Ce ai de făcutFii bărbat!Status quo

Nu o mai urmări pe rețelele sociale!

nu o mai urmări pe rețelele sociale, treci peste divorțNu ai nevoie de mine să îți spun să nu intri pe pagina de facebook a fostei soții din cinci în cinci minute. Și totuși, de ce o faci?
Pentru că speri să găsești acolo indicii că suferă și ea la fel ca tine. Și ce găsești de multe ori? Filme cu pisici. Cum vine asta? În clipele ăstea de suferință ea pune filme cu pisici? Păi, da, pune. Dacă tu suferi nu înseamnă că și ea suferă. Și când ajungi să realizezi asta, doare. Doare rău.
Orice postare a ei în care nu își anunță tristețea e ca un cuțit întors în rană, pentru că tu abia ești capabil să funcționezi ca un om normal, iar ea distribuie bancuri pe facebook.
Și totuși, e posibil să ai noroc și să găsești ce ai căutat. Poate a postat aseară cincisprezece melodii de dor și jale din repertoriul lui Guță (nu te lua de mine, tu ai ales-o). Ce înseamnă asta? Că suferă, normal!
Și totuși, dacă ar vrea să se împace cu tine, te-ar căuta. Poate doar suferă că s-a terminat totul deși cândva avea speranțe mari de la relația voastră. Poate suferă că trebuie să o ia de la capăt. Cine știe de ce suferă exact, dar dacă ar fi suferit după tine, te-ar fi căutat.
Hai să-ți zic ceva și mai frumos. E posibil ca tristețea să nu fie afișată pentru tine. În ziua de astăzi, dacă o femeie postează pe facebook că e tristă sau supărată, e asaltată de cavaleri pe cal alb care sar în apărarea ei și îi dau atenția mult dorită de ea. Sau e posibil să caute atenția unui cavaler anume, dar tot nu mă refer la tine.
E imposibil să nu ai în lista de prieteni o fată sau femeie care ar face orice pentru puțină atenție din partea bărbaților. Când vezi că-și declară tristețea pe facebook, fă puțină muncă de cercetare: câte like-uri de la bărbați primește? Câți triști comentează la postarea ei întrebând-o ce a pățit? Gândește-te că mulți nu vor comenta pe facebook ci îi vor trimite mesaj privat.
Realitatea e că dacă tu postezi că ești trist, te sună mătușa de la Bacău să se asigure că ești bine. Când fosta ta soție, care între timp are status la facebook că e singură, sau într-o relație complicată, postează propria suferință, se vor găsi foarte mulți triști care o vor aborda. Triști ce vor încerca să îi intre în grații, sperând să îți ia locul în patul ei, că doar nu crezi că o fac pentru că le pasă de suferința ei. Să fim serioși.
Într-un final, ce faci dacă cele cincisprezece manele de dor și jale nu sunt pentru tine? Nu mai bine îți vezi tu de treaba ta? Nu mai bine aștepți să te caute ea. Pentru că știi ceva? Dacă vrea să comunice cu tine, te va căuta. Nu va spune că îi e dor de tine, dar va găsi o soluție să deschidă o conversație. Va găsi un motiv să ajungeți să comunicați iar. Trebuie doar să o lași.
Acum, hai să continuăm. Și pentru că nu e momentul tău norocos, e posibil să vezi pe facebook că a fost aseară în club. Nu a putut să plângă după tine pentru că i-ar fi curs machiajul, dar sunt sigur că și ea a suferit la fel ca și tine. Cum te simți? Te bucuri că ai aflat asta? Te-a ajutat să o vezi că nu suferă deloc? Întrebarea asta are două răspunsuri, ambele corecte.
Și dacă totuși o urmărești pe rețelele sociale, e posibil să ajungi să suferi. E dureros să vezi că fosta ta soție iese în club să petreacă imediat după despărțire. Dar, în același timp, e un moment care te poate trezi la realitate. Poate e nevoie să realizezi și tu că s-a terminat totul. Poate ai nevoie de un moment ca ăsta pentru a înțelege că nu are rost să te mai uiți în trecut și trebuie să îți vezi de viitor.
Indiferent dacă te ajută sau nu, te va face să suferi, așa că vezi-ți de treaba ta și nu mai intra pe facebook să vezi ce a mai făcut ea. Nu zic să îi dai block, deși te-ar ajuta. Doar șterge-o de la prieteni și lasă-ți viața să continue.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!