GreșeliInfidelitate

De ce o întrebi pe ea dacă te-a înșelat?

de ce o întrebi pe ea dacă te-a înșelat, treci peste divorț
Așa cum am promis săptămâna trecută, voi continua să analizez mesajul acelui cititor, pentru că e ceva în comportamentul lui ce nu pot înțelege deloc. 
În formularul completat de el mi-a spus că-și suspectează soția de infidelitate, dar nu are probe. Până aici, totul normal. Atunci când a trebuit să-și detalieze răspunsul, mi-a scris următoarea frază: ”Ea zice ca nu e adevarat ca se vedea cu o persoana dar au vazut-o altii”.
Și mi se pare absolut normal ca dacă cineva îți spune că ți-a văzut nevasta cu altul, să nu consideri asta o probă. Nu poți să-ți strici căsnicia pentru spusele cuiva care e posibil să mintă. Sub nicio formă. 
Am avut și eu momente în viață când am avut dubii în privința fidelității partenerei. În cazul meu, nu am întrebat-o dacă e adevărat, dar nici nu am verificat dacă îngrijorarea mea era justificată. De ce? Cred că îmi era frică de ce aș fi descoperit. Nu eram pregătit să o părăsesc dacă ceea ce simțeam se adeverea, așa că am preferat să ascund mizeria sub preș și să mă prefac că nu există.
Nu știu să spun dacă din păcate sau din fericire, dar, la un moment dat, mizeria iese la suprafață și nu o mai poți ignora. Și contează mult să știi ce să faci în acea situație. Dar crezi tu că e o idee bună să o întrebi pe ea dacă te înșală?
Pe bune acum, ce așteptări ai? Să fie sinceră cu tine? De unde știi tu dacă e sinceră sau nu? În momentul în care cineva îți spune că a văzut-o cu altă persoană, trebuie să ai măcar o urmă de îndoială în ceea ce privește sinceritatea ei. Prin urmare, nu poți avea totală încredere în ea.
Și știu că e greu să accepți ideea că nu poți avea încredere totală în soția ta, dar infidelitatea este o problemă din ce în ce mai mare în zilele noastre, și mulți se trezesc că au crezut orbește în partenerul de viață. Nu degeaba există o vorbă în popor care spune că ”nu știe soțul ce știe tot satul”.
Hai să-ți explic un lucru. Știi care e diferența între o femeie (sau bărbat, că și reciproca e valabilă) care te înșală, față de o femeie care întâi te părăsește și abia apoi începe o relație cu un alt bărbat? În cazul infidelității, ea nu vrea, nu poate, nu e pregătită, sau nu e hotărâtă încă, dacă să te părăsească. 
Și aici pot fi multe motive, dar toate sunt neimportante. Poate încă mai vrea o familie cu tine, poate financiar nu-și permite să fie singură, poate se gândește la binele copilului, poate nu e sigură că cel cu care te înșală își dorește mai mult decât sex de la ea. Ce e important de reținut e că ea încă nu a făcut pasul să te părăsească. 
Ea știe, sau cel puțin bănuiește, că dacă va recunoaște, se va ajunge la divorț. De ce ai impresia că e gata să se despartă de tine fix în momentul când deschizi tu subiectul ăsta?
Sau ai impresia că nu a avut nici o problemă să te înșele și să te mintă în legătură cu asta până acum, dar dacă o întrebi astăzi, va fi nevoită să spună adevărul? Hai să fim serioși. Dacă te-a mințit spunându-ți că stă peste program, când ea, de fapt, era cu altul, te va minți și acum. 
În plus, violența domestică încă este o problemă în România. Crezi că ei nu îi este frică de cum ai putea reacționa tu dacă auzi adevărul? Crezi că ei nu îi este frică de o confruntare atât de tensionată între voi?
Și ce te faci dacă prietenul acela minte? O acuzi pe ea de ceva ce nu a făcut, îi arăți că nu mai ai nici un pic de încredere în ea? Crezi că asta vă va ajuta în relație? Crezi că o va face să fie mai atrasă de tine?
Cât despre sfaturi, ce să-ți zic? Sunt multe feluri de a afla cine are dreptate, fiecare în funcție de ce se întâmplă între voi pentru că fiecare relație e diferită. Nu vreau să te învăț eu ce să faci, doar te avertizez că nu toate modalitățile sunt legale, deci ai grijă ce faci. Dar uite, poți, de exemplu, să angajezi un detectiv particular. Îl găsești pe Google. Va fi de mai mult ajutor decât dacă o întrebi pe ea.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „De ce o întrebi pe ea dacă te-a înșelat?

  1. Salut. Mie îmi place sa te citesc , blogul tău este despre psihologia femeii. Ar fi util de citit de oricine nu numai de cei cu astfel de probleme. Revenind la articolul de fata ,o femeie care iese la o cafea sau un suc cu un coleg de serviciu ,cu un șef de la munca etc. etc… Ce așteptări ai de la o astfel de femeie? Te mai Interesează dacă te a înșelat sau nu? Eu știu ca adevărul are trei faze și prima faza este negarea…… pana la urma ajungi la furie și apoi la resemnare.

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!