Ce ai de făcut

De ce timpul liber e cel mai mare dușman al tău

de ce timpul liber e cel mai mare dușman al tău, treci peste divorțCa bărbat ce divorțează, e bine să te ferești de timpul liber. De ce? Pentru că îl vei folosi să devii analist. Știu că vrei să analizezi tot ce s-a întâmplat, știu că vrei să afli ce a mai făcut fosta, ce a mai zis fosta, vrei să intri în mintea ei să vezi dacă se mai gândește la tine, dar nu așa treci peste un divorț.
Și oricât de puternic emoțional ai fi, te asigur că tot pe drumul analizei amănunțite și a plânsului de milă te vei duce. De ce? Pentru că e greu, pentru că e o rană mult prea recentă și mult prea adâncă să nu o iei în considerare.
Și atunci, logic ar fi să ne autoimpunem să nu ne mai gândim la ce s-a întâmplat. Da, de parcă asta ar funcționa vreodată. Să fim serioși, când vom avea cinci minute libere, ne vom aduce aminte de fosta soție, de parfumul ei, de felul în care își dădea părul după ureche, de excursia la munte de acum 2 ani. De tot ce ne macină și nu ne dă voie să trecem peste divorț.
Și ce facem? Ne asigurăm că nu avem cele cinci minute libere. Trebuie să fim ocupați de dimineață până seara, astfel încât să nu ne permitem nici o clipă în care mintea să pornească pe vechiul drum al despicării firului în patru.
Seara, la culcare, dacă nu cazi în pat frânt de oboseală și adormi în secunda imediat următoare, atunci tocmai ai găsit timp să te gândești la fosta soție. Tocmai ai găsit timp să analizezi ce greșeală ai făcut pe 23.04.2014 la ora 19, când ai supărat-o cu ceva, și nu ți-a vorbit două zile. Felicitări, sunt sigur că te ajută mult!
Și ca să ne înțelegem clar, asta nu este o rezolvare a problemelor tale. Nu vei rezolva nici o problemă dacă o ignori. Ceea ce reușim să facem este să trecem peste perioada cea mai grea, cea de imediat după divorț, pentru că nu e cea mai bună perioadă pentru a lua decizii.
Indiferent cât de ocupat ai fi, nu înveți nimic din divorțul ăsta ignorându-l. Nu te vei dezvolta ca om astfel, cum nu vei scăpa de sentimentul că nu ești destul de bun. Tot ceea ce faci este să amâni totul pentru clipa când te vei simți mai bine.
Tot timpul am spus că durează mult să treci peste un divorț și nu ar trebui să te grăbești. De ce? Pentru că la început vei avea parte doar de suferință. Crezi că deciziile pe care le iei acum sunt cele mai bune? Nu mai bine aștepți să-ți mai revii puțin și apoi să analizezi totul la rece?  
După ceva timp, când simți că ești împăcat cu ceea ce se întâmplă, poți începe să analizezi ce s-a întâmplat și unde a greșit fiecare. Când e momentul ăsta? Când accepți ideea că treci printr-un divorț.
Nu trebuie să vezi totul în alb și nu trebuie să vezi totul în negru. Dacă accepți situația așa cum e, ești pregătit să te schimbi. Dacă accepți că treci printr-un divorț, că nu va mai exista nici o relație între tine și fosta soție și că vei fi singur, atunci aș zice că ai trecut de primul stadiu și ești pregătit să vezi ce te-a adus în situația asta.
Până în momentul acela, nu-ți acorda timp liber. Nu-ți lăsa timp în care mintea să zburde fără control. Te-ai gândit la un job part time? La o mică afacere după program? Știi ce poți face din banii rezultați din part-time-ul acela? Fix ce îți face ție plăcere! Știi cărțile acelea cumpărate și pe care nu ai avut niciodată timp să le citești? Spor la citit! Te poți plimba prin oraș ore întregi? Perfect, drum bun!
Va veni și timpul analizei cât de curând. Momentan fă ceva astfel încât să ajungi extrem de obosit acasă și singura ta opțiune este o mini-comă până dimineață, atunci când o vei lua de la capăt.  

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!