Ce ai de făcutInfidelitateStatus quo

Vei mai putea vreodată să ai încredere într-o femeie?

vei mai putea vreodată să ai încredere într-o femeie, treci peste divorț
Dacă ai crezut orbește în fosta ta soție și așteptările ți-au fost înșelate, atunci cu siguranță astăzi ai o reticență în a oferi încredere unei alte femei. Cât durează neîncrederea asta? Până când devii mai înțelept.
Durează până în ziua în care ajungi să accepți cu adevărat ceea ce ți s-a întâmplat, ziua în care accepți că e posibil să ți se mai întâmple o dată același lucru și ziua în care o să te uiți la tine și vei recunoaște că dacă vei păți din nou acest lucru nu vei muri, nu e un capăt de drum, ci doar o vei lua încă o dată de la capăt.
De fapt, asta va fi una din zilele cele mai frumoase din viața ta, ziua în care realizezi că un divorț nu te-a doborât, că ți-a fost greu, nu imposibil. Ziua în care te declari învingător, în care nu îți va fi frică de un alt divorț pentru că știi că ești mai puternic decât el.
În mod normal, e foarte greu să mai ai încredere într-o femeie dacă ai fost înșelat, dar nici asta nu e viață. Nu cred că visul tău din copilărie a fost să rămâi veșnic singur din cauză că o femeie ți-a înșelat încrederea la 30 de ani. Nici nu poți să stai mereu cu frica de a fi înșelat din nou, nici să îți transformi viața într-un film prost cu spioni în care tot încerci să vezi ce face persoana cealaltă.
Și mai știi ce cred? Cred că sunt femei printre noi care merită absolut tot respectul și toată încrederea noastră. Femei care vor primi încrederea ta și o vor transforma în ceva extrem de frumos. Dar știi care e defectul lor? Că arată exact ca cele care la un moment dat vor ajunge să îți înșele încrederea.
Sper să mă înșel, sper să descopăr formula magică, dar cel puțin astăzi, nu cred că poți deosebi femeile de încredere de cele care peste un an, doi, zece te vor face să regreți că ai crezut în ele. Cred că există semne care le descalifică pe unele din ele, dar sunt convins că există și femei care nu îți vor da nici un semn înainte să te înșele, așa cum există femei care nu ți-ar înșela niciodată încrederea.
Și cum soluția nu este să devii paranoic și să stai ca pe ace pentru următorii 40 de ani, cel mai bine te deștepți. Ce înseamnă asta? Să înveți la ce să fii atent și de ce să te ferești când îți alegi partenera, dar după ce ai ales-o va trebui să îi oferi încrederea pe care o așteaptă. Și dacă tot te deștepți, învață și ce semne îți dă o femeie când începe să te înșele.
Și totuși, femeia de lângă tine merită încrederea ta absolută? Nu prea cred! De fapt, la început, nimeni nu merită încrederea ta, cum nici tu nu vei merita încrederea ei! Dar i-o vei acorda pentru că alternativa e sumbră. Da, ar trebui să o faci pentru tine, nu pentru ea, pentru că e groaznic să stai la 10 seara să te întrebi dacă ea chiar s-a culcat sau tocmai pleacă în club cu prietenele ei.
Și îmi pare rău să te anunț că e posibil să oferi încrederea ta unei persoane care nu merită, dar divorțul prin care treci are și el unele avantaje. De exemplu, astăzi sunt trecut de 30 de ani și simt că într-un final am ajuns să gândesc cu creierul și nu cu alte părți ale corpului. Deși dorința este deseori mare, creierul a devenit capabil să spună stop atunci când simte că ceva nu este în regulă.
Cum un divorț are avantajele lui, vei ajunge să înveți și tu la ce să fii atent la o femeie înainte și după ce i-ai acordat încrederea ta. Și pentru că sunt foarte multe criterii de luat în considerare, nu le voi detalia aici, voi da doar un singur exemplu: respectul de sine. Așa cum scriu foarte des aici, trebuie să înveți să te respecți pe tine însuți. Ce treabă are asta cu încrederea acordată ei?
O femeie, chiar și una care nu dă doi bani pe loialitate, nu își va înșela soțul dacă îl respectă. Ca să te respecte pe tine, este esențial ca tu să te respecți pe tine. Deci va fi mai greu să te înșele.
Și partea cea mai bună abia urmează. Respectându-te pe tine însuți, vei simți când ea nu te mai tratează cu respect, și atunci te vei hotărî singur dacă te desparți de ea (pentru că nu văd motivul unei relații cu cineva care nu te mai respectă), sau faci cumva să îi recâștigi respectul.
Oricum ai spune-o, dacă a trecut testele tale, acordă-i toată încrederea ta pentru că te asigur că dacă se va întâmpla ceva rău, vei vedea atâtea semne încât cu siguranță nu vei mai fi luat prin surprindere ca prima dată. Și oricum, nu ai de ales!

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

3 comentarii la „Vei mai putea vreodată să ai încredere într-o femeie?

  1. Laurențiu, într o femeie poți avea încredere 90 % dacă ești cea mai buna oferta pentru ea Dacă altul ca tine nu poate găsi. Dacă acea femeie are botox, silicoane, tatuaje ținute provocatoare poți avea încredere doar 10%.Pentru ca acesta sunt semnale de libertinaj nu de relație de lunga durata. Dacă acea femeie vine dintr o familie dezorganizata mai poți avea încredere 1%, pentru ca prima forma de învățare este imitația.

  2. Zero la sută încredere în femeie,dar 100% respect pentru o femeie.
    Încrederea o am în mine și nu-i de dat nimănui! Dacă tot gândesc cu creierul,de ce să nu și iubesc și relaționez cu el?!
    Am încredere în mine,dar ei îi arăt ce vrea să audă și-i spun ce are nevoie să știe.

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!