Fii bărbat!ÎmpăcareInfidelitate

Ce se întâmplă atunci când îți ierți soția de dragul copiilor?

ce se întâmplă atunci când îți ierți soția de dragul copiilor, treci peste divorț
Mesajul de mai jos este primit de la un cititor din Spania. A trebuit să-l corectez pentru că era greu de citit, de aceea am rugămintea ca atunci când trimiteți mesaj, să scrieți cât mai corect, ca să pot posta mesajul original.
”Povestea mea, care doream sa fie doar un vis urât, de fapt nu este povestea mea, ci este despre Ea, mama copiilor mei. Ce a făcut și cum a reușit să dărâme o casă.
Problemele au început în anul 2017. Pe când eu îmi vedeam de munca mea, afacerile mele, ea a cunoscut pe altcineva pe Facebook și s-a îndrăgostit. Am simțit lucrul acesta, dar nu imediat, cam după 2 luni. Se întâmpla în iulie sau august 2017. 
S-a scuzat că era singură acasă, se plictisea și a intrat pe Facebook, unde a cunoscut pe cineva. I-am spus că așa ceva nu e normal, cum poate să facă așa ceva. Dar nu știam că îl iubea. Eu vorbeam cu ea, dar ea nu mă auzea. Mi-a promis atunci că rupe legătura cu el.
Am crezut-o ca un prost, să spun așa, și am trăit în minciună. Am intrat în depresie și mergeam foarte des la spital, până să aflu ce am.
Să nu o lungesc prea mult, relația asta cu el a durat cam 2 ani până în mai 2019. El era în Belgia și România cu familie și copii, pe cand ea, noi, eram în Spania. L-a sunat de față cu mine să-i ia bilet de avion să plece după el. Că ea lasă tot, copii, pe mine, mă înțelegi.
Atunci am decis să nu mai stau cu ea. I-am zis că dacă nu se potolește o părăsesc, și nu a interesat-o. În mai 2019 am plecat în România. În timpul acesta mă tot suna, trimitea mesaje pe Whatsapp. Nu vorbeam cu ea, ne despărțisem.
Am stat în România maxim două luni, după care m-a sunat să-mi spună să vin că mă iubește, că a greșit, că avem copii împreună, etc. Și adevărul e că m-am gândit la copiii mei. Eu consider că familia este pe primul loc. Bani se mai fac, dar familia? 
Am revenit în Spania de comun acord cu ea. A recunoscut că m-a mințit dar nu s-a culcat cu el. Eu i-am spus încă din țară, dacă poți să fii naturală, să nu mă mai minți și să fii sinceră, vin și începem de la zero. Mi-a promis că așa va fi.
La 1 iulie am venit în Spania, în august s-a culcat cu un alt bărbat, un spaniol mai mic decât ea ca vârstă, cunoscut la barul la care lucra ea. Se sărutau acolo, până ea s-a dus la ușa lui atunci când soția lui nu era acasă.
Am suferit ca un prost. I-am dat prea multe șanse la femeia asta, mama copiilor mei, și ea a dărâmat casa. De ce? Pentru că așa a vrut ea. Nu a existat nici un motiv. Dar ea poate să scoată 10.000 de motive sau minciuni.
După 23 de ani împreună, cu copii, femeia s-a culcat cu un alt bărbat. Bine, pot fi mai mulți. Eu am decis să nu mai stau cu ea, pentru că nu se poate trăi cu o persoană care nu te mai iubește, căruia nu-i pasă de tine. 
Am să-mi ajut copiii toată viața. Într-o zi, cred că va realiza că și-a dărâmat familia. Dumnezeu să se îndure de ea. Sincer, îmi pare rău, dar ce să fac, asta a vrut, asta a găsit.
Și femeile, și bărbații, trebuie să pună familia, adică pe ei împreună cu copiii lor pe primul loc, pentru că viața este scurtă și plină de necazuri.”
Nu mi-a dat detalii despre relația lor, să vedem unde a greșit, a vrut doar să-și spună povestea, să o citească și cei care sunt în situația lui. Eu am mai scris de ce nu e bine să o ierți de dragul copiilor, dar hai să ne uităm la situația lui.
În primul rând Marcele (nu e numele real), cu depresia nu e de glumă. Dacă ai încă această problemă, nu ne jucăm cu ea. Trebuie neapărat să vorbești cu cineva specializat pe problema asta, ori în Spania, ori în România. Divorțul nu e un moment bun pentru cei ce suferă de depresie. Există psihoterapeuți care fac asta prin telefon, dacă vrei, îți pot recomanda pe cineva.
În altă ordine de idei, sper că măcar acum ai înțeles că dacă ierți o infidelitate, se va repeta. De ce? Pentru că nu există repercusiuni. Probabil ea și acum crede că o vei ierta. De ce? Pentru că ai mai făcut-o de două ori. De ce nu ai face-o și a treia oară. 
Nu e ca și cum crede că te respecți, ca om. Nici ea nu te respectă ca om. Ea își sună amantul de față cu tine să o ia la el, și tu o ierți. Crezi că va fi atrasă vreodată de cineva ce face asta? 
De ce te-a înșelat așa de repede, la o lună după împăcare? Pentru că împăcarea i-a arătat că nu te respecți deloc. De ce te-ar respecta ea? Ți-a promis că nu te minte și totuși a făcut-o? Păi ți-a mai promis și mai demult, și ai iertat-o.
Dar cel mai important lucru acum urmează. Sunt perfect de acord că și bărbații, și femeile trebuie să pună familia și copiii pe primul loc. Dar tu crezi că le-ai făcut un bine? Copiii învață de la voi ce înseamnă o relație. Crezi că ei au avut ce învăța în ultimii doi ani?
Tu vrei ca fiul/ fiii tăi să învețe că e în regulă să ierți o femeie care te-a înșelat? Tu vrei ca fiica/ fiicele tale să învețe de la voi că e ok să-și înșele soții? Și că nu vor exista repercusiuni pentru asta?
Și nu e vorba doar de înșelat aici. Dar nu te cred dacă-mi spui că relația voastră din ultimii ani a fost perfectă. Că a fost ce îți dorești și pentru copiii tăi. Nu cred că ai avut o relație sănătoasă cu o femeie care avea un amant, chiar dacă doar pe internet.
Rolul vostru ca părinți e să le arătați cum arată o relație sănătoasă. Iar pe lângă dragostea pe care le-o arătați lor, ei trebuie să vadă că și voi vă iubiți pentru că asta vor face și ei mai târziu, în propriile relații. 
Realizez că femeia pe care ai luat-o de soție nu e de calitate, dar va trebui să-ți găsești o altă soție, iar copiii vor vedea acea relație și o vor imita mai târziu. Va trebui ca noua soție să joace puțin și rolul de mamă pentru ei. 
Ce crezi că au simțit copiii tăi când au auzit-o pe ea că e dispusă să-i abandoneze, că vrea să plece la amant? Dragoste maternă? Ei nu au mamă, și sunt pline cabinetele psihologilor de copii crescuți în astfel de medii. Oameni care au 40-50 de ani și încă nu au trecut peste frica de abandon, peste faptul că nu au fost iubiți în copilărie.
Va trebui să le găsești o altă mamă, și să le arăți cum arată o relație sănătoasă, cum arată o soție iubitoare și un bărbat puternic. În cele mai multe cazuri, copiii fac exact ce văd acasă, la părinți.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

