GreșeliStatus quo

Nu ți-a cerut sfaturi, a vrut doar să o asculți!

nu ți-a cerut sfaturi, a vrut doar să o asculți, treci peste divorț
Am mai scris aici femeile sunt diferite de bărbați. Ai fi descoperit asta și dacă ai fi citit ”Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” de Dr. John Gray. Dar cum nu ai făcut-o, ți-o zic din nou, mai jos.
Uite un exemplu de rutină. Îți vine soția de la serviciu și e supărată. Șeful ei cel nesimțit iar a pus-o la muncă grea în timp ce pe colega X a menajat-o. Îi spui același lucru pe care i-l spui zi de zi, să-și caute de muncă în altă parte. Și ce face ea? Răbufnește în plâns. 
Adio seară liniștită, adio armonie în casă. Bun venit scandal! Că doar e vina ta că șeful ei e un tâmpit, că doar e vina ta că ea stă la același job de atâția ani, de parcă e vina ta că ea nu ia niciodată atitudine în fața lui să îi spună în față ce o deranjează. Nu, astăzi, tu ești personajul negativ. Că-ți faci soția să plângă. Nesimțitule.
Și uitasem. Aveai chef și de ceva sex în seara asta. Schimbare de planuri, nu se va mai întâmpla. Norocul tău e că întotdeauna există și luna viitoare!
Și te refugiezi iar în lumea ta, cu privirea aceea frustrată de bărbat ce nu înțelege ce se întâmplă și se împacă cu ideea că femeile sunt nebune și nu ai cum să le înțelegi nici dacă faci Master la Sorbona.
Și totuși, tu nu ai întrebat-o dacă ea vrea sfatul tău. Tu i l-ai dat. Pentru că atunci când tu ai o problemă, aștepți un sfat de la prietenii tăi. Aștepți să găsești calea spre o rezolvare. Altfel, de ce te-ai plânge lor, dacă nu ca să primești un sfat?
Dar, conform lui Corey Wayne (citește „How to be a 3% man”), tot ce trebuia să faci ca să nu-ți strici seara era să îi pui următoarea întrebare: „vrei să îți dau sfaturi sau vrei doar să te ascult?”.
Și după ce ai fi primit cu stupoare răspunsul că vrea doar să o asculți, ai fi văzut un lucru: femeile sunt ființe emoționale. Pentru femei e foarte important ceea ce simt despre un lucru. Da, e important să rezolve și problema, dar în primul rând au nevoie să-și spună păsul ca să nu mai simtă aceea frustrare.
Femeile își rezolvă problemele vorbind despre ele. Femeile chiar se simt mai bine doar pentru faptul că ți-au spus ce probleme au, iar tu chiar le-ai ascultat. Știu că ți-e greu de crezut, dar și lor le e greu să înțeleagă de ce atunci când tu ai o problemă te refugiezi în camera ta și nu vrei să vorbești cu nimeni. 
Și nu e important să înțelegi de ce se întâmplă asta. Contează să înțelegi că se întâmplă. Contează să înțelegi că suntem diferiți și nu căutăm aceleași lucruri. Acolo unde tu cauți o soluție, ea caută înțelegere. Ea caută să scape de emoțiile care o macină pe loc. 
Și cel mai important, ea caută să îi arăți că-ți pasă de ceea ce simte. Nu să-i rezolvi problemele. Nu e proastă, știe că ar trebui să își caute de muncă în altă parte. Dar nu asta e important pentru ea astăzi. Pentru ea e important ceea ce simte acum. Asta e problema cu care se confruntă pe loc. Și acea problemă o rezolvi lăsând-o să vorbească despre ea.
Și da, dacă vrei să-i arăți că o iubești, fă-ți timp și ascult-o. Lasă declarațiile de dragoste că acelea nu valorează nimic. Taci și ascult-o. Arată-i că-ți pasă de ceea ce simte în acel moment. Și încearcă să să o faci să-ți spună fiecare lucru care o supăra. 
Toate astea le faci până o auzi spunând ceva de genul ”mă bucur că am purtat conversația asta”, sau ”acum mă simt mult mai bine, mulțumesc că m-ai ascultat”. Sau ceva să-ți dea de înțeles că a spus tot ce avea pe suflet.
Și da, acum vei putea iniția sexul acela pe care îl așteptai și vei vedea cum e atunci când nu o doare capul. Dar asta nu ți-am zis-o eu.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!