Ce ai de făcutFii bărbat!Greșeli

Ce vede o femeie la un bărbat mai în vârstă decât ea?

ce vede o femeie la un bărbat mai în vârstă ca ea, treci peste divorț
Săptămâna asta am primit un mesaj de la un cititor căruia am decis să-i răspund în privat pentru că aici am vrut să scriu despre altceva ce am observat la povestea lui. Săptămâna viitoare va apărea un articol desprins tot din mesajul lui pentru că el a făcut mai multe greșeli în relația cu prietena lui.
Ce mi-a atras atenția la datele completate de el în formularul de pe site? Faptul că atunci când s-au cunoscut ea avea 20 de ani și el 35. Și vreau să fiu clar. Nu e nimic rău în asta. Știu relații cu diferență mare de vârsta perfect funcționale, care rezistă de ani de zile și pe care mi-aș dori să le copii în propria viață. 
Problema e alta. La întrebarea (nefericit formulată) „în familia ta cine era cocoșul” am primit răspunsul meu preferat, „era un echilibru între noi”. Și mi-am dat seama că Marcel al nostru nu înțelege de ce Marcela stătea cu el.
V-ați pus vreodată întrebarea ce caută o fată de 20 de ani (că e greu să-i spui femeie) la un bărbat de 35? Un bărbat care mai are puțin și îi poate fi tată? De ce nu a fost atrasă de băieții de vârsta ei și a fost atrasă de cineva mult mai în vârstă? Crezi că egalitate în cuplu a vrut acea fată? Echilibru? Egalitate și echilibru în relație găsea la orice băiat de vârsta ta.
Sau ai impresia, Marcele, că te-a ales pentru că erai frumos? Te asigur că erau băieți de vârsta ei mai frumoși decât tine. Și totuși? Care e secretul reușitei tale? Mucii de la nas, Marcele. Tu nu aveai muci la nas ca puștii de vârsta ei. 
A văzut în tine un bărbat în adevăratul sens al cuvântului. Când băieții din jurul ei încă se amuzau la flatulențe, tu erai bărbat. Erai echilibrat financiar, dar și mai important, echilibrat emoțional. Și o dominai. Nu cred că o tratai ca pe un egal la vârsta aia. Cred că erai cocoșul în relație. Sunt sigur că o tratai și puțin ca pe un copil.
Zece ani mai târziu, ai echilibru în relație. Da, ea nu mai e un copil. Din contră, acum are și un copil cu tine. Și tu ce faci? O lași pe ea să conducă relația. Am spus-o de mai multe ori, nu există echilibru în relație. Ori ești capul familiei, ori nu ești. 
Ce ti-ai zis? Suntem în 2020, femeia e emancipată, trebuie să o tratăm cu respect! Vezi că tu confunzi a fi lider cu a trata pe cineva cu lipsa de respect. Poți să fii cocoșul în casă și, în același timp, să o respecți. De fapt nu poți, trebuie!
Ce ți-ai zis? Sunteți de zece ani împreună, aveți și un copil, acum poți face un pas în spate și să-ți mai vezi de ale tale. Nu mai are rost să te străduiești să fii bărbatul în relație. Ce se poate întâmpla rău? Păi uite că se poate întâmpla să nu mai fie atrasă de tine.
Tu știai deja ce o atrage pe ea la un bărbat, că ai făcut-o o dată deja. De ce crezi că s-a schimbat ceva la asta? De ce credeai că te poți schimba și nu vei vedea și consecințe? Am mai spus aici, dacă vrei să o păstrezi, trebuie să rămâi omul care a cucerit-o. Un copil sau o verighetă pe deget nu te scutește de la a juca în continuare rolul de bărbat.
Și știu că sunt cazuri în care o femeie își alege un bărbat mai în vârstă doar din motive financiare, dar, ca să-mi dau seama de asta trebuie să vă cunosc mai bine relația. Cum îți dai seama când ea te-a ales doar pentru situația financiară? Simplu, te uiți cum te trata în primii ani de relație. Te uiți dacă te-a respectat în acei ani. Dacă se purta frumos cu tine, dacă era supusă în fața ta.
Femeile care sunt într-o relație cu tipi mai în vârstă doar din motive financiare au un lucru în comun. În momentul în care simt că el e îndrăgostit până peste cap de ele (și aici vorbim de perioada de după primele 2-3 luni de relație, nu după ani de zile) îl vor domina pe acel bărbat, îl vor trata ca pe un bancomat ambulant, îl vor cicăli și constant vor amenința, voalat sau nu, cu despărțirea. Până la urmă, și acei bărbați sunt tot niște puști cu muci la nas, doar că au bani în buzunar.
Marcele, nu deveni unul din bărbații de care ea nu a fost niciodată atrasă. Nu deveni un băiat cu muci la nas.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!