Ce ai de făcutFii bărbat!GreșeliÎmpăcare

Se va supăra pe tine și vei ceda

se va supăra pe tine și vei ceda, treci peste divorț
Nu vând poțiuni magice. Ceea ce te învăț aici nu e manipulare. Să nu crezi că a inventat cineva o formulă secretă ca să facă femeile să fie atrase de tine. Să nu crezi că vei putea rămâne același trist ca până acum și vor sări femeile pe tine folosind câteva trucuri.
Nu, asta e o metodă veche de când au apărut primii oameni pe pământ. E ceva ce bărbații au știut mii de ani la rând. Doar că, în ultimii ani, informația s-a pierdut pe undeva. Și asta pentru că am fost crescuți majoritar de mame, sau, în unele cazuri, de tați slabi. 
Dar cel mai important de ținut minte e asta: nu te ajută cu nimic să știi ce îți spun eu, dacă vei fi la fel de fricos ca înainte. 
Știi de ce funcționează ce te învăț eu aici? Pentru că trebuie să fii bărbat ca să le faci. Nu păcălești pe nimeni cu câteva cuvinte sau cu strategii de atras femeile. Dacă ai petrecut zece ani lângă o femeie, nu-i pasă de strategiile tale. Nu te va crede că te-ai schimbat tu peste noapte.
Și ce se va întâmpla atunci? Va face ceea ce a făcut întotdeauna. Îți va arăta că e supărată pe tine. De ce? Pentru că asta a funcționat mereu. Ea dorea ceva, tu nu erai de acord, ea se supăra pe tine și tu deveneai acel tânăr împăciutor care făcea tot posibilul să fie liniște în casă. 
Și da, asta se cheamă manipulare, dar nu tot timpul femeile o fac conștient. În fine, conștient sau inconștient, o fac. Pentru că funcționează. Și problema nu e că va descoperi pentru a o mia oară că ești ușor de manipulat și ea poate face ce vrea din tine. E obișnuită cu asta. 
Problema e că tu, comportându-te în felul ăsta luni de zile sau chiar ani, ai ajuns la despărțire. Și te agăți de ceea ce tu consideri ca fiind ultima ta șansă, și aici mă refer că te agăți de ideea că trebuie să ai o relație bună cu ea ca să vă împăcați. Greșeală. Nu așa funcționează. Dar cine să-ți spună ție asta, că majoritatea bărbaților ce-mi citesc site-ul nu au avut un tată puternic de la care să învețe.
După care, începi să citești ce scriu eu aici, sau chiar vorbești cu mine, și decizi să încerci ceva nou. Să te comporți mai masculin, să faci doar cum vrei tu. Începi să nu-i mai faci ei pe plac și să te pui pe tine pe primul loc. Nu o faci pentru că tu consideri că e chiar un lucru important în viață să te pui mereu pe tine pe primul loc. O faci pentru că știi tu că dacă faci asta, ea va cădea în genunchi în fața ta și va începe să te implore să o primești înapoi, sau ce fantezii mai ai tu.
Doar că, stai puțin, scenariul se schimbă. Ea te știe de zece ani, știe că dacă îți arată că e nemulțumită, îți tremură chiloții pe tine de frică. Nu e deloc impresionată de nou descoperita ta masculinitate, și e chiar iritată că deodată, te comporți chiar straniu. Așa că, se enervează. De ce? Poate e și ceva manipulare acolo, dar cel mai bun motiv e faptul că tu chiar ai supărat-o cu atitudinea ta.
Păi stai puțin, e bine să superi o femeie pe care încerci să o reatragi? Da, e bine, atât timp cât nu o faci cu scopul de a o supăra pe ea. Cât timp faci ceva ce pe ea o deranjează pentru că tu consideri că asta vrei, asta meriți sau ăsta e lucrul cel mai bun pentru tine, e foarte bine să o superi pe acea femeie.
Dar ție, care îți tremură chiloții că o pierzi definitiv, care te simți ca și cum ai fi pe marginea prăpastiei, deși ai căzut de mult în ea, doar că nu vrei tu să accepți realitatea, vei începe să simți că acea margine a prăpastiei începe să se surpe. Cum se va împăca cu mine cât timp ea e nervoasă pe ce fac? Cum va vrea ea să fim din nou împreună cât timp ea nu mai vrea nici să vorbească cu mine?
Simplu, atracția nu se câștigă neapărat vorbind. Se câștigă arătând comportament masculin. Arătând că ești mai mult decât un speriat ce ar accepta orice rahaturi doar ca să fie prințesa mulțumită.
Și ce faci tu? Păi, tu pici testul. Tu dai înapoi, eventual îți ceri și iertare, și salvezi o frumoasă relație de prietenie. Îți aduc aminte că tu nu vrei ca ea să fie amica ta, tu vrei să fie soția ta. Dacă nu știi diferența, amica e cea cu care vorbești nimicuri, soția ta e cea cu care faci sex. Și tu sex vrei, că de vorbit baliverne ești sătul.
Partea cretină e că tu vrei ca același comportament care te-a adus la divorț să te salveze acum. Cât de deșteaptă e chestia asta? Din cauza atitudinii de preș în fața ei ai ajuns la divorț, dar comportându-te ca un preș și mai mare, vei salva căsnicia. La tine are vreo logică asta? 
În fine, ce vream să spun aici e următorul lucru. Dacă nu dobândești un set de biluțe și faci treaba asta până la capăt, nu îți irosi timpul aiurea. Nu strica minunata voastră prietenie cu strategii stupide, pe care oricum nu le înțelegi, și rămâi la amiciție. Măcar puteți discuta cu orele toate nimicurile din viața ei de după despărțirea de tine și puteți crea acea conexiune care crezi tu că e absolut necesară ca să se întâmple o împăcare. Doar să nu o ții prea mult de vorbă pentru că, pe seară, ea are întâlnire cu cineva care chiar știe să fie bărbat. 

 


Ai nevoie de mine? Mă găsești aici!

Sunt curios care este părerea ta despre ce am scris în articol. Lasă un comentariu și interacționează cu ceilalți cititori!