Fii bărbat!Status quo

Tu ce ai de oferit unei femei?

Am mers pe străzi în ultimele zile și pot spune că nu am văzut atâta teamă colectivă de la Revoluție. Deși eram foarte mic, m-a marcat mult acea perioadă. Pentru cine citește mai târziu, e 15.03.2020 și toate știrile prezic vremuri tulburi din cauza unui virus. Nu vreau să vorbesc despre epidemie, pentru că nu mă pricep la așa ceva. 
Ce vreau să spun totuși, e că acesta e momentul tău să strălucești. Momente ca acestea trebuie să scoată la iveală bărbatul din tine. Momentele grele dau naștere unor bărbați puternici, și vrei, nu vrei, trebuie să fii unul dintre ei.
O întrebare pe care foarte puțini bărbați și-o pun în general, e fix asta: ce ai tu de oferit unei femei? De ce ar sta o femeie cu tine? Ce așteaptă o femeie să vadă la tine?
Păi uite, cu atât mai mult în momente ca acestea, o femeie se așteaptă ca tu să fii bărbat. Ce înseamnă asta? 
În principal, să nu te vadă speriat. Perioada care urmează nu va fi ușoară, iar ea e speriată. Dacă te vede și pe tine speriat, crezi că se va simți în siguranță? Crezi că se va simți bine lângă un bărbat speriat?
Multe femei spun că sunt atrase de inteligența noastră emoțională, dar ce înseamnă asta mai exact? Pe scurt, le atrage faptul că suntem calmi în situații limită. Iar acum e o situație limită, comportă-te ca atare.
Așa cum am scris și în articolul de aici, în adâncul ADN-ului nostru, suntem tot homo sapiens. Este în instinctul nostru să ne aliem cu persoane puternice pentru a trece cu bine peste perioade mai grele. Și da, nu mai trăim în peșteri atacate de animale sălbatice, dar ne comportăm la fel. 
Inclusiv noi, ca bărbați, tindem să ne alăturăm celor puternici. De asta în perioade de criză ne dorim să avem lideri puternici. De asta ne dorim ca cei care ne guvernează să fie capabili să țină situația sub control. Și asta pentru că, având încredere în capabilitățile lor, ne face pe noi să fim mai calmi, mai puțini speriați de ce va urma.
De ce-ți spun toate astea? Femeile de lângă tine sunt speriate acum. Copiii de lângă tine sunt speriați acum. Vor orbita inevitabil spre bărbați puternici, calmi. Fii tu acel bărbat, ăsta e rolul tău în astfel de momente. 
Asta nu înseamnă să iei totul în glumă, să zici că totul e bine, că tu nu poți păți nimic și să râzi de cei panicați. Din contră, înseamnă să arăți că ești capabil să treci cu bine peste tot ce va urma, că ești pregătit. Să nu arăți frică, dar să arăți responsabilitate. 
Strămoșii noștri au trebuit să plece la război. Tu trebuie doar să fii calm o perioadă, închis în casă cu telefon mobil și Netflix, și să-i protejezi pe cei de lângă tine în timp ce le transmiți din calmul tău. Nu cred că e imposibil. Copiii și femeile din jurul tău au nevoie de tine. Liderii se nasc în momente grele. E momentul tău să strălucești.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Un comentariu la „Tu ce ai de oferit unei femei?

  1. Bună seara. Prima regula a unei crize este sa nu intri în panica. Panica ridica orice criza la pătrat și este ea în sine cureaua de transmisie a crizei. Alături de calea monetara, bursiera sau comerciala. Virusul va avea o viata de ordinul lunilor, criza economica de ordinul anilor.
    Urmăresc de ani de zile indicii bursieri americani și pot spune ca acest trend de scădere, atât de violent, nu poate sa se termine în uitare. În rest… vorba americanului.. Pe timp de criza the cash îs King.

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!