Fii bărbat!Infidelitate

Ai încredere deplină în soție? Nu trece cu vederea semnele infidelității!

ai încredere deplină în soție, nu trece cu vederea semnele infidelității, treci peste divorțAici nu-ți spun să fii gelos! Oricum ai defini-o, gelozia e rea. E o prostie, care nu face nimic altceva decât să te macine pe interior. Care nu te lasă să dormi nopțile, care te face să trăiești cu o frică obsesivă că femeia ta nu îți este fidelă.
În primul rând, femeia ta nu e chiar femeia ta, că sclavia a fost abolită de mult. Dorința asta de a o poseda pe soția ta este puțin bolnavă și ar trebui vorbit cu un psiholog. Cu timpul vei ajunge să te împaci cu ideea că femeia nu este a ta, este doar rândul tău. Bucură-te de ziua de azi.
În al doilea rând, nu te poți folosi de gelozie ca să previi o eventuală infidelitate. Nu are rost să îi interzici să iasă la un suc cu prietenele, sau să stea peste program la serviciu sau să vorbească cu cineva anume. De ce?
Pentru că dacă o femeie va vrea să te înșele, te va înșela, și nu prea ai ce preveni tu. Bine, poți să devii bărbatul ideal pentru ea și să fii cel mai atractiv bărbat din viața ei. Dar nici așa nu poți fi sigur că nu te va înșela.
Ce poți face? Poți să te împaci cu gândul că dacă va vrea să te înșele, orice femeie te va înșela. Poți să prinzi încredere în tine știind că ea este cea care are de pierdut în cazul ăsta. Poți să îți vezi de viață fără să fii obsedat de ce se poate întâmpla. Dar nu trebuie să fii prost.
Ce vreau să spun prin asta? Nu fă din infidelitate o obsesie cât timp nu poți face mare lucru să o previi, dar nici nu te închide în lumea ta și începe să ignori semnele infidelității.
Poți să ai grijă cum îți alegi partenera, poți să ai grijă să menții atracția dintre voi, și poți să te dezvolți ca bărbat atât de mult încât ar fi proastă să riște să te piardă.
Ghici ce? Chiar și în cazul ăsta, vor fi femei care se vor risca. Din varii motive, prea puțin importante. Ideea e că dacă e să se întâmple, se va întâmpla și nu are rost să te stresezi cu asta. Adică nu-ți bate capul căutând semne de infidelitate, dar când apar, nici nu le ignora.
Pentru că dacă vei simți că ceva nu este în regulă, atunci va trebui să o verifici. Opusul geloziei nu e ignoranța, e încrederea în sine. Ideea conform căreia ar trebui să îi oferi soției tale încredere oarbă, e doar ignoranță. Știu că sunt radical acum, dar nimeni nu merită încredere oarbă, nici măcar tu.
Trebuie să îi oferi încredere soției, dar când instinctul îți spune că ceva nu este în regulă, e timpul să verifici ce se întâmplă. Nu poți trăi cu frica de a fi înșelat, dar nici nu e bine să trăiești cu capul în pământ, ca struțul.
Nu spun să o confrunți cu situația, să faci scandal, sau să începi să îi dai ultimatumuri. Dacă, de exemplu, simți că este din ce în ce mai rece cu tine și începe să stea din ce în ce mai mult peste program, e timpul să fii puțin mai atent la comportamentul ei.
Poți începe prin a asculta foarte atent ce spune despre faptul că stă peste program. Sunt neconcordanțe în ceea ce spune? Dacă ai impresia că nu e sinceră, atunci e o problemă. Motivul invocat ți se pare că nu este extrem de bun? Verifică-l.
Nu știu exact situația ta. Fiecare om e diferit și fiecare relație e diferită, dar caută răspunsuri. Probabil că nu voi fi foarte popular pentru ce voi spune acum, dar îmi asum. Cât timp ea nu știe că o urmărești, și nu încalci legea, nimic nu ar trebui să stea între tine și adevăr.
Și cum sunt mulți români plecați în afară care citesc acest blog, nu pot ști legislația din fiecare țară. În plus, sunt multe detalii care trebuiesc cunoscute, precum pe numele cui este abonamentul de telefonie, pe numele cui este mașina, al cui este laptopul, și multe altele care trebuiesc discutate cu un avocat.
Dar, dacă legea îmi permite, nu aș avea nimic împotrivă să îi citesc mesajele de pe telefon, să îi urmăresc mișcările, să mă asigur că este acolo unde spune că este și că este cu cine spune că este.
Dacă descoperi că îți este loială, perfect. E clar că doar ți s-a părut. Încetează imediat să o urmărești și oferă-i mai multă încredere decât până acum.
E bine de analizat și de ce instinctul ți-a jucat farse. Poate ești puțin nesigur pe tine, poate nu știi să judeci corect nivelul ei de atracție. Vei găsi cu siguranță ceva de lucrat la tine.
Dacă vei descoperi că te înșeală, atunci e simplu. Toți am vrea să credem că soția noastră nu ar face niciodată asta, dar uneori viața bate filmul. În cazul ăsta spui adio. Fără explicații, fără confruntări, fără circ și fără drame.
Nu cred că asta e gelozie, cât timp nu o faci din frica de a o pierde. Nu confund frica de a o pierde cu faptul că nimeni nu merită încrederea mea deplină.
De fapt, gelozia este doar frică și nesiguranță. Atunci când motivele tale nu țin de frică, nu cred că e vorba de gelozie.
Nu poți să îi interzici unei femei să iasă la un suc cu prietenele ei. Dar dacă știi că acele prietene sunt o influență negativă asupra ei, îi poți spune că tu nu vrei să fii într-o relație cu o femeie care iese la suc cu acele prietene.
Ea este liberă să facă ce vrea. Tu, în schimb, trebuie să fii dispus să spui adio dacă ea se duce la acel suc. Pur și simplu pentru că nu-ți dorești genul acela de relație. Ești gelos dacă faci asta? Nu, ești doar foarte clar în ceea ce vrei.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Ai încredere deplină în soție? Nu trece cu vederea semnele infidelității!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!