4 comentarii la „Ce se întâmplă atunci când îți ierți soția de dragul copiilor?

  1. Bună dimineața! Cândva în copilărie un om bătrân și hâtru mi a spus ceva ce nu voi uita toata viata. „Poți fi mareșal sau profesor universitar, dacă ești fraier la femei tot fraier te numești.” El nu a vrut sa jignească pe nimeni , a vrut un dus cu apa rece pentru mine , ca să nu primesc de la viata o cascada cu apa rece.

    1. Cred ca cel care mi-a trimis mesajul nu e fraier, cred ca a incercat sa faca tot posibilul pt familia lui. Din pacate, nu are cu cine, ca aceea nu e o femeie cu care poti face o familie.

      1. Sigur, termenul nu e chiar unul… eufemistic Dar în momentul în care o soție conversează cu un necunoscut pe Facebook lucrurile sunt .. destul de clare. În aceeași ordine de idei , o femeie nu se apuca de asa ceva la 40 de ani. Asa a fost tot timpul , dar nu a avut cine s o observe. Sau bărbatul care ar trebui sa și conducă familia are propriile probleme legate de alcool,, jocuri de noroc etc.. și atunci cei doi se tolerează reciproc.

        1. Da, din pacate, nu am mai multe detalii despre relatia lor. Nu stiu de ce s-a ajuns in situatia aia. Tot ce stiu e ca cel mai mic copil tocmai a implinit varsta de mers la scoala, iar atunci cand copiii nu mai sunt total dependenti de mame, mamele au mai mult timp la dispozitie…

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!