Ce ai de făcutFii bărbat!ÎmpăcareInfidelitate

Nu-i pasă nimănui că vrei tu să te împaci cu ea

nu-i pasă nimănui că vrei tu să te împaci cu ea, treci peste divorț
”Eu sunt de etnie roma, familia ei nu prea m-a acceptat, in special mama ei. Inaintea mea, ea a stat cu un om de origine sarb. El are familie, copii. L-a parasit din cauza mea acum 3 ani, acum 4 zile am fost la ea acasa cu gandul sa ma impac cu ea, cand am ajuns acasa acolo, ea era cu acelasi om cu care era acum 3 ani! 
Nu am reactionat cu violenta, chiar deloc, mi-am luat ce mai aveam acolo si am plecat. Credeti-ma ca nu mai pot sufletul in mine, o iubesc si sunt in stare sa o iert. Vreau sa intreb, credeti ca ar fi bine sa caut eu impacarea?”
Nu apare în mesaj, dar în formularul completat de Marcel, îmi spune că știe sigur că ea l-a înșelat din timpul relației cu acel bărbat. Deci iar vrem să ne împăcăm cu femei care i-au înșelat și pe alții în trecut, ne-au înșelat și pe noi, iar peste câțiva ani, când iar vom fi înșelați, ajungem din nou la vechea meteahnă. Începem iar cu ”femeile sunt curve”, dar noi nu avem nici o vină că interacționăm cu femei despre care am știut dintotdeauna că înșeală.  
Nu, noi suntem doar niște victime fără păcat, ele sunt niște curve nenorocite. Dar cum dorința ta, Marcele, e poruncă pentru mine, voi sări peste faptul că vrei să faci o mare greșeală, și-ți voi răspunde la întrebare. Nu e bine să cauți tu împăcarea. Că nu-i pasă nimănui că vrei tu împăcare. 
Ea te-a părăsit pentru alt bărbat. De ce crezi că-i pasă ei că vrei tu împăcare. Te-a întrebat ea dacă vrei împăcare? Nu. De ce crezi că nu te-a întrebat? Pentru că nu-i pasă. Dacă era interesată să se împace cu tine, se împăca de mult. Și asta pentru că ai fi primit-o cu brațele deschise la primul semn de pace.
Când o relație este desfăcută unilateral, adică din voința doar a unuia dintre cei doi, puterea este la cel care rupe relația. Acea relație se va reface doar atunci când cel care a părăsit relația va vrea o împăcare. Cât despre cel părăsit, ce contează dacă vrea o împăcare? Pe bune.
Marcele, ai cumva impresia că fosta ta prietenă nu știe că vrei să te împaci cu ea? Crezi că e proastă, sau ce? Știe că tu vrei să fiți iar un cuplu. Doar că ea vrea să fie un cuplu cu cealaltă persoană, nu cu tine.

Bine, acum sunt și eu sarcastic, recunosc. Marcel nu întreabă aici dacă ar fi bine să-și facă intențiile clare față de fosta prietenă. Nu, Marcel întreabă dacă ar fi bine să se ducă să se roage de ea în genunchi să-l ierte. Nu știu pentru ce ar trebui să-l ierte, dar sigur a făcut el ceva care a făcut-o pe ea să-l înșele, nu? Iar dacă nu să-l ierte, măcar să se roage de ea să se întoarcă acasă. 
El a formulat-o frumos, ”a căuta împăcarea”. Sună foarte decent și demn. În schimb, în traducere liberă, înseamnă să te duci să te milogești de ea. Să te smiorcăi că ce bine vă era împreună și că ea e chioară pentru că nu vede asta. Dacă ai și o floare pe jumătate ofilită în mână când faci asta, ai dat-o pe spate instant. 
Marcele, dacă tu crezi că te poți duce la ea cu capul plecat și atitudine umilă și o vei determina pe ea să fie iar atrasă de tine, atunci te rog eu frumos să te duci. Am spus de prea multe ori în blogul ăsta că nu funcționează, așa că te rog să te duci și să te convingi pe propria piele că femeile nu se excită la bărbați care se roagă de ele.
Și știi ce nu înțeleg? Dacă noul ei iubit, care, de fapt, e fostul, are familie și copii, ce? Tu nu ai furat-o pe ea dintr-o relație? Adică atunci a fost ok, dar dacă ea l-a furat pe el dintr-o relație cu copii și mers la starea civilă e de rahat, sau cum? Ce e așa diferit între ce ai făcut tu și ce a făcut ea? Ce ai făcut tu e perfect normal și acceptabil, ce a făcut ea e de joasă speță? Vezi că linia aia dintre ce e bine și ce nu e bine e foarte subțire la tine. 
Sau spuneai că are familie și copii ca să văd eu că el nu e un pretendent foarte bun pentru ea. Ghici ce? Ea a avut de ales între tine și un bărbat cu familie și copii. Și l-a ales pe el, nu pe tine. Cu toate motivele astea de descalificare, ea pe el l-a ales. Ce zice asta despre tine?
Vezi că am scris în articolul ăsta ce ai de făcut dacă vrei să mai ai vreo șansă de împăcare, și nu e în funcție de dacă te place maică-sa sau nu.

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

3 comentarii la „Nu-i pasă nimănui că vrei tu să te împaci cu ea

  1. Salutare Laurențiu! Citesc cu placere textele tale, dar de ce nu începi cu începutul? Cu primele interacțiuni ale unui bărbat cu o femeie. Poate asa le vei fi de folos și tinerei generații. Poate asa nu vor ajunge la divorț. Scuze pentru sugestie.

    1. Paul, exista site-uri pentru asta. Oameni care cu asta se ocupa. Chiar recomand cu incredere http://www.fiibarbat.ro
      Poate voi ajunge si acolo, dar momentan incerc sa ii ajut pe cei care trec prin despartiri. De fapt, problema e fix aceeasi, respectul de sine. Daca te respecti ca barbat cand intalnesti o femeie, vei avea succes. Daca nu, iti va spune sa fiti doar prieteni. Dar ideea ta e buna, mersi de ea.

  2. Povestea are un tilc sau cum spun englezii un RED FLAG = nu te combina NICIODATA cu o femeie/barbat care inseala un sot un amant etc; pt ca iti va veni si tie timpul mai devreme sau mai tirziu sa fi cel inselat !

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!