Fii bărbat!GreșeliStatus quo

Lasă naibii trotineta aia în pace!

lasă naibii trotineta aia în pace, treci peste divorț
În viața de zi cu zi sunt înconjurat de corporatiști. Foarte interesant mediu. Un youtuber pe care îl apreciez foarte mult, Coach Red Pill, a spus la un moment dat că cei mai agresivi bărbați din lume poartă costume la serviciu.
Și sunt de acord cu el. Sunt multe exemple de bărbați puternici, lideri înnăscuți, de la care ai multe de învățat. Și da, cred că agresivitatea e o calitate, cât timp nu vine din frică. Și nu uita că agresivitatea nu e neapărat fizică. 
Dar mediul ăsta e exact ca o stână. Ai 3-4 câini și 500 de oi. Doamne, dar multe oi mai sunt!
Pe lângă cei câțiva lideri buni pe care îi recunoști imediat, restul sunt bărbați slabi. Și se poate spune multe despre ei. Mulți vor spune că sunt doar buni executanți, dar nu-i chiar așa. 
Sunt bărbați cu multe calități. La prima vedere, sunt foarte inteligenți și foarte responsabili. Dar nu sunt bărbați. Unii îmi dau impresia unor copii speriați, alții îmi par tipicul bărbaților însurați cu o femeie care-i domină. 
Iar eu? Eu nu mai suport să văd atâtea trotinete. Electrice sau clasice, închiriate sau proprietate personală, sunt peste tot. Și nu am nimic cu tinerii care le folosesc ca pe o distracție. E foarte posibil să fie distractive.
Dar nu mai vreau să văd bărbați între 25 și 35 de ani care folosesc trotineta ca pe un mijloc de transport. 
Nu-mi pasă cât de eficientă e. Nu-mi pasă că faci cu 10 minute mai puțin până la birou decât ai face cu metroul. Nu-mi pasă că e posibil să te distrezi. Ești penibil și nu ești bărbat.
Un bărbat pe trotinetă nu va fi niciodată masculin. Nu va emana testosteron, nu va întoarce priviri. Nu cred că există femei care să se umezească la vederea hipsterilor ăștia. Și e trist.
Nu mai țin minte unde am auzit asta, dar cineva spunea că în SUA, acum 50 de ani, la împlinirea vârstei de 18 ani, tatăl tău îți ținea un speech de îmbărbătare, după care mai pe față sau nu, te dădea afară din casă. Și cumva, trebuia să îți iei viața în propriile mâini.
Un al doilea prag, tot acea persoană spunea, era la 25 de ani, când trebuia să ai deja un job bun și o casă a ta în care să poți aduce o femeie cu care să creezi o familie. Astăzi? Astăzi la 25 de ani mulți încă mai sug de la sânul mamei.
Acum 20 de ani încă se mai făcea armata. Te lua statul de acasă cu forța și te învăța să fii bărbat. Astăzi, nu te mai învață nimeni. Astăzi te mai descurci și singur.
Și într-un final, vreau să povestesc o discuție pe care am auzit-o pe stradă. Grup de 4 oameni, mergeau toți în aceeași direcție cu mine. Un tip spune ceva de fratele lui, care nu era de față. Ce mi-a plăcut maxim a fost reacția prietenei sau soției lui, reacție pe care o redau fără să aibă nevoie de nici un comentariu.
”Frate-tu? Lasă-mă și cu frate-tu! Eu i-am zis de mai multe ori, Marcele (nu e numele real), dacă vin rușii peste noi să ne invadeze, stai tu mai bine aici și fă-mi niște cartofi prăjiți și lasă că mă duc eu la război, că avem mai multe șanse așa.”
Doamnelor și domnilor, mi-am încheiat pledoaria.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

2 comentarii la „Lasă naibii trotineta aia în pace!

  1. Laurențiu, eu cred ca acest fenomen este o consecință directa a evoluției tehnologiilor. Datorita lor totul este mai ușor și maturizarea unui om întârzie… Cei din generația mea făceau armata , Se angajau la o întreprindere sau făceau o facultate locuind în cămin….si erai obligând de greutățile vieții sa te organizezi cât mai rapid. Acum am observat ca oamenii nu mai știu nici sa schimbe o roata la mașină. În momentul în care fac pana merg asa pana la următoarea Vulcanizare și fac cauciucul praf. Sunt aplicații pe telefon prin care îți comanzi mâncare acasă, mașini care ți spala hainele și vasele etc. etc. Aaa.. era sa uit de saloanele de masaj erotic și de altele de genul.

    1. Paul, cred ca barbatilor din ziua de azi nu le mai pasa daca sunt vazuti ca niste copii mici care plang dupa mami sau daca sunt vazuti ca niste barbati. Oricum nu inteleg importanta masculinitatii.

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!