fie singur la un moment dat, va încerca să-și găsească pe cineva și nu va ști de ce nu vrea nimeni să fie cu el.
Adevărul este că ura asta se simte. Dacă ajungi să urăști femeile, nu vei face decât să le îndepărtezi. Sunt femeile curve? Probabil că da, probabil că nu. Contează foarte mult cum definești cuvântul. Dar te asigur că nu sunt toate la fel și dacă vei ști ce să cauți și la ce să fii atent, cu siguranță îți vei găsi o femeie de calitate.
După un divorț, mulți bărbați ajung să descopere că soția lor nu este, de fapt, cine credeau ei că este. Imediat după, descoperim trăsături de caracter pe care nu le știam, de multe ori femeia de care ne despărțim nu are nimic în comun cu femeia pe care am luat-o de soție. Și nu știu cum se face, dar calitățile pe care i le descoperim fostei nu sunt niciodată măgulitoare. 
Dar după ce mi-am analizat propria situație am descoperit un lucru: trăsăturile acelea de caracter erau de mult acolo, dar le-am trecut cu vederea. Întotdeauna am avut mici semne de întrebare, dar nu le-am dat niciodată importanță. Nu am știut niciodată să unesc mai multe puncte între ele pentru a crea un desen complet.
Nu am știut de exemplu că dacă o femeie vine dintr-o familie destrămată, nici ea la rândul ei nu va ști să țină o familie închegată. Nu am realizat niciodată că dacă mama ei nu își respectă soțul, nici ea nu va ști să își respecte soțul. Norocul meu este că nu am cunoscut astfel de femei, dar sunt convins că acum zece ani aș fi închis ochii la aceste mici ”detalii”.
Și îl înțeleg și pe Gigel. Gigel nu vede doar la fosta lui soție trăsăturile acelea de caracter. Gigel vede la multe femei din jurul lui chestii cu care el nu este de acord. Dar Gigel este prost, sau mai frumos spus, Gigel este dezinformat. Gigel a fost mințit de media, de alte femei sau chiar s-a mințit singur crezând că femeile ar trebui să fie într-un anumit fel, iar acum descoperă că femeile nu sunt cum credea el.
Îmi pare rău Gigele, dar femeile nu se păstrează virgine până vii tu pe un cal alb, și nici nu refuză posesori de BMW pentru că preferă să trăiască din ajutorul tău de șomaj. Îmi pare rău că viața reală nu seamănă cu ce visai tu, dar soluția nu este să cataloghezi femei. Soluția este să înțelegi exact ce se întâmplă în jurul tău.
Și da, e adevărat că majoritatea femeilor întorc capul după o mașină scumpă. Dar încearcă să înțelegi și de ce. Când ești la semafor, uită-te la șoferul unei mașini scumpe  și la biciclistul care așteaptă lângă el. Care crezi că este învingător în viață? Care crezi că este mai determinat, mai concentrat pe planurile lui și pe cariera lui. 
Care crezi că va răzbate în viață indiferent câte dificultăți și obstacole va întâlni? Care crezi că are șanse mai mari să devină un lider? Dacă situația va deveni dificilă, care crezi că se va feri să ridice din umeri și să dea vina pe soartă și se va lupta să iasă învingător.
Gigele, dacă ai fi femeie, nici nu te-ai uita la biciclist și din toate chestiile pe care ți le-am zis, nu am pus deloc în discuție ce frumoasă e mașina, ți-am zis doar ce zice mașina despre șofer. E posibil ca aparențele să înșele, dar e probabil să nu. Promit să dezvolt ideea într-un articol și îți voi explica treptat și alte stereotipuri.
Știu că sună crud, dar femeile nu vor bicicliști. Știu că am fost mințiți ani de zile că dragostea ”se întâmplă”, dar nu e chiar așa. Femeile vor învingători, vor să se uite la tine cu respect, vor să simtă pentru tine admirație. Decât să le cataloghezi, mai bine ai începe să înțelegi ce vor ele de la tine.
Și ca să nu cad nici în extrema cealaltă, vreau să lămuresc ceva: femeile nu sunt niște minunate, nu sunt niște prințese, nu merită respect doar pentru faptul că s-au născut fără cromozomul Y. 
Multe au trăsături indezirabile de caracter. Multe au un comportament total jignitor la adresa altor persoane, multe au sechele din copilărie sau lipsuri în educație. Multe au probleme psihice diagnosticate sau nediagnosticate. Multe au crescut într-o familie dezbinată și vor ajunge să îți facă viața un iad dacă vei face o familie cu ele.
DAR, exact același lucru se poate spune și despre bărbați. Cuvânt cu cuvânt.
Ce e de făcut? Deschide ochii data viitoare când vei întâlni pe cineva, învață de ce să te ferești și cu siguranță vei da și de femei de calitate.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Femeile nu sunt nici rele, nici bune, femeile sunt femei

  1. Nu toate femeile sunt stricate,sunt femei jos pălaria dar sunt altele care ție silă să le mai crezi,infidele,profitoare,adulterine.

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!