Status quo

Nu există suflete pereche

nu există suflete pereche, treci peste divorțAș face glume până mâine pe seama ideii de suflet pereche și pe seama porcăriilor ce ni le bagă în cap filmele siropoase de la Hollywood, dar nu o voi face pentru că știu că mare parte din suferința ta vine din faptul că încă mai crezi că fosta era sufletul tău pereche.
Permite-mi să te dezamăgesc, dar fosta ta soție nu era sufletul tău pereche, așa cum îl definești tu. Sau poate tu nu erai sufletul ei pereche, că nu degeaba te-a părăsit. Indiferent de particularitățile relației tale cu ea, nu îmi poți spune că erați suflete pereche dacă astăzi sunteți despărțiți.
Dacă totuși te împaci cu ea, să nu uiți te rog să îmi trimiți și mie un link cu filmul în care două suflete pereche se despart pentru că ea are nevoie de spațiu, are nevoie să se gândească mai bine la ce vrea de la viață, crede că s-a grăbit când s-a căsătorit cu el și nu a apucat să trăiască cu adevărat, dar după ce a încercat relații și cu alți nefericiți, la final se împacă și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Ce romantic!
Hai să presupunem că există suflete pereche. Chiar l-ai întâlnit pe-al tău? Sunt 3,5 miliarde de femei pe lumea asta, tu ai cunoscut cel mult 1000 dintre ele, pentru că sufletul pereche nu ține de aspectul fizic, trebuie să ajungi să o cunoști mai bine ca să îți dai seama de felul ei de a fi. Nu îți dai seama dacă e sufletul tău pereche doar dacă v-ați intersectat pe stradă. 
Realistic vorbind, nu ai cunoscut mai mult de o sută de femei, dar rotunjim la o mie. Deci din 3,5 miliarde, tu ai cunoscut 1000 de femei și ai avut norocul ca între ele să se găsească sufletul tău pereche. Mă mir că nu ai câștigat și la loto pentru că șansele erau cam aceleași.
Înțeleg că poate ești tu mai norocos din fire, dar foarte mulți oameni din jurul tău au câștigat la aceeași loterie și și-au găsit sufletul pereche printre cele o mie de femei întâlnite în decursul vieții. Chiar sunt toți atât de norocoși sau conceptul ăsta de suflet pereche e puțin depășit?
Și astăzi, când internetul ne conectează instant cu tot globul, suntem norocoși. Dar bunicul meu a avut foarte mult noroc că sufletul lui pereche trăia la câteva sate distanță. Și bunicul tău la fel. Tu nu existai astăzi dacă străbunicul tău nu-și găsea sufletul pereche pe o rază de câțiva kilometri în jurul satului natal. Îți dai seama ce noroc pe străbunicul tău? Din toate femeile din lume, sufletul lui pereche trăia în satul vecin.
Uite, dacă încă nu te-ai prins că nu e există un asemenea noroc, îți promit că următoarea femeie cu care vei avea o relație de durată va fi sufletul tău pereche. Da, vei întâlni pe altcineva, vei trece iar prin momentele acelea de la începutul relației când simți că te-ai îndrăgostit, vor veni iar momente când totul în viață va fi roz.
E posibil să te căsătorești iar și chiar să faci copii. Și e posibil să divorțezi iar. Și să o iei de la capăt. Și să întâlnești iar pe cineva, să descoperi că e sufletul tău pereche, și să ajungi să te îndrăgostești iar, și să trăiești iar clipe frumoase.
De câte ori? De câte ori se va întâmpla. Astăzi s-a terminat un capitol din viața ta. Vor urma altele, mai bune sau mai rele, asta ține doar de tine. Ce simți astăzi pentru fosta ta soție, peste ceva timp vei simți pentru o altă femeie.
Nu există un singur suflet pereche. Există mai multe. De fapt, noi oamenii, ne schimbăm, evoluăm. Când vom împlini 60 de ani vom fi foarte diferiți de felul în care eram la 20 de ani. E posibil ca sufletul nostru pereche să nu se dezvolte ca noi, să nu evolueze în direcția noastră. E greu să avem același suflet pereche toată viața.
Pe lângă asta, niște oameni foarte deștepți au descoperit ceea ce se numește Efectul Coolidge, despre care am vorbit în articolul de aici. Efectul Coolidge ne spune că noi, bărbații, ne pierdem apetitul sexual dacă suntem în situația de a face sex cu aceeași femeie pe termen lung, și ne revine apetitul atunci când apare o altă femeie.
Reciproca e valabilă și la femei, dar într-o măsură mai mică. Practic, niște cercetători au descoperit că noi nu prea am fost concepuți pentru a trăi toată viața cu aceeași femeie. Am citit de mai multe ori studiul și nu zice nimic de suflete pereche alături de care să trăim fericiți până la adânci bătrâneți.
Ce vreau să înțelegi din toate ăstea? Da, fosta ta soție a fost sufletul tău pereche, dar la fel va fi și viitoarea ta soție. Sau viitoarea ta prietenă, sau următoarea cum vrei tu să-i spui. Legătura pe care ai simțit-o cu fosta soție o vei simți și cu altcineva.
Dacă astăzi spui că nu vei mai putea iubi pe nimeni cum ai iubit-o pe ea, îți garantez eu că nu ești realist. Viața e lungă, complicată, te-a făcut să suferi și te va mai face să suferi, dar îți va oferi și clipe frumoase. Vei întâlni persoane interesante, femei frumoase, clipe distractive și te vei îndrăgosti din nou.
Nu te mai gândi la fosta ca la cea mai mare pierdere a vieții tale și așteaptă puțin să vezi ce ți-a rezervat viața. Asigură-te doar că te și pregătești pentru ce-ți va oferi viața, să nu te ia prin surprindere.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